Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
25.1.2011, Jiří Piškula, recenze
Nejedna domácnost v ČR kombinuje příjem televizního vysílání ze satelitu (DVB-S/S2) i z pozemních DVB-T vysílačů. Hybridní karta AVerTV Satellite Trinity obsahuje satelitní i televizní tuner, čímž řeší příjem obou platforem. Určena je pro rozhraní PCIe 1×.
darps (1) | 28.5.201221:38
Zdravim, tiez planujem kupit tv kartu do PC. Nedavno som sa dozvedel ze niektore Set­-top boxy ­(konkretne skylink­) dokazu cez LAN siet zdielat dekodovaciu kartu ­(s inym set­-top boxom­). Ak mam teda pc pripojene k rovnakej sieti, bude mozne tuto dekodovaciu ­(skylink­) kartu zdielat aj medzi set­-top boxom a TV kartou v pc??
Odpovědět0  0
AVerMedia_Czech Repbulic | 30.5.201215:16
Dobrý den,
některé dražší set­-top boxy sice funkcí sdílení dekódovacích karet skutečně disponují, avšak obáváme se, že není cesty, jak toto sdílení zajistit i s počítačovými TV tunery.

S pozdravem,
AVerMedia CZ
Odpovědět1  0
axusnalim (2) | 1.2.201119:25
SW je vhodný maximálně ke sledování na htpc ve fullscreenu.
Okno nemůže měnit poměr stran, podivně se zvětšuje. Přes obří horní lištu, která naskakuje po každém pohnutí myši nejsou vidět ovládací prvky. Při nastavování plánovaného nahrávání nejde vybrat poslední týden měsíce, který zasahuje do 6 týdnů ­(viz leden 2011­). Přepnutí z pozemního kanálu na satelitní se provádí přes combobox ukrytý v menu nastavení. A vůbec nastavování programu, ladění kanálů a jejich řazení je ve stylu tuneru zabudovaného do televizního přijímače. Na PC čiré utrpení.
Odpovědět0  0
Co se podporovaných aplikací týče, jde vždy o individuální preference a vzhledem k architektuře ovladačů by bylo velmi nesnadné vytvořit driver pro všechny aplikace na trhu. Sice již máme přislíbeno vytvoření driverů pro LINUX a instrukcí pro ovládání karty + CICA čtečky v aplikaci MediaPortal, ale konkrétní termín zatím není přesně stanoven. Začátkem února by pak měla být oficiálně uveden nová verze aplikace AVerTV 6, verze 6.5.1, která se dá rovněž použít a pro sledování na PC rozhodně není špatná. I v současné době lze pro sledování nekódovaných programů využít verzi 6.0.18.
Odpovědět0  0
axusnalim (2) | 18.5.201117:29
Kdybych věděl, že se k Trinity dá použít i AverTV6, nemusel jsem tu tolik nadávat na SW vybavení. Jenže na CD i na support stránce Averu pro tuto kartu byl jen Aver Media Center.

Teď už jsem se softwarem spokojen. Nová verze AverTV dokonce umí i změnu dekodéru videa a funkce kolečka myši, což mi u verze 6.0 hodně vadilo.

Ale nezávisle na použitém SW ­(i s neoficiálním­) se mi stávaji dvě nepříjemné věci:
1­) sledovaný kanál najednou ztratí signál ­(i při nahrávání na hdd­) a pomůže jen přepnutí programu ­- pak zase všechno jde. Stává se většinou do půl hodiny od zapnutí PC a Avertv.
2­) při přepínání ­(i při vyhledávání kanálů­) začne PC tuhnout stylem: zásek ­-­-­- chvíle,kdy můžu hýbat s myší ­-­-­- zásek ... pořád dokola. Nepomůže vypnutí TV, jen restart PC.

