Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Trinity: pozemně i ze satelitu!

25.1.2011, Jiří Piškula, recenze
Nejedna domácnost v ČR kombinuje příjem televizního vysílání ze satelitu (DVB-S/S2) i z pozemních DVB-T vysílačů. Hybridní karta AVerTV Satellite Trinity obsahuje satelitní i televizní tuner, čímž řeší příjem obou platforem. Určena je pro rozhraní PCIe 1×.
Abychom mohli plně využít všechny funkce a přednosti testované karty, pořídili jsme si k ní rovnou volitelný modul s CI slotem. V nabídce AVerMedia ho najdete pod označením AVer TV SatGate a lze ho využít v kombinaci se všemi kartami AVerMedia, které jsou vybavené konektorem pro připojení Ci modulu (aktuálně se jedná o modely AVer TV Satellite PCI, AVer TV Satellite Hybrid+FM a AVer TV Satellite Trinity).



V kompaktním balení naleznete kromě samotného modulu i propojovací IDE kabel, CD s ovladači (mimochodem, zcela totožnými, jaké jsou dodávány ke kartě Trinity, včetně aplikace AVerMedia Center), rychlý návod k instalaci a dále jednoduchou montážní sadu, díky které lze zařízení snadno upravit pro umístění do přední části PC skříně namísto disketové mechaniky či čtečky karet, nebo pro instalaci do zadní části skříně, odkud jsou dostupné i konektory samotného přijímače.



Volba umístění může záviset jednak na tom, kolik místa máte uvnitř počítače na další přídavné karty, ale také na tom, zda předpokládáte časté výměny CI modulů nebo karet do něj vložených, kdy se vyplatí mít slot po ruce v přední části. Hodláte-li víceméně napevno instalovat určitý druh CI modulu a k němu příslušnou dekódovací kartu, pak může být vše umístěno v zadní části skříně, kam není tak komfortní přístup, ale v případě potřeby se ke kartě a modulu bez problému dostanete.


Takto vypadá CI slot se zasunutým modulem Cryptoworks a kartou.

Srdcem modulu je obvod CXD2099AR (SONY), který není ničím jiným, než kontrolerem pro Common Interface rozhraní. Po instalaci zařízení do počítače ho stačí už jen propojit s příslušnou kartou, a můžete je začít používat. Není potřeba instalovat žádné extra ovladače. Přítomnost CI modulu a karty je vždy ověřována během vyhledávání satelitních kanálů nebo při jejich sledování v době, kdy už je přijímač naladěn.