Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Acer Aspire RevoView RV100: multimediální všeuměl

13.12.2010, Jakub Doležal, recenze
Ani společnost Acer nechce promeškat popularitu multimediálních center, a tak na trh vysílá svůj vlajkový model RV100. Slušné technické parametry a bohatá výbava jej tlačí k samotnému vrcholu současné nabídky, avšak jaký je v reálném provozu?
Trh s multimediálními přehrávači nabývá na popularitě a snaha výrobců zaujmout svými produkty je více než patrná. Společnost Acer připravila pro budoucí majitele zajímavý produkt, avšak před jeho koupí je nutné zvážit klady a zápory.



Mezi světlé stránky tohoto produktu patří především podpora formátů a výkon, který na běžné formáty dostačuje. Rychlé a intuitivní menu je navíc v české lokalizaci a takových produktů je na trhu opravdu velmi málo. Pevný disk můžete velmi jednoduše vyjmout a naplnit jej daty mnohem rychleji ve stolním PC.

Bonusové body patří přibalenému příslušenství, které v současné době nenavýší cenu přehrávače nikterak závratně, a vy tak po vybalení nemusíte spěchat zpět do obchodu pro HDMI kabel. Malé bezvýznamné plus patří také designu, který skvěle zapadne k ostatní Hi-Fi technice.

Ani tentokrát si však výrobce neodpustil několik drobností, které zbytečně kazí dojem z celého přístroje. Jako první bych ocenil o něco bohatší nabídku v nastavení. S tím je také spojený dálkový ovladač, který u zařízení za přibližně 5000 Kč působí velmi lacině.

Integrace pevného disku se znovu ukázala jako problematická, neboť jeho chod nelze v takto tenkém těle dobře utlumit. Takže citlivější jedinci mohou během filmu neustále kontrolovat, zda je v chodu. Poslední výtka patří bezdrátové části, která nemá dostatečný výkon a v menu je příslušné nastavení opravdu strohé.


Vyměnitelný disk, čtečka karet
Hluk disku (zejména start)
Výkon a podpora formátů
Výkon Wi-Fi adaptéru
Bohaté příslušenství
Správce souborů
Dvojice USB portů
Menu je místy až příliš strohé
Cena v době testovaní: 5 000 Kč s DPH


Za zapůjčení Acer Aspire REVOview RV-100 děkujeme společnosti Acer