Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
10.1.2008, Michal Učeň, recenze
Nabídka výrobce RaidSonic se rozrostla o produkty kombinující boxy na pevné disky s přehrávači multimédií, čímž vznikne produkt zajišťující funkci externího disku a multimediálního centra s dálkovým ovládáním. Dnes se podíváme na jeden z nich, ICY BOX.
Martin Jumbo | 11.7.200914:33
Odpovědět0  0
ppeto | 25.10.200810:43
Mam tento ICY BOX negativy titulky prehraje ale nejde diaktrika mekcene atd teda nepouzitelne skoda ze nema firmvare co by to vyriesil urcite by bol plus,filmy treba mat ulozene bez dlznov,mekcenov inac neprecita nazov len otaznik,niekedy zamrzne pri posuvany pri filmoch,lepsie mat fimy ulozene v priecinkoch ako volne rychlejsie citanie nemusi zobrazov a nacitavat zbitocne,co sa tika teploty disku tak obstoji,inac spokojnost ale teraz by som bral nieco od umaxu s potporov cz tituliek,s hdmi,a viacej moznostamy wifi atd.
Odpovědět0  0
Puskin (3) | 17.1.200811:44
Nevim, skoly nemam, ale budto ja nebo autor ma hokej v nazvoslovi AV konektoru­/signalu. Vzdycky jsem mel za to, ze komponentni signal YPbPr ­(mam pocit, ze kdysi se tomu taky rikalo ­"rozdilove signaly r­-Y,b­-Y­) je neco zcela jineho, nez ono z klasickeho VGA konektoru vytahnute RGB+Hsync+Vsync. Na starem EIZO CRT monitoru jsem mel z PC kabel VGA­-5xBNC, jehoz bajonetove BNC konektory jsem zapojoval prave do onech RGB+H+V zdirek. Ale docela silne pochybuju, ze i kdybych sehnal redukci BNC­-CINCH a zapojil to do YPbPr zdirek mojeho soucasneho Dell monitru, ze by to fungovalo. Od ceho by tam pak byly ty synchronizacni signaly? Podle mne se jedna o uplne jiny druh vystupniho AV signalu a vety ­"V pravé řadě jsou tři zdířky RGB YPbPr signálu­" je nesmysl. Muze prosim autor mne nebo sebe usvedcit z nevedomosti? Nebo pripadne nejaky problematiky znaly ctenar doplni­/opravi to, co si sam tak nejak myslim? :­-­) Diky!
Odpovědět0  0
Hopp | 24.5.200822:40
Mě by pro změnu zajímala skutečné teploty disku. Fajn že jste to změřili, ale kolik to bylo ... :­) Díky
Odpovědět0  0
Hopp | 24.5.200822:42
Taky potom. Píšete horší zobrazení fotek, než na počítači. Tak snad jste ani nečekali že to bude stejné :­) když PAL norma má jen 50i 720×576 ... :­)
Odpovědět0  0
pleva (2) | 15.1.20089:02
tohle zařízení jsem si koupil ­(teď právě dlí v reklamaci­) a za největší nedostatek považuji chybějící eSATA nebo SATA ext. rozhraní. USB má jen malý konektor, který moc nevydrží a navíc je opravdu pomalé.
Další nedostatek vidím v napájení ­(5­-12V­) v jedné koncovce, která je nějakého typu DIN... a plete se s S­-Video, ­(např. UMAX má klasický napájecí kolíček a jednu Voltáž­)
Disk uvnitř se třese a viklá a zařízení asi není určené pro přenášení.
Zdroj by mohl být uvnitř, pak by to bylo mobilnější.
Jinak koupě mírně lituji, protože porovnám li schopnosti tohoto boxu s běžným DVD přehrávačem v ceně kolem 2000Kč, pak je tohle předražená hračka. ­(výrobní cena bude nižší, než u DVD, kde je mechanika a samozřejmě nějaký řadič rozhraní, dekódovací čipy atd. vše stejné ­- tohle má navíc ext. zdroj­)

Bohužel, vše, co je kolem IT je dražší a fandů je dost, časem snad bude model II s vychytanýma chybama.
Odpovědět0  0
TF | 15.1.200814:23
Já jsem spokojený s tímhle: http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=46926
Pozor , má to taky spoustu much ­(nekorektní titulky, není nejrychlejší, nutnost formátovat na fat 32­) ale na druhou stranu pro mě dost výhod ­(cena skoro jako za normální šuplík­) ­- používám to hlavně jako úložiště MP3 ­- CD a DVD už mě nebavily. Nedají se dělat play listy.
Za ty peníze bych koupil znova. Lepší produkty s podporou češtiny a HDMI jsou cenově jinde ­(cca 5.000­) ­- vybrat si musí každý sám
Odpovědět0  0
mastermind (2) | 15.1.20087:42
No, jak vidím tak koncept je to dobrý, akorát naprosto nedotažený ohledně chlazení a elektroniky. Pokud by se podařilo odladit nějaký další model tak, aby kvalitou přehrávání a funkcemi odpovídal DVD přehrávačům, může to být zajímavý počin. Jo a ještě k článku ­- myslím, že místo ­"boční hrany­" by bylo lepší použít ­"boční stěny­". Ono hrana je průsečnice dvou ploch, tedy úsečka, nebo křivka :­). Ale to jen tak pro detail, recenze myslím hodnotná!
Odpovědět0  0
Mis | 11.1.200815:13
No já si pořídil tuhle krabičku­-IAMM NTD37HD http:­/­/www.projektmedia.cz­/digitalni_domov­-HDD_media_player.html. Mám tam terový disk ­- ta recenzovaná zvládá pouze 500GB, umí to steamovat video i po síti z jiného sompu a má to i wifi. Navíc podporuje už i kodek H264.
Odpovědět0  0
T-MAN | 21.1.200819:47
IAMM NTD37HD­-H.264­-HDD Media Player raději nebrat momentálně má dost much.
1­) nepřehrává MKV ­(pouze zvuk­) 2­) přetáčení Divx dopředu i dozadu velmi špatne ­- přeskakuje na stále stejné časy 3­) pomalá odezva při přetáčení DVD souborů ­(VOB­) 4­) v řešimu PAL je MENU odskočené doprava 5­) není možný restart pomocí nějakého tlačítka, musí se restartovat natvrdo odpojením od proudu 6­) některé starší kodeky nejsou ve FW ­- nepřehrává např. některé typy WMV 7­) při přepnutí na DVI­-AUTO se nic nestane ­- prázdný obraz 8­) velmi pomalé prohlížení fotek 9­) špatná komunikace přes NDAS 10­) čekání na nový firmware přez 4 měsíce! A desatero je kompletní.
Odpovědět0  0
jozef3 | 10.1.200817:23
Citujem: ­"můžete tedy zvážit, zda­-li není vhodnější koupit nějaký DVD přehrávač s integrovaným diskem.­"
Existuje nejaky DVD prehravac, ktory ma hardisk?? O ziadnom neviem. Ak viete prosim dajte vediet.
Odpovědět0  0
mastermind (2) | 15.1.20087:34
Odpovědět0  0
jajinek | 15.1.200816:57
A kde v tom svem odkazu mate DVD prehravac s hardiskem??? Nebo srovnavate prehravaci zarizeni s DVD rekorderem s HDD?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.