Nevím, jestli je to chyba driverů, jiného SW v mém PC nebo třeba přehřívání ­(slot těsně nad grafickou kartou­).
Mám Core2Duo 8400, 2 GB RAM, Radeon 4850, Vista 32.
Odpovědět0  0
Anunnaki2 | 22.10.201113:01
Koupil jsem 4 tyto karty do 3 počítačů:
1. počítač ­(2 karty = 2xDVB­-T + 2xDVB­-S­), Phenom X4, Windows 7 SP1 64bit,
2. počítač ­(1 karta = 1xDVB­-T + 2xDVB­-S­), Athlon X2, Windows 7 64bit,
3. počítač ­(1 karta = 1xDVB­-T + 2xDVB­-S­), C2D, Windows 7 64bit,

U všech počítačů je nainstalován nejnovější ovladač, BEZ jakýchkoly aplikací od AVERu. Používá se tam tedy jedině Windows Media Center pro sledování nebo nahrávání obrazu.

Osobně se považuji za experta na windows systém ­(aplikace­/ovladače­/služby­), mimo to jsem také středně pokročilý programátor ve více rovinách a systémech, takže rozhodně nejsem bězný obyčejný uživatel, a chápu souvislosti, standardy, rozhraní a podobně.

Bohužel, na všech počítačích se dějě přesně to, co popisujete. Děje se to dokonca i tehdy, kdy se nic nenahrává ani nekouká, dokonce se to stane i tehda, kdy jste počítač restartoval, a od restartu jste TV kartu nespouštěl vůbec, po nějakém čase se to skrátka stane.
Najednou z ničeho nic začne počítač chvilkama mrznout. Systém pak začne na 100% využívat jedno jádřo, + i když ostatní jádra jsou volná, celý systém včerně myšky ­"zamrzne­" na stovky milisekund až sekund a pak pár stovek milisekund až sekund běží normálně.

Proces který tohle všechno spouští je služba ehRecvr. Někdy pomůže korektní zastavení ­(né killnutí­) této služby ­(né procesu­) a pak její opětovné spuštění.

Problém bude na 99% v ovladači karty, protože jedině ­"ovladače­" mají ve Windows 7 přístup k HW­/přerušením, a to jsou tedy jediné věci, které můžou způsobovat podobné záseky ­(pokud tedy vyloučíme jádro OS, protože s jinými kartami se to neděje­).

Bohužel, karty nemůžu reklamovat, již nejsou v záruce. Mohl jsem je reklamovat již před lety, nicméně tehda to byla novinka DUÁLNÍ karta, za ty peníze zcela unikát, a byl o ni obrovský zájem, ovšem většínu zájemnců odradili právě tento problém. Já jsem se spoléhal na to, že ty ovladače časem opraví, že Aver si nenechá ujít takové obrovské množství zájemců o tuto kartu. Pro mě firma AVER již přestala existovat.
Odpovědět0  0
Drink | 28.1.201110:44
Řekl bych, že v dnešní době absance DVB­-S2 je prostě problém, a taková koupě je vyhazování peněz...
Odpovědět0  0
Anunnaki2 | 30.1.201121:51
Ja mam tuto kartu skoro 2 roky ­(presneji 2 tyto karty v PC­), tehda jsem DVB­-S nevyuzival, a tak jak na tom bylo DVB­-S2 jsem nemel ani paru. Skoda jen ze recenze na ni prichazi skoro 2 roky po uvedeni na trh.

