Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Hybrid Express Slim - TV schovaná v notebooku

28.11.2007, Radek Jahoda, recenze
Když jsem si u minulé recenze na PCMCIA kartu od AVerMedia stěžoval, že není zasunutá celá ve slotu, netušil jsem, že se mi brzy dostane do ruky od stejné firmy karta, která se tam vejde celá. Je ale určena do ExpressCard slotu, postrádá však dálkový ovladač.
Původně jsem tuto část recenze nechtěl vůbec psát, protože jsme již software popisovali např. zde u karty AVerTV DVB-T 777 nebo i nedávno u v úvodu zmiňované karty AVerTV Hybrid+FM Cardbus. Nakonec jsem se ale rozhodl, že zde alespoň krátce zopakuji základní informace a doplním hlavně obrázky z jiných částí programů.

Ke kartě jsou dodávány dvě aplikace. Jednou je notoricky známý AVerTV 6, který navazuje na tradici "dvouokenních" programů, které mají okno s videem oddělené od ovládacího okna. Tento program je již vyvíjen delší dobu, takže je již dobře odladěn. Součástí je i malý program, který se stará o plánovač nahrávání, sedící tiše v systémové liště.



Zásadní funkce programu jsou vždy v samostatném okně, ať už jde o teletext (který ale lze nastavit i pro práci v okně videa včetně průhlednosti) nebo o EPG. U EPG stále trvá podivné zobrazení češtiny. Nejde totiž o klasický font, ale diakritika je zobrazována odděleně. Oproti předchozím verzím programu to vypadá na jistou snahu diakritiku umístit nad příslušná písmenka, ale lítá sem tam, takže v tomto směru má výrobce ještě co vylepšovat.


Klepněte pro zvětšení obrázku

Plánovač má rovněž vlastní okno a položky do něj lze přidávat jak rovnou z EPG, tak i ručně. Nemusí jít jen o nahrávání, ale jde i pouhé zapnutí TV resp. připomenutí programu, nahrávat lze jednorázově nebo pravidelně denně nebo týdně.



Nastavení programu také známe. Je přehledné a pomocí stromu v levé části přepínáme obsah hlavního okna. Ladění analogové TV, digitální TV a FM rádia probíhá odděleně. Pouze TV a rádio programy z digitální televize DVB-T jsou společné. Stejně tak i úprava programů je oddělená a rovněž i nastavení formátů nahrávání.



Z digitální televize lze nahrávat ve vysílaném formátu, přičemž je podporováno i vysoké rozlišení ve formátu MPEG-4 (ale až od verze AVerTV 6.0.11), u analogové TV je to MPEG-2 formát nebo AVI se zvoleným kompresorem, WMV nebo MPEG-4 AVC v nízkém rozlišení pro iPod. U FM rádia je to WAV včetně komprese nebo WMA.