Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
3.3.2011, Jiří Piškula, recenze
Pod značkou EVOLVE se dostal na český trh v nedávné době již druhý satelitní přijímač s podporou příjmu ve vysokém rozlišení (HD). Konkurence v této oblasti se stále zvyšuje, dováženo je čím dál více levných HD přístrojů. Jak si mezi nimi vede značka Evolve?
irootsk (1) | 4.9.201218:39
Ja som sa tiez nechal zlakat na tuto hovadinu meno Evolve BlackStrar HD este minuly rok.
Malo to dobru cenu, zaujimave parametre. Len skoda, ze som si vtedy nepozrel ake su nan ohlasy.
Po zakupeni prijimac asi mesiac stal zabaleny. Potom som sa konecne pustil do instalacie. Merakom nastavil antenu a pripojil kabel k prijimacu. A vtedy treeeeeeeeesk mi jednu cez papulu. Prijimac absolutne nereagoval na povely z DO.
Vymeniil som baterky, ze ak su tie original nejake ­"stare­". Zial baterkam nic nebolo.
Tak som teda zalogoval akysi request priamo do Evolvea opipsal som im symptomy. Vraj sa s nefungujucim DO este nestretli. Teraz ale viem, ze sa s tym uz stretli a klamali mi.
Vraj pokial blika neoznacene tlacitko, tak je vadne DO. Aj to je poriadna blbost.
POslal som im teda DO na vymenu. Po nejakom case sa mi vratilo vraj vymenene DO. Nateseny ho vyberam z krabice, zapajam prijimac do elektriky a .... dalsi barani prd.... Nech stlacam co stlacam, prijimac na povely z DO nereaguje.
Po opatovnej komunikacii s Evolve posielam opat DO aj s prijimacom naspat do servisu. Preslo par dni a kontaktujem ich ­- DO a prijimac su bez zavad. !!!! Co som teda idiot???

Poslali mi to spat, zapol som to a islo to !!!! Mal som uz ale iny prijimac a tak som tento odlozil,
Nedavno som ho daroval rodicom, vsetko pozapajal a fungovalo to.
Ale po cca 2 mesiacoch to opat prestalo reagovat na povely z DO. Baterky vemenene, prijimac odopojeny od siete a opat zapnuty. proste nic. ani tuk.
Tentokrat to idem reklamovat cez predajcu, nech si znasa vsetky vydavky a kompenzuje ich od dodavatela.

Rada na zaver ­- drzte sa daleko od Evolve BlackStarHD ­- aj keby to bol posledny model satelitu na svete !!!
Odpovědět0  0
firegon | 14.1.201211:47
Dalsi z mnoha problemu k Blackstaru. Naladeno mam vse, jak programy z 19,2 tak z 23,5. Kdyz zapnu pristroj zapnu ceske programy ?­(ct1,ct2,nova,prima.. atd ?­) tak to bezi ale nejede eurosport ktery je na druzici 19,2 narozdil od ceskych ktere jsou na 23,5. Vypnu zarizeni, zapnu a ceske programy nejedou ale zase jedou zahranicni takze i eurosport. Je to hodne zapeklitej satelit.. takze po pul roce bezi na reklamaci. Nejde aktualizace,nefunguje ovladac ?­( po vymene batere z ovladace k TV to jede vpohode ?­) ale vratim tam ty co tam byly :?­-D, ladeni druzic zaroven nefunguje. Uvidime co na to rekne servis.
Odpovědět1  0
Misiak ZH | 11.1.201221:43
Ja mam zase problem ked prepinam programy ,mam standartne navoleny format 16:9 , a ked prepinam programy ,tak maju formaty hocijako, 4:3, 16:9, co by az tak nevadilo,lenze pri niektorych programoch je obraz roztiahnuty mimo obraz televizora, čo znamena,že ked ho chcem normalne pozerat,musim si ho opat nastavit tak aby to bolo ok....akoby nefungovala funkcia auto formatu ,mozete sa miniekto k tomu vyjadrit ako to mate vy ,či pripadne nerobim niekdy chybu ? vdaka
Odpovědět0  0
kuzelka1 (3) | 8.1.201216:56
Tento pristroj mohl pustit do prodeje jen velky IDIOT ktery o sat. prist. nic nevi . Setre te si nervy a pristroj co nejdrive reklamujte bez aktualizace firmware to proste chodit nebude . BlackStar HD mam nejaky mesic a jde na reklamaci se stenby pozice musi proste nabehnout bez nejakych restartu. To je rada ode mne s pozdravem pres sat. OTA zajistuje prodejce. Jirka
Odpovědět0  0
Misiak ZH | 11.1.201221:37
Ja mam zase problem ked prepinam programy ,mam standartne navoleny format 16:9 , ked prepinam programy ,tak maju formaty hocijako, 4:3, 16:9, co by az tak nevadilo,lenze pri niektorych programoch je obraz roztiahnuty mimo obraz televizora, čo znamena,že ked ho chcem normalne pozerat,musim si ho opat nastavit tak aby to bolo ok....akoby nefungovala funkcia auto formatu ,mozete sa miniekto k tomu vyjadrit ako to mate vy ,či pripadne nerobim niekdy chybu ? vdaka
Odpovědět0  0
oorbx | 8.1.201215:36
Tak ako ostatní, aj ja som sa dal nachytať na pofiderné produkty od spoločnosti Evolve. Nejde tu o to, poškodiť dobré meno dobrej spoločnosti, ale o to uchrániť užívateľa od straty nervov.