Jinak s obema kartama spokojenost, ovsem misto AVER MEDIA CENTER pouzivam vyhradne WINDOWS MEDIA CENTER.
Odpovědět0  0
Dobrý den,
v nejbližší době ­- počítám cca v dubnu ­- by měla na trh dorazit nová generace TV tunerů AVerMedia. V rámci ní budou k dispozici dva modely podporující jak DVB­-S, tak i DVB­-S2 a příjem kódovaných HD programů. První přijde USB model, který v sobě již bude mít zabudovanou čtečku CAM modulů s dekódovací kartou a rovněž podporou 3D satelitních programů. Druhý model přijde o něco později ­(každopádně ještě v první půlce roku­) a půjde o dvoutunerovou PCI­-E kartu s podporou DVB­-S, DVB­-S2, DVB­-T, DVB­-C, analogu a až dvou nových CICA čteček.
Odpovědět1  0
Gandarijelf | 1.1.201221:40
Měl bych dotaz ohledně zmiňovaného TV tuneru nové generace AVerMedia......dvoutunerovou PCI­­-E kartu s podporou DVB­­-S, DVB­­-S2, DVB­­-T, DVB­­-C, analogu a až dvou nových CICA čteček.CHtěl bych vědet přímo název TV tuneru­(produktu­),které ty to funkce podporuje abych si tento zmiňovaný TV tuner mohl zakopupit.A dále bych měl dotaz jestli firma vyřešila problém se ­"zamrzáním ­" PC ­(Zmiňovaný problém je popisován v předchozích recenzí.
Odpovědět0  0
Anunnaki2 | 3.1.201223:43
Bohuzel problem nevyresila a pochybuji, ze to nekdy vyresi. Predtim jsem myslel ze je to starym pocitacem, a az pak jsem zjistil, ze je to fatalni chyba ovladacu.

Proto jsem si napsal v C# malinkou restartEhrecvr.exe utilitku, ktera po manualnim spusteni restartuje sluzbu ehrecvr, cimz zamrznuti do 2 sekund prestane. Exe utilitku misto BAT skriptu proto, abych to pod Windows 7 mohl spoustet pres rychlou klavesu ­(hotkey­) a take s admin pravama.

V pripade zajmu, utilitku muzu zaslat, kdyz tak mi napiste na anunnaki@ahaportal.com .
Odpovědět0  0
NuClear235 | 25.1.201110:14
Poradíte mi nějakou dobrou DVB­-S2 kartu do PC ?
Chci přijímat SKYLINK HD s dekodovací kartou. Pokud by měla 2 vstupy, bude to ještě lepší.
Odpovědět0  0
Dobrý den,
v nejbližší době ­- počítám cca v dubnu ­- by měla na trh dorazit nová generace TV tunerů AVerMedia. V rámci ní budou k dispozici dva modely podporující jak DVB­-S, tak i DVB­-S2 a příjem kódovaných HD programů. První přijde USB model, který v sobě již bude mít zabudovanou čtečku CAM modulů s dekódovací kartou a rovněž podporou 3D satelitních programů. Druhý model přijde o něco později ­(každopádně ještě v první půlce roku­) a půjde o dvoutunerovou PCI­-E kartu s podporou DVB­-S, DVB­-S2, DVB­-T, DVB­-C, analogu a až dvou nových CICA čteček.
Odpovědět0  0
xox2 | 25.1.20119:13
Vyrok: ­"Přístroj dokáže dekódovat obraz ve formátu MPEG­-2 i MPEG­-4 AVC ­(H.264­)­" je NEPRAVDIVY, pokial pod pojmom ­"pristroj­" myslite tuto TV kartu.

Dekodovanie MPEG­-2 a MPEG­-4 je u tejto karty ciste v rezii kodekov nainstalovanych do PC, t.j. ciste softwarova zalezitost. Karta s tym nema nic spolocneho, ostatne to ste si mohli vydedukovat aj zo zoznamu pouzitych chipov na karte.

Prosim, pokial tvfreak ma byt aspon trochu ­"odborna­" stranka, tak by ste mali namiesto dohadov uvadzat overene fakty a nemystifikovat citatelov, ktori sa spoliehaju na vase recenzie. ;)
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 25.1.201110:08
Děkuju za upozornění. Uznávám, že ta formulace může být matoucí. Měl jsem tím samozřejmě na mysli, že je to s kartou a dodávaným softwarem možné, nikoliv její schopnost dekódovat oba formáty hardwarově.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.