Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MSI D310 - Digitální televize v kapse

26.3.2007, Michal Učeň, recenze
V ČR se sice s pojmem digitální televize setkáváme celkem často, ale co se týče domácích přijímačů signálu zůstáváme ještě ve většině případů u těch analogových. Výrobci na nás už ale chrlí dostatek produktů s podporou digitální televize a jako novinky jsou také uváděny kapesní přijímače. Mezi ty, které u nás už lze sehnat, patří také MSI D310, jež přijímá televizní i rádiové vysílání v digitální podobě a navíc díky slotu na SD/MMC karty nechybí přehrávání videa a hudby.
Přístroj má jednoduchý tvar, nepůsobí však nijak nekvalitně. Právě naopak, přímé linie a kvalitní materiály z něj dělají elegána, který vás bude zároveň dobře reprezentovat. Na první pohled je vidět, že se nejedná o žádnou hračku pro dospívající, ale o seriózní kapesní televizor. Hlavním materiálem se stal kvalitní plast šedé barvy se stříbrným lemováním a tlačítky, který je dostatečně pevný a přístroj při manipulaci nevrže.


- Pro zvětšení klikněte -

Na svrchní straně dominuje 4,2 palcový barevný displej, který je dostatečně rozměrný a v důsledku je tedy velikost obrazu a přístroje ve vyváženém poměru .



Po pravé straně displeje jsou základní ovládací prvky. Nahoře je pětisměrný joystick, který nachází své využití žejména při pohybu v menu. Níže jsou tři stříbrná tlačítka s funkcemi Menu, Zpět a Informace. Poslední jmenované slouží k zobrazení lišty s přehledem o hlavních údajích například při přehrávání filmů nebo hudby, u televize nebo rádia lze měnit jazyk vysílání. Pod tlačítky je ještě umístěn malý reproduktor.



Na levé hraně jsou dva konektory pro AV kabel a sluchátka, kousek nad nimi slot na paměťové karty typu SD nebo MMC.









Na opačné straně jsou tři tlačítka pro ovládání hlasitosti(regulace a funkce mute - ztišení) a pod nimi téměř v rohu konektor pro síťový adaptér. Osobně mě překvapilo, jakou silou se musí konektor do zdířky natlačit. Z počátku jsem byl přesvědčen, že mi byl dodán špatný adaptér, nakonec se špetkou násilí nabíjení fungovalo.





Na horní hraně je konektor pro externí anténu a posuvné tlačítko na zapnutí přístroje a zamknutí kláves(Hold).







Fotografie z profilu ukazuje, že je přístroj celkem tenký(cca 1,5 cm) a vleze se tak i do kapsy.



Na zadní straně je vyklápěcí interní anténa v podobě destičky a po pravé straně nožka pro postavení přístroje na stůl nebo jinou podložku. Na spodní hraně je také v levém rohu viditelná malá dírka pro tvrdý restart přístroje.



Při používání interní antény ji musíte vykopit nad displej.



S vyklopenou nožkou má přístroj celkem přirozený sklon a vypadá opravdu elegantně.


- Pro zvětšení klikněte -