Evolve Blackstar HD komplet mám zakúpený.

1. Nefunguje ovládač ako to popisujú užívatelia nižsie, je nutné zariadenie vypnúť­/zapnúť hlavným vypínačom a potom už reaguje. čiže ráno z postele si môžte ísť zapnúť svojho evolva.

2. Ak si ho zapnete, pripravte sa na úžasne dlhý štart. 60s ­(porovnanie s ínymi o 50% viac­)

3. Aktualizácia firmwaru ? OTA ? Zabudnite, tieto zariadenia nejdú aktualizovať a možnosť je dlhodobo nedostupná. čiže servisný zásah je nutný na dnes už rutinnu vec.

4. Televízor Samsung LED smart sa zvykne sám vypínať. ­(Ovšem nemusí to byť chyba evolve­) avšak náhodne 2­-3x počas týždňa sa spustí časovač. Akoby Evolve neposielal do telky signál a ona mala potrebu sa vypnúť ­(Nemusí to byť evolve chyba­)

5.Chyba dekodovacej karty. Komplet je nový a vyhadzuje občasnú chybu karty, karta je správne zatlačená. dakedy ide, inokedy nie.

6.Blackstar HD vykazuje chybu, že dakedy nejde obraz, alebo nejde ani obraz ani zvuk. na TV je nutné zvoliť vstup ­(hdmi­) a rozbehne sa ­(opäť nemusí byť chyba evolve ale javí sa to tak­)

Za ďalšie mám kúpený dvbT tuner 1105 orion, a opísať patalie s ním, sa mi už nechce. Hrozná citlivosť prístroja. Rovnaké miesto antény s použitím tunera zn ALMA má signál 70 ­- 80 percent. Evolve orion 1105 nemá kvalitu žiadnu a silu stále 16 percent.

Skúšané rôzne lokality. viaceré druhy antén. signál vynikajúci ale na 1105 orion naladenie nemožné.

A zlé preklady menu ponuky ? nekomentujem. dajte si anglický jazyk, pretože do slovenčiny je to katastrofa. Prekladajú to ľudia, ktorí síce jazyk poznajú ale nie sú technický zdatný.

