Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play Mini: malý šikula

19.4.2011, Jakub Doležal, recenze
Multimediální centrum nemusí být supervýkonné PC s deseti disky, satelitními tunery a vlastním LCD. Velké části uživatelů s přehledem postačí miniaturní přehrávač s podporou současných formátů. Dokáže to O!Play Mini naplnit?
Výrobce u menu přístroje dostál jeho produktovému označení, takže je opravdu „MINImalistické“. Jednoduchý design a celkem pětice ikon na modročerném pozadí.



Základní menu nabízí rychlý přístup k multimédiím, správci souborů a k nastavení. Vše je svižné a přechod mezi jednotlivými ikonami se obešel bez viditelných záseků.



Kopírování souborů je tohoto produktu vzhledem k počtu USB portů nedůležité, a tak jediný důvod přítomnosti správce souborů je listování složkami. Nicméně po zapojení disku se data automaticky rozřadí do multimediálních kategorií, takže jej ani příliš potřebovat nebudete.


Nastavení přístroje


Ihned po spuštění přístroje jsem se pustil do aktualizace firmwaru skrze USB klíčenku. Vše proběhlo bez problémů a nebylo ani potřeba spouštět recovery mód.



V nastavení se jako první objeví nabídka „Systém“, kde si můžete nastavit velké množství parametrů včetně lokalizace a kódování.



Dále zde máme „Zvuk“, který toho příliš mnoho nenabídne. Pouze možnost ovlivnit druh výstupu zvuku na HDMI a S/PDIF.



O něco pestřejší je nabídka „Video“. Zde si můžete měnit poměr stran, vynutit rozlišení, nebo potlačit šum v obraze.



Poslední nabídka zahrnuje aktualizaci firmware včetně zobrazení informací o aktuálně používané verzi.