Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Comag SL45T - dokonalý gentleman

19.6.2008, Radek Jahoda, recenze
Stolní DVB-T přijímač Comag SL45T je nástupcem staršího modelu SL35T, který jsme testovali před rokem. Na první pohled je od sebe také téměř nepoznáte. V dnešní recenzi se tedy podíváme, v čem se od sebe liší a zda se jedná o změny k lepšímu.
Kapitoly článku:
Po prvním zapnutí přístroje se objeví krátké menu s rychlým základním nastavením.



Přednastaveno je vše na češtinu, jak jazyk menu, tak i preferovaný zvuk. Změnit je ale lze na mnoho dalších, je zde deset jazyků včetně slovenštiny.



U nastavení regionu (pro tabulku kanálů) je výběr o něco větší, Slovensko chybí, to ale využívá stejné nastavení kanálů jako my. Celkem je zde 17 oblastí včetně např. Hong-Kongu.



Zapnout je možné i napájení pro anténní zesilovač.



A pak již spustit automatické vyhledání stanic. Kromě průběhu je zobrazována i frekvence, modulace a seznam nalezených stanic. Ty jsou přiřazeny do skupin, co skupina to jeden vysílač resp. kanál resp. frekvence.



Po vyhledání je zobrazen obraz první stanice. My se ale nyní soustředíme na systém menu. To obsahuje čtyři záložky ve spodní části, které přepínáme šipkami do stran, pod záložkami je ještě nápověda, jaká tlačítka dálkového ovladače můžeme použít.



V první záložce najdeme správu stanic. Kromě smazání můžeme zobrazit seznam stanic TV nebo rádia. Ty jsou uspořádány do zmíněných skupin, které se přepínají šipkami do stran, tímto způsobem se dostaneme i na zobrazení všech stanic. Seznam můžeme automaticky setřídit nebo měnit pořadí, název ale změnit nelze. Pokud je v seznamu příliš stanic, lze listovat po stránkách tlačítky P+ a P- nebo vyhledávat podle jména. Vybrané stanice můžeme přiřadit do několika oblíbených skupin.



Druhá záložka je pro vyhledávání stanic. Automatické jsme si již představili, dostupné je i prohledání podle vybraného kanálu nebo frekvence. Průběh je ale stejný jako u automatického.



Třetí záložka má název Systémová nastavení. Zde jsou všechna nastavení přístroje, nastavení jazyků jsme si již představili, dále je zde nastavení TV normy výstupu (PAL, PAL-M, PAL-N, NTSC), formátu obrazovky (16:9, 4:3 letterbox, 4:3 pan&scan), povolení digitálního výstupu a přepínání formátu na SCARTu - kompozitní, RGB nebo YPbPr. Lze nastavit i program, který se vždy spustí po zapnutí přístroje, nastavit čas a region, průhlednost a barvu OSD, časovač a dětskou pojistku.



Časovač je dvojí - jednak klasický plánovač pro nahrávání a dále časovač pro automatické vypnutí přijímače v rozsahu 10-120 minut.



Poslední záložka dovolí zobrazit informace o přijímaném programu (to lze i dvojím stiskem tlačítka Info), najdeme zde tři hry - Tetris, Snake (Had) a Othello (Piškvorky). Kromě toho lze i vynulovat veškeré nastavení a obnovit tak tovární nastavení a zobrazit nápovědu k dálkovému ovladači (pro každé stisknuté tlačítko se zobrazí popis jeho funkcí).