Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Creative ZEN Vision:M - Klasika v malém

9.5.2007, Michal Učeň, recenze
Když se řekne ZEN, vybaví se nám série kvalitních přehrávačů od firmy Creative. Dnes se podíváme na dalšího zástupce z této řady multimediálních přehrávačů, který nám umožňuje nejen poslech hudby, ale i kvalitní přehrávání videa či prohlížení fotografií.
Přístroj má celkem široké možnosti nastavení, které je možné upravit v položce Systém. Položky jsou uspořádány podle funkcí přehrávače.



První položka Informace zobrazuje aktuální verzi firmwaru a statistická data jako je celková kapacita a aktuální volné místo na pevném disku, dále pak počet skladeb, albumů, playlistů, fotografií a videa uložená v přístroji.



V nastavení zvuku je k dispozici režim přehrávání, navolení ekvalizéru z deseti možností, zapnutí funkce Smart volume (pravděpodobně chytré nastavení hlasitosti podle okolního hluku), Bass Boost (zvýraznění basů) a omezení hlasitosti na určitou úroveň.



V ekvalizéru si můžete vytvořit i vlastní nastavení a upravit tak paramtery podle parametrů používaného audio výstupu.



Položka nastavení foto a videa obsahuje regulaci časového intervalu při prohlížení fotografií, typ přechodu mezi jednotlivými snímky při prohlížení fotografií a typ výstupu videa (NTSC nebo PAL).



V nastavení displeje máme možnost upravit položky v menu, změnit čas intenzivního prosvětlení (5, 10, 15 a 30 sekund), jas displeje (v procentech) a tématický okruh barev. Témat je celkem šest v různých barevných kombinacích.



Níže můžete vidět příklady hlavního menu se změněným barevných schématem. Jako pozadí lze také zvolit jakýkoliv obrázek uložený v přístroji.




V položce nastavení přehrávače je možné upravit jméno majitele přístroje, nastavit automatické vypínání při nečinnosti, uspávání po nastavené prodlevě, upravení citlivosti touchpadu, přiřazení funkce tlačítku zástupce a aktivace ochrany obsahu pomocí číselného kódu.



V další položce nastavení hodin lze upravit jejich zobrazení v horní liště a možné je i nastavení budíku v podobě přehrání náhodné skladby nebo spuštění rádia.