Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
3.3.2009, Radek Jahoda, recenze
Analogový tuner dnes již téměř nedostanete, dnes letí hybridní. Přidejte ještě video vstupy včetně komponentního YPbPr a máte kompletní video studio k notebooku v krabičce o tloušťce 5 mm. Takový je WinFast ExDTV2300 H.
kvido99 | 17.11.200921:00
Zajímá mě a nikde jsem se to nedozvěděl, jestli funguje ve Windows 7.
Odpovědět0  0
julo-rs (6) | 7.6.201010:51
Mám tento tuner už niekoľko mesiacov. Funguje aj vo Viste aj vo Win7 ­(32bit­), aj vo WMC. Ak mám pravdu napísať, po kúpe som bol sklamaný. Tie ovládače a hlavne PVR2 aplikácia vie robiť riadne problémy. Zatiaľ nemám digitálne vysielanie, takže tuner používam hlavne na pozeranie analogových staníc. Občas aj záznam. A tam boli niekedy problémy. Nahrávanie prebiehalo normálne, ale po ukončení som zistil, že nenahralo celú dobu, akoby to niekde strihlo a nahralo len koniec. Stalo sa to viackrát. Po dlhšej dobe vyšla PVR2 verzia 2.03.32, ktorá už niečo vyriešila, ale stále mám problémy. Ako závažný problém považujem to, že keď sledujem TV a pritom zapnem nejaký program, ktorý požaduje potvrdenie UAC, v tej chvíli obraz zastane ale zvuk ide ďalej. Pomôže len reštart tuneru. Ďalší problém ktorý mám ­(možno len ja, netvrdím, že to bude na každom notebooku­) je to, že po prebudení NTB zo spánku začne procesor ukazovať zvýšený výkon ­- aj 50%. Pritom tuner je len zasunutý v slote. Tu pomôže vybratie zo slotu. Okamžite výkon klesne. Je to asi problém ovládača. Ale aby som len nekritizoval. Tuner skutočne málo zaťažuje procesor. Pri sledovaní TV je to 10­-15%, pri nahrávaní do MPEG2 sa zvýši na 30­-40% ­(NTB dvojjadro 1,83GHz­) Pri nahrávaní sa tuner dosť zahrieva, ja ho mám práve nad HDD, takže v týchto miestach je NTB výrazne teplý. Páči sa mi možnosť sledovať vysielanie v bezrámovom okne, pri surfovaní na nete môžem mať malé okienko s obrazom niekde v rohu obrazovky. To je super.
Odpovědět0  0
Peter_* | 24.8.200916:32
Nejake skusenosti ? Dalo by sa to pouzit na prevod starych Hi8 do DVD ? Dakujem.
Odpovědět0  0
sAd (4) | 3.3.200910:01
S tím vytížením CPU to nemusí být až tak jednoznačné ve prospěch Express Card, protože většina těchto připojení je vnitřně realizována přes USB. Takže to pak ve výsledku vyjde nastejno s klasickým USB.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 3.3.200910:11
Ale tady je to opravdu přes PCI­-Express, ne přes USB, takže to určitě menší zátěž má.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.