Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

A.C. Ryan PLAYON!HD a HD Mini: králové multimédií

13.1.2011, Jakub Doležal, recenze
U nás nepříliš známý výrobce A.C. Ryan nám poskytl na test dvě multimediální centra. V obou případech dostaneme bohatou výbavu, výkonný hardware a precizní zpracování. V čem se však liší a co nabídnou oproti konkurenci?
Grafické zpracování menu v podání A.C.Ryan je strohé, avšak přímočaré. Žádné zbytečné animace či grafické vychytávky. Pro někoho je tento vzhled dostačující, osobně bych uvítal trochu barevnější a na oko pestřejší nabídky.


Jednoduché a přehledné, škoda jen té "černobílé"

Domovská obrazovka je již standardně rozdělena do několika kategorií a pro oba testované modely byla takřka stejná. Rozdíl je pouze u většího centra HD, které má v nabídce navíc správce pro stahování torrentů.


Bezkonkurenční správce souborů, takto by to mělo vypadat vždy

V minulých recenzích jsem nebyl spokojený s kvalitou správců souborů, kteří byli velmi těžkopádní a místy zkoušeli mou trpělivost. V případě A.C.Ryan jsem však byl velmi mile překvapen a konečně alespoň jeden výrobce pochopil, že v ruce máme dálkový ovladač a nikoliv klávesnici s myší.


YouTube a Live365.com jsou zatím v nedohlednu

Nabídka internetových služeb patří k šedému průměru a doufejme, že další možnosti přibudou časem. Čeští uživatelé by jistě ocenili alespoň přítomnost YouTube či Live365.com.


Nastavení přístroje


Krátké a jednoduché nastavení po vybalení z krabice, aneb tak to má být. Navíc je zde přítomna čeština. Doufejme, že se časem přidají i ostatní výrobci.

Při nastavování přístroje jsem se nemohl ubránit dojmu, že toto rozhraní jsem již někde viděl. Stačí se podívat do příslušné kapitoly recenze Asus O!Play Air.



Stejně jako u Asusu i zde je na prvním místě nastavení zvuku. Žádné zázraky nečekejte, nicméně to podstatné tu máme. Nastavit lze výstup zvuku skrze HDMI, či S/PDIF výstup. Zapnout zde také můžeme noční režim.



Dalším v pořadí je úprava hodnot obrazu, která kromě standardních hodnot nabízí i několik možností navíc. Za zmínku stojí rozhodně režim 1080p 24 Hz, jenž simuluje rychlost promítání z kinosálu. Potěšeni mohou být i majitelé plazmových televizí, pro které je tu připraven mód chránící vypalování fragmentů do obrazovky.



Položka Síť obsahuje vše nezbytné pro rychlé nastavení domácí sítě. Kladně hodnotím alespoň přítomnost ukazatele signálu bezdrátové sítě. Pro sdílení pevných disků (interních, externích) je zde funkce NAS.



Neméně důležitá je skupina nastavení označená jako Systém. Zde si můžete přepnout jazyk, ale především kódování, které je ve výchozí hodnotě UTF-8 a pro bezproblémové zobrazování znaků je lepší přepnout na středoevropské.



Posledním z řady je složka Různé, kam výrobce umístil všechny nezařaditelné úpravy a nastavení. Mezi důležité funkce lze zařