Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolve Infinity: nabitý funkcemi

24.2.2012, Jakub Doležal, recenze
Konečně pořádné multimediální centrum, tedy alespoň co do parametrů. Evolve se s tím nemaže a osadilo nový Realtek na 750 MHz. Dále přidalo 512 MB DDR3, 3D, Torrenty, NAS, HMTL5 či interní disk. Je vlastně něco, co Infinity neumí? Doplněno o test Wi-Fi.
V případě Evolve Infinity se zde nachází kromě standardního operačního systému ještě další. Jde samozřejmě o velice populární Android. Na produktech Evolve se s ním nesetkávám poprvé a jisté poznatky jsem získal již při recenzi modelu Solaris, ten však na rozdíl od Infinity vsadil na Android v plném rozsahu.




Evolve použil Android již na jiném modelu s označením Solaris (klikněte na fotku pro recenzi)


Google v současné době tlačí Android především do telefonů či tabletů. Multimediální centra v plánu prozatím příliš nejsou, a tak je aplikace tohoto systému řešena výrobci typu Evolve na vlastních bedrech. Vzhledem k tomu, že tabletová verze Honeycomb byla navíc nabídnuta exkluzivně jen několika vybraným producentům, je v naprosté většině zařízení instalována starší verze určená pro mobilní telefony.




Domovská obrazovka vypadá velmi přehledně


Domovská obrazovka Androidu na Evolve Infinity je však celkem příjemně změněná a na první pohled nedává svůj mobilní původ znát. K dispozici jsou tu všechny potřebné programy a služby. V případě, že žádáte více, je tu App Center, což asi oficiální Android Market nebude. Nebudeme teoretizovat, jdeme ho spustit.




Obchod s aplikacemi se sám aktualizuje...




...bohužel klasický Android Market to není





Jako první se objevila žádost o instalaci novější verze, takže malý moment čekání, odkliknutí souhlasu a máme tu nejnovější verzi elektronického obchodu. Ten se však liší od toho, který naleznete u mobilních telefonů se stejným operačním systémem. Pro instalaci aplikace z oficiálního Marketu však stačí dohledat a stáhnout patřičné APK, stejný postup se využívá i u modelu Evolve Solaris.




Prohlížeč se původně roztáhl kamsi mimo obrazovku televize a pomohlo jedině přepnutí na 4:3


Na řadu nastupuje internetový prohlížeč, avšak obrazovka se z neznámého důvodu přepíná do rozlišení a poměru stran, který se na televizor nevejde. Pro pokračování tedy musím na televizi nejdříve vybrat nejvíce použitelný poměr stran. Ostatně tento problém s obrazem doprovázel celé testování Androidu.




Na druhou stranu alespoň disponuje inteligentně poskládanou klávesnicí


Konečně však nalézám klávesnici, u které někdo chvíli přemýšlel a je škoda, že se inženýři z Evolve nepodívali právě do Androidu a tímto řešením se neinspirovali. Celkově se totiž díky tomu prohlížeč ovládal mnohem pohodlněji a hlavně intuitivněji.




Centrum multimédií bohužel nevidělo žádný z připojených disků


Android si troufá i na multimédia, avšak při spuštění RT Media Center, nenacházím jediný soubor. V přehrávači je však v tuto chvíli zapojen pevný disk a také USB flash disk. Zdá se, že zde je to potřeba ještě doladit.




Podobně "slepý" byl i správce souborů


Shodné to bylo i v případě OI File Manager, který z připojených zařízení viděl pouze čtečku karet, což je docela škoda. Zkrátka aplikace systému určeného pro mobilní telefon má své limitace.




Android ve stařičké verzi Froyo, snad časem výrobci přejdou na ICS


Nakonec přidávám i fotografii s výpisem informací o aktuální použité verzi. Jde o Android ve verzi 2.2.1 známý také jako Froyo. Z vývojového hlediska se jedná o poměrně zastaralou verzi, avšak mezi výrobci hojně používanou. Nicméně Evolve tento systém uživateli nijak netlačí a domnívám se, že jej na Infinity spíše teprve testuje.