Toľkoto problémov som snáď nezažil ešte s ničím ako s produktami evolve.
Odpovědět1  0
oorbx | 8.1.201215:44
A neprehráva video súbory z USB, len hudbu a fotky a aj to nemám otestované ako. V roku 2012 neprehrávať AVI­/DIVX­/XVID­/MKV super produkt :­-­)
Odpovědět0  0
Erik_ | 7.11.201120:43
V Blackstar je podpora len Irdeto kariet. Nepojde vám v nich CS link ako som si ja pôvodne myslel a kôli čomu som ho aj kupoval. Musel som si kúpiť kartu novú Skylink a len irdeto staré karty hlásia chybu
Odpovědět0  0
HarYcz | 21.10.201112:49
je možné u tohoto příjímače vyhledávat programy ze seznamu podle názvu? projíždět pořád seznam sem a tam je dost nepohodlný. na ovladači jsou u čísel i písmena tak mi nejde na rozum k čemu tam jsou
Odpovědět0  0
Nitchaj (2) | 11.9.201120:07
Zdravím,
moje skúsenosti:
1. Ladenie ­- bez problémov.
2. Prepínanie kanálov ­- OK, žiadne opozdenia
3. Nemá triedenie kanálov podľa napr. providera atď. :­(
4. Po prepnutí na akýkoľvek HD kanál sa po pár sekundách prístroj reštartuje!!! Kontaktoval som dotazníkom Evolve, čakám na odpoveď. SD kanály bez problémov.
5. OTA aktualizácia nefunguje, nedá sa potvrdiť ­"OTA aktualizácia­" položka v menu :­(
6. Pripojenie k TV cez HDMI, zvuk do AV recievera cez SPDIF bez problémov.
Odpovědět1  0
Nitchaj (2) | 20.10.201111:42
Update:
4. Po prepnutí na akýkoľvek HD kanál sa po pár sekundách prístroj reštartuje!!! Kontaktoval som dotazníkom Evolve, čakám na odpoveď. SD kanály bez problémov.

Reklamácia ­-> výmena elektroniky ­- zatiaľ OK. Ale trvalo to mesiac, kým sa reklamácia vybavila.
Odpovědět0  0
snek49 (1) | 29.8.201112:24
Ahoj, tento přístroj mě zaujal a mě by zajímalo, zda bude fungovat i na CS Link. Narodíl od Skylink je u nich možné objednat si např. jen jeden program a ne celý balíček... A u tohoto mě zaráří ten výraz ­"Skylink ready­", tak proto tento dotaz. Jinak jsem v tomto naprostý laik... Díky moc...
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 12.9.20111:58
Integrovaná čtečka Irdeto by měla fungovat i s kartami CS Link, nicméně přijímač není na seznamu doporučovaných přístrojů ­(ketré byly otestovány a ověřeny­). Seznam doporučených přijímačů jsme zveřejnili už dříve zde: https:­/­/www.tvfreak.cz­/art_doc­-B07EA62E3F2AF50AC12578C700225ABF.html
Odpovědět0  1
venca75 | 15.11.201212:32
Ahoj,mam CS LINK a je to OK.
Odpovědět0  0
kuzelka1 (3) | 28.8.201121:23
Tento pristroj vynika hlavne lakavym a velmi schopnym popisem u prodejce a nachytal take mne. Na nejakou aktualizaci z druzice asi mozem zapomenout ta proste je zda se jen pro firmu servisni. Tento pristroj je velmi citlivy kdyz chces prijimat perf. HD tak Ti nepujdou treba ostatni transpodery. Velmi mi chybi rozdeleni programu do vice skupin, ovladac jako takovy je na dobre urovni. Spousteni pristroje je neprijemne dlouhe ale to uz znate. Naladit trans.12565 kvalitne , prijdes o kvalitu na jinem trans. je to problem snad jen PROFES.naladeni ale ja si to ladil sam tak s tim nepomuzu. Chce to trpelivost , ale za tu cenu je to bida. Caute Jirka CH.
Odpovědět0  0
radek14 | 27.8.201116:18
Jako satelitní neználek se předem omlouvám všem odborníkům za prostoduchost svého dotazu. Měl jsem satelitní přijímač digit mf 4s, a příjímal jsem současně programy ze satelitů 23,5 a 19,2. Nyní po zakoupení přístroje evolve se mi při prvním ­(automatickém­) ladění naladily programy ze sat. 19,2. Programy ze sat. 23,5 se mi pak podařilo naladit samostaně. Bohužel všek nevím, co se má být v instalaci zapnuto ­(typ lnb, 22 K, diseqc, napájení lnb, nastavení pozice, nastavení tp­), tak aby mi šly programy z obou satelitů. Zatím mi vždy šly jen programy z jednoho satelitu, u druhého mi to hlásí, že není signál. Nevíte někdo jak na to? Díky.
Odpovědět0  0
gerhardus | 28.8.20118:46
Pravděpodobně při ladění družic nemáš označené obě družice 23,5 a 19,2 aby jsi mohl naladit všechny programy na obou družicích najednou. V instalaci má být standartní nastavení výrobcem, které obnovíš restartem satelitu, ale pozor přijdeš o všechny naladěné programy a všechny změny které jsi tam zaznamenal.
Odpovědět0  0
radek14 | 28.8.201118:07
Naladění se mi nakonec podařilo, jen se nenaladily programy STV1, STV2, Markíza a Doma z transp. 12565. Nejdou naladit ani ručně. V čem může být problém?
Odpovědět0  0
firegon | 14.1.201211:45
Presne to mi dela. Naladeno mam vse, jak programy z 19,2 tak z 23,5. Kdyz zapnu pristroj zapnu ceske programy ­(ct1,ct2,nova,prima.. atd ­) tak to bezi ale nejede eurosport ktery je na druzici 19,2 narozdil od ceskych ktere jsou na 23,5. Vypnu zarizeni, zapnu a ceske programy nejedou ale zase jedou zahranicni takze i eurosport. Je to hodne zapeklitej satelit.. takze po pul roce bezi na reklamaci. Nejde aktualizace,nefunguje ovladac ­( po vymene batere z ovladace k TV to jede vpohode ­) ale vratim tam ty co tam byly :­-D, ladeni druzic zaroven nefunguje. Uvidime co na to rekne servis.
Odpovědět0  0
Milan Chladný | 30.7.201112:40
EVOLVE BlackStar HD...
Mám ho pár dní a asi jsem si naběch.Nejde vůbec naladít programy.Jsem stoho na švestku asi ho hodín v prodejně prodavači na hlavu!!
Odpovědět0  0
tucnak67 (4) | 31.7.201118:41
Co přesně ti nejde, neukazuje ti to ani sílu signálu ?
Odpovědět0  0
Gerhardus | 18.7.201118:46
Jak se nastavuje v satelitu poloha družice nemohu to nikde najít, podporuje tento satelit USALS a kde se zadávají souřadnice GPS antény? Jak zjistním na obrazovce z které družice zrovna sleduji program?
Odpovědět0  0
kuzelka1 (3) | 10.7.201123:32
prosim o radu a postup, lze vytvorit a rozdelit fav. programy do skupin z navodu mi to neni jasny a nevim jak na to zdravim vsechny nadsence JIRKA
Odpovědět0  0
Theqlimax | 1.7.201111:55
Ahoj,
zjisšoval jsme u výrobce jak je to s OTA aktualizací!
Bylo mi řečeno, že se aktuálně aktualizace nejde...
Tento problém řeší a měl by být vyřešen v nejbližší době.
Všechny problémy co píšete jsou tím, že máte starý Firmware.
Aktuálně v novém FW je mnoho oprav a nových věcí...

