Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play Mini: malý šikula

19.4.2011, Jakub Doležal, recenze
Multimediální centrum nemusí být supervýkonné PC s deseti disky, satelitními tunery a vlastním LCD. Velké části uživatelů s přehledem postačí miniaturní přehrávač s podporou současných formátů. Dokáže to O!Play Mini naplnit?
Asus O!Play Mini je v dnešním světě neustálého přidávání funkcí a jader tak trochu černou ovcí. Přináší jen několik konektorů, nelze do něj umístit disk a o možnosti internetu si nechte také zdát. Je to však opravdu tak zlé?



Ne není, i takto málo vybavené zařízení si své příznivce může najít. I v dnešní době vysokorychlostního internetu stále vídám kolegy či spolužáky, kteří mají filmy a seriály na externích discích. Těm nabídne O!Play Mini dostatek funkcí i multimediálního výkonu. Podpora všemožných kodeků a titulků je také na vysoké úrovni, takže zde mohu výrobek společnosti Asus jen doporučit. Také firmware vypadal stabilně a během testování jsem nezjistil žádné výrazné nedostatky, zkrátka takto by to mělo vypadat vždy.

Vypadá to, že tu tedy máme šampióna lowendu, ale přeci jen bych pár výtek našel. Nelíbí se mi rozložení dálkového ovladače a také problémy s příjmem signálu. Není to poprvé, co jsem řešil podobné trable s multimediálním centrem Asus a dle internetových diskuzí také nejsem jediný. Pokud jste tedy méně nároční na nabídku konektorů a nemáte doma vlastní síť, mohu Asus O!Play Mini doporučit.


Malý a úsporný
Rozložení kláves na ovladači
Výkon a podpora formátů
Možné problémy s příjmem ovladače
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní: 1500 Kč s DPH


Za zapůjčení produktu O!Play Mini děkujeme Asusu