Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MSI D310 - Digitální televize v kapse

26.3.2007, Michal Učeň, recenze
V ČR se sice s pojmem digitální televize setkáváme celkem často, ale co se týče domácích přijímačů signálu zůstáváme ještě ve většině případů u těch analogových. Výrobci na nás už ale chrlí dostatek produktů s podporou digitální televize a jako novinky jsou také uváděny kapesní přijímače. Mezi ty, které u nás už lze sehnat, patří také MSI D310, jež přijímá televizní i rádiové vysílání v digitální podobě a navíc díky slotu na SD/MMC karty nechybí přehrávání videa a hudby.
Na závěr bych rád zhodnotil celkový dojem z tohoto přijímače digitálního vysílání televize a rádia. Na první pohled je vzhledové a materiálové zpracování vynikající, problémy jsou trochu se složitějším ovládáním na přístroji, všechno ale řeší přiložené dálkové ovládání. Rozměry přístroje a jeho hmotnost pouhých 180 gramů jsou ideální do kapsy i na cesty do auta, vlaku nebo autobusu. Kvalita displeje je vynikající a nemám k ní žádné výhrady, barvy jsou syté a jasné, vadou netrpí ani reprodukce zvuku pomocí reproduktoru a sluchátek a to jak při sledování televize nebo videa, tak při poslechu rádia nebo hudby.



Výrobce trochu zbytečně zahrnul funkce spojené s podporou paměťové karty. Není to sice vyloženě špatné, ale na druhou stranu ani moc využitelné. Přehrávání videa je bez titulků a navíc se mohou vyskytovat problémy s různými formáty. Čtení paměťových karet je značně pomalé, a tak není využitelné ani u prohlížení fotografií ve větším formátu. Problém je s češtinou u funkce EPG, kde je často velmi těžko rozluštitelný text a podobný problém má i teletext, který má sám o sobě ještě velmi malý font. Další mínus nepatří přímo přístroji, ale kvalitě signálu u nás.

Zkoušel jsem přístroj v několika lokalitách v Brně, kde by měl být signál celkem silný, ale přístroj měl velmi často problémy, zejména bez externí antény je většinou nepoužitelný. Při jízdě autem byl v místech s dobrým signálem obraz celkem plynulý, přístroj ale pravděpodobně moc vysoké rychlosti nezvládá. Pro kontrolu jsem zkoušel ještě jeden přijímač digitálního signálu určený do USB na stejných místech jako MSI D310 a výsledky byly podobné, neměl by být tedy problém v samotném přístroji.


- Pro zvětšení klikněte -

Pokud se časem dočkáme dobrého digitálního signálu, pak je tento přístroj vynikající a drobné chyby se dají za relativně nízkou cenu 4030,- Kč s DPH odpustit. Rozhodující je, že kvalita obrazu je bezchybná, pozorovací úhly také dobré a primární účel přijímače digitálního vysílání je tak splněn na výbornou. Osobně bych ještě s koupí kapesního přijímače DVB-T chvíli počkal, než se u nás kvalita digitálního vysílání vylepší, nicméně potom by MSI D310 mohl při nákupu patřit k předním kandidátům (pokud tedy v té době už nebude nahrazen nějakým nástupcem).


Vynikající obraz
Chybí podpora češtiny v EPG a TTX
Zpracování a design
Přehrávání videa a prohlížení fotek
Příslušenství
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3900 Kč s DPH


Za zapůjčení kapesního přijímače MSI D310 děkujeme firmě BGS LEVI