Mějte se
Zany
Odpovědět1  0
krataskratas | 1.7.201114:05
Díky za informace. Píšeš, že v novém FW je mnoho oprav ale ať hledám jak hledám nikde jsem FW nenašel, kde bych ho našel. Díky
Odpovědět0  0
Theqlimax | 1.7.201120:48
Nikde ho nenajdeš,
instaluje se pomocí com portu a je to speciální zásah v servisu evolve.
Pokud chces okamžitě aktualizovat tak, tvůj přijímač pošli do servisu evolve.
Pokud tě to nejak netrápí tak si chvili počkej do 14 dnů OTA aktualizace pujde...
Tohle mi psali z podpory evolve!
Jim napiš kontakt je na jejich stránkách.
Jediné co mě blbne ­(vadí­), že nabíhá cca 50 sec.
Ahoj
Odpovědět1  0
Maevar | 26.7.20119:25
Ahoj, koukám že měsíc utekl jako voda a aktualizace pořád nejede:­/ Asi to bude na dýl, pokud vůbec někdy...
Odpovědět1  0
tucnak67 (4) | 26.7.201118:38
Aktualizace z OTA opravdu nejde, nechal jsem si FW nainstalovat přes servis EVOLVE a problémy s přijímačem zmizely.
Odpovědět1  0
Vladik smekal | 23.1.201220:54
Zajímalo by mějaká vylepšení je někde seznam oprav?? jen vím že nejnovější FW je 1.2.0 a já mám starý 1.0.9 díky
Odpovědět0  0
krataskratas | 14.6.201121:53
Někdy nejde přístroj dálkačem zapnout, musím vypnout vypínačem, pak už to jde. Podařilo se to někomu odstranit? Firmware přes STV1 nejde. Dík za odpověď.
Odpovědět0  0
tucnak67 (4) | 19.6.201118:23
Také mi vůbec nejde zvolit aktualizace přes kanál STV1.
Mám s přijímačem problémy s kartou Irdeto ­(Skylink­), kódované programy hlásí není signál, někdy po 10 sekundách ověřování naskočí, někdy pomůže pouze restart přístroje.
Odpovědět0  0
PavelK_007 | 9.6.201110:16
Pokud je k dispozici nový aktualizační soubor, můžete si jej snadno zaktualizovat sami ze satelitu ­(­"OTA aktualizace­"). Přepněte přijímač na kanál Slovenské televize ­(STV1­) a v menu zvolte ­"OTA aktualice­".
Upozornění: aktualizace trvá asi 30 minut, z důvodu velikosti a rychlosti přenosu dat do přístroje. Vyčkejte prosím proto až do jejího správného ukončení. Po tuto dobu nesmíte přijímač vypínat.
Po aktualizaci je třeba použít tovární nastavení přijímače ­(heslo 0000­), vypnout a zapnout přijímač a poté znovu naladit programy.
Odpovědět0  0
mistrxxx | 12.3.201120:37
Mám ho asi od vánoc, ale neustále se opakují problémy při spouštění přístroje. Někdy je potřeba ho i několikrát restarovat než konečně v pořádku naběhne. Máte taky někdo podobné problémy? Doufám že co nejdříve vyjde nový firmware jinak jde na reklamaci.
Odpovědět0  0
tucnak67 (4) | 7.5.201119:47
Mám podobné problémy, po zapnutí naskočí u všech programů Není signál­(mám Skylink­). Nějakou dobu jsem si s tím hrál a pomohla mi vždy rekonfigurace LNB.Napájení LNB změním ze zapnuto na vypnuto a zpět a pak konečně naskočí i info o signálu a všechny kanály jdou.
Čekám na další FW, ovšem prozatím jsem nenašel jak se instaluje :o)
Odpovědět0  0
johnykolis | 27.9.20119:41
i já občas mám prblém pustit přes dálku a i přes spínač. Vypnu a zapnu přepínač vzadu u napájecího kabelu a jde to.
Odpovědět0  0
akcitrk (1) | 9.3.20117:14
Lze na přístroji sledovat nekterý program a zároven nahrávat jiný program z nabídky Skylink ?
Tedy oba budou kodované ?
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 9.3.20119:02
Odpověď je: nikoliv. Přístroj si neporadí se souběžným zpracováním dvou kódovaných kanálů a je jedno, zda jde o zpracování za účelem záznamu, nebo jen sledování.

Sledování a zároveň záznam jiného kanálu ­(ze stejného transpondéru­) je tedy možný pouze v kombinaci kódovaného a FTA kanálu.
Odpovědět0  0
Mirek_ | 4.3.20116:41
Evolve Apollo HD má čtečtu Irdeto ­(aspoň tohle logo na ní je a se Skylinkem HD normálně funguje­). Akorát je teda v CI slotu a není integrovaná, v čemž teda nevidím praktický rozdíl. Nebo v čem to je, prosím vysvětlit, téhle problematice zas tak nerozumím... :­)
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 4.3.20117:48
Evolve Apollo HD je dodáván s CI modulem Cryptoworks, nikoliv Irdeto.
Odpovědět0  0
Mirek_ | 4.3.201118:34
No to se dočtu všude, to není odpověď, mně zajímala záležitost, že na modulu je logo Irdeto ­(to je fakt­), což odpovídá oficiálním info http:­/­/www.evolve.cz­/d­-hd­-satelitni­-komplet­-evolve­-apollo­-hd­-s­-neomezenou­-kartou­-skylink­-hd.html
(Irdeto ready­). Zajímalo mně, v čem je tedy ten rozdíl, Irdeto ready oproti ­"pravému­" irdetu, od někoho, kdo do toho vidí víc. Prakticky se zdá v ničem ­- Skylink karta funguje a fungovat předpokládám nepřestane, ale možná se pletu...
Odpovědět0  0
Mirek_ | 4.3.201119:00
Tak po googlování vidím, že pro uživatele není rozdíl... Takže odpovědí netřeba, díky :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.