Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play HD2: konečně ten pravý?

12.4.2011, Jakub Doležal, recenze
Jak přesně vypadá váš ideál multimediálního centra? Je to výkonný hardware, vyměnitelný pevný disk, všemožné konektory včetně USB 3.0, podpora internetových služeb a dedikovaný ovladač, který padne do ruky? Pak by mohl být O!Play HD2 tím pravým.
Asus HD2 dorazil s velkým očekáváním do redakce, přece jen podle papírových parametrů se mělo jednat o slušně vybavený a výkonný model za přijatelnou cenu. Splnil nakonec svá očekávání?


Upřímně řečeno, tak na půl. Oceňuji kvalitně zpracované tělo, dostatečný výkon, bohatou nabídku konektorů i některé systémové funkce. Pro hračičky je HD2 zajímavou alternativou na poli dnešních multimediálních center. Stačí zapojit libovolný 3,5“ SATA disk a můžete se pustit do víru hudby a videa.

Na druhou stranu je zde několik vad, které dokážou zvednout tlak i sangvinikovi. Prvním a pro mě zásadním nedostatkem je správce souborů, ten potřebuje do dalších verzí výrazné oživení a přepracování nabídky. Místy je zmatečný a neumí toho tolik co konkurence. Dále mne nepotěšila absence multitaskingu, takže na simultánní stahování torrentů a sledování filmu můžete prozatím zapomenout. Přítomnost USB 3.0 je v současné podobě (režim slave pouze pro připojení k PC) málo využitelné.

Stranou musím Asus HD2 „strhat“ za firmware, který ani v poslední verzi není ušetřen několika nepříjemností. Pokud čipsetu pošlete příliš mnoho příkazů, přestane čas od času reagovat a případně kapituluje restartováním přístroje, což by se u takto „jednoduchých“ zařízení stávat nemělo.

Asus O!Play HD2 měl po celou dobu recenze našlápnuto na naše prestižní ocenění, bohužel musí sklonit hlavu a zařadit se mezi ostatní neoceněné. Zatím to na úplný vrchol není, to se možná změní s budoucími verzemi firmware.


Výkon a podpora formátů
Správce souborů
Zpracování
Občasné restarty
Místo pro 3,5" disk
Chybí multitasking
Samba/torrent/FTP
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní: 3 000 Kč s DPH


Za zapůjčení O!Play HD2 děkujeme Asusu