Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

EAGET H5: kovový elegán

17.8.2012, Jakub Doležal, recenze
Model H5 se mezi multimediálními centry rozhodně neztratí, tedy alespoň po stránce vzhledu. My se však vzhledem nenecháme obloudit a nahlédneme i pod kapotu. Bude výrobcem udávaná výbava, zejména čipset Sigma, proti konkurenci stačit?
EAGET H5 mne ihned po vybalení z krabice nadchl svým designem i zpracováním. Kdysi velmi problematické vlastnosti jsou mezi moderními multimediálními centry prakticky vymýcené, vše ukázkově lícuje a občas nějaký ten výrobce přidá kovové šasi, jako dnes EAGET. Ve snaze udělat navenek líbivé produkty, však zřejmě výrobci zapomínají na to, co je uvnitř. Teď nemám na mysli hardware, ale především softwarovou část.

EAGET H5 - závěr

EAGET H5 je bohužel opět plný softwarových chyb


Pokud si zpětně projdete recenze na našem serveru, jistě si všimnete neustálé kritiky nedoladěného uživatelského prostředí takřka u všech výrobků. EAGET bohužel v tomto směru není výjimkou a model H5 je plný softwarových chyb, které uživateli zbytečně ztrpčí čas, jenž měl primárně trávit zábavou. Začít můžeme např. offline aktualizací, pokračovat problémem s rozlišením či ručním zadáváním sdílených disků a následně velmi pomalým přenosem dat skrze protokol Samba. V době online médií nabízí EAGET až žalostně málo webových služeb, navíc většinu z nich budete mít zřejmě v čínštině. Zcela nejvíce mne při testování však ničil dálkový ovladač s velmi špatnou citlivostí infračerveného přenosu.

Chyby zamrzí o to více, pokud přihlédnu k jinak bezproblémové chodu zařízení. Během celého testu jsem nezaznamenal jediný pád, což je velmi nezvyklé. Stejně tak mě potěšil výkon zařízení a podpora kodeků, po dlouhé době jsem totiž přehrál prakticky všechny důležité formáty a na těch nepodporovaných se přístroj nezasekl, jako řada jeho konkurentů. Načítání filmů a jejich vypínání bylo velmi rychlé, plynulé i samotné zapnutí přístroje patří k nejrychlejšímu.

Rozhodně nechci označit EAGET H5 za špatný produkt, ale jako recenzent jsem očekával lepší schopnosti. Případným kupcům jsem doufám vypsal dostatečný seznam kladů a záporů, díky kterým se můžou rozhodnout. Jistou nadějí může být i budoucí aktualizace, nicméně v dnešní době chrlení nových a nových produktů se na ty "včerejší" velmi rychle zapomíná.


Multimediální centrum je vhodné pro:


1) Offline uživatele, kteří chtějí přehrávat jen svou sbírku multimédií
2) Uživatele, kterým se nelíbí plastové modely

 

Plusy


+ Vysoký výkon a stabilita
+ Podpora multimediální formátů
+ Kovové tělo a velmi dobré zpracování
+ Interní 3,5" disk a externí SATA
 
 

Minusy


- Manuální aktualizace
- Firmware obsahuje řadu chyb
- Minimum online služeb
- Špatná citlivost dálkového ovladače
 

Za zapůjčení EAGET H5 děkujeme Alfa.cz.


Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme UMAXu.

 
 
Cena v době testování: cca 3 500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte multimediální centrum EAGET H5?
V anketě šlo hlasovat od 17.8.2012 do 20.7.2013. Počet hlasujících: 7
Výborné0 %
Průměrné57 %
Špatné43 %