Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Elegantní 32" LCD televize LG 32LB75

20.11.2007, Pavel Kovač, recenze
LCD televize 32LB75 od LG se honosí S-IPS obrazovkou, třemi HDMI vstupy a atraktivním designem. Udávané parametry jsou: odezva 8 ms, pozorovací úhly 178° v obou směrech a kontrastem 5000:1. Jak si povede v našich náročných testech ukáže dnešní recenze.

Celkové hodnocení


Televize LG 32LB75 mě mile překvapila hlavně technickým zpracováním plastů, které je velmi dobré. Obrazově je však taková rozporuplná. Pokud do televize pustíte HD rozlišení, tak jí není co vytknout. Bohužel v našich končinách stále převládá SD rozlišení DVB-T a to televizi příliš nesvědčí. Hodně zvýraznila velkou kompresi a obraz nepříjemně doostřuje. Určitě by si OSD menu zasloužilo položku s názvem "postprocessing" apod. Když už je reč o OSD menu, tak to je velmi propracované a zorientuje se v něm snad každý. Napomáhá tomu také dálkové ovládání, která dobře padne do ruky. Tlačítka na něm jsou perfektně hmatově i vizuálně oddělena, a tak mu není co vytknout, navíc je vzhledově opravdu pěkné.


Televize umožňuje přijímat i 1080p signál, avšak musíte počítat s tím, že je obraz přepočítán na rozlišení 1366x768, tedy na rozlišení o něco vetší než je 720p. Ještě se vrátím k obrazu, který díky S-IPS obrazovce předčí většinu konkurence hlavně v pozorovacích úhlech a hloubce obrazu.



Ve výsledku tedy zaostává pouze v podsvícení a lehce v odezvě. Ostatní hodnoty jsou hodně nadprůměrné.


Slušné barevné podání
Nemá postprocesing DVB televize
Dobré pozorovací úhly
Při 1080p signálu se změní barvy
Vstup 1080p
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 24 000 Kč s DPH


Za zapůjčení LCD televize LG 32LB75 děkujeme firmě LG

Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.