Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
17.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Jsou tomu necelé 3 měsíce, co Casio ohlásilo uvedení nové řady k přírodě šetrných projektorů, které využívají jako zdroj světla kombinaci LED a laseru namísto konvenčních lamp, s životností 20 000 hodin. Prakticky jsme vyzkoušeli jeden z modelů.
longus | 29.9.201021:13
Prave sme jeden vyskusali ­- okrem podania farieb, opisane lubosom je obraz zvlastne neostry, akoby zazajovany. Proste hrozny obrazovy pocit. Vyrazne horsie v eco mode, pri non­-eco modoch sa to o malo zlepsilol, ale ventilator sa roztocil tak, ze z projektoru bola mala hlucna helikoptera, navyse nelietajuca...
Obycajny DLP za 10 ­- 15000,­- ma honde lepsi obraz a mozno este aj tichsi.
Vratili sme otestovat ­- povedali, ze vsetko je ok. Takze aspon takto si zmiernujem svoj spravodlivy hnev.
Odpovědět0  0
lubos32222 | 19.9.201011:15
http:­/­/www.casio­-intl.com­/projector­/xj_a135_130­/

a dávat v celkovém hodnocení jako mínus , že projektor má rozlišení !pouze­" XGA je také nesmysl. Když se vyrábí řada A235, která má WXGA ­- a je to i zmíněno na začátku článku..To je jako recenzovat konkrétní typ auta a pak napsat, že je škoda že jezdí jen na naftu ­( i když bude mít stejný typ s benzínovým motorem­) ¨:­-­)
Odpovědět0  0
lubos32222 | 19.9.201010:43
Tento projektor jsem měl také možnost vyzkoušet a také mne vůbec nenadchl. Autor navíc v textu stále píše ­" ve srovnání s konvenčními DLP­" ­- a pak to testuje s Epsonem LCD :­-­)
Prostě jednočipové DLP jsou omyl, který je bohužel levný ,ale barevně mimo reál. Pouze trochu vyšší kategorie, kde je možné měnit rotační barevné filtry za 7mi segmentové se lehce přibližují věrnějším barvám,ale pouze u statických obrazů z PC. U kamery vznikají nepřijemné duhové artefakty u obrysů a ten kdo má citlivější oči a vnimá blikání ­- tak duhový efekty jsou hodně nepříjemné.
Ale zpátky ke Casiu. Plusy: malý, lehký, velký rozsah optického zoomu
Mínusy : hlučný, naprosto nereálné barvy ­( místo bílé je fialová, žlutá nereálná a modrá je taky dot problematická.­) Projektor se po 20 minutách provozu tak zahřeje, že když sem ho chtěl sundat ze stolu tak mi málem spadl, jak pálil kryt z boku a ze spodu.

Při testech projektorů by se měli srovnávat projektory hlavně na bílé barvě a pak na několika testovacích obrazech . Barevné pruhy toho řeknou jen polovinu.Chybí tam odstíny. Dále říct že kontrast 1800 je nízký je taky trochu zmatečné..
Závěr: DLP jednočipové nebrat, LED nebrat. Takže zbývají stále jen LCD ­( 3xLCD nebo 4xLCD­) ­- srovnáváno pro prezentační účely a kamery.

Bohužel je na trhu plno těchto levných DLP jako BENQ,ACER,HP... a ve výběrových řízeních je vždy všichni nakoupá kvůli ceně­-ale nikdo nehledí na kvalitu. Takže pak se doktoři v posluchárnách diví, proč mají krev hnědou, kůži zelenou...
Odpovědět0  0
oskar69 (1) | 17.9.20109:50
"Cena v době testování: od 4 400 Kč s DPH­" ­- za tu cenu bych pro nej hned utikal :­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.