Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolve Infinity: nabitý funkcemi

24.2.2012, Jakub Doležal, recenze
Konečně pořádné multimediální centrum, tedy alespoň co do parametrů. Evolve se s tím nemaže a osadilo nový Realtek na 750 MHz. Dále přidalo 512 MB DDR3, 3D, Torrenty, NAS, HMTL5 či interní disk. Je vlastně něco, co Infinity neumí? Doplněno o test Wi-Fi.
Evolve Infinity mě mile překvapil svou rychlostí a čerstvá síla nového Realteku je sakra znát. Je to vidět jak při pohybu v menu, tak při přehrávání. Konečně se nesekají náhledy a přehrávač při vyskočení z filmu prakticky ihned zobrazí minulou složku. Podobně pozitivní dojmy mám z celého zpracování menu, kde nechybí nic zásadního a řadím jej mezi nejpovedenější mezi multimediálními centry. Třešničkou na závěr je nezvykle vysoká rychlost načtení síťových disků a případné kopírování dat taktéž probíhá velmi svižně.


Na pomyslný Olymp to tentokrát není daleko, nicméně pár much se najde.


Rozpaky vzbudilo chování při nepodporovaném audio formátu WMAPro, kdy se přehrávač místo varovné hlášky zasekl. Nejsem spokojený také se současným zpracováním klávesnice, která svým nesmyslným uspořádáním zbytečně narušuje zaběhnuté pořádky. Firmware pak vykazuje ještě prostor pro vylepšení, např. nemožnost namapování síťové složky s muzikou. Mrzuté jsou i aktualizace skrze USB, už jen kvůli formátování flash disku na FAT32.

Evolve Infinity svými parametry atakoval nejvyšší příčky a svým způsobem se mu to v některých oblastech podařilo. Tam, kde však vyhrává díky výbavě a výkonu, zase naráží kvůli místy nedomyšlenému prostředí. Ocenění TREFA mu dnes uteklo opravdu jen o malý kousek.


Velmi výkonný
Klávesnice podle abecedy
Rychlost na síti
Aktualizace přes USB
Zpracování menu
Místy nedoladěný firmware
Doplňkové služby
Pro WiFi je nutné dokoupit dongle Evolve
Místo pro 3,5" disk
Nepodporuje audio formát WMAPro
Nízká spotřeba
Ikona Odkaz na databázi
HTML5 a použitelný web
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování cca: 3900 Kč s DPH

 
Za zapůjčení modelu Evolve Infinity děkujeme Evolve.


Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme QNAP.



Vývoj ceny testovaného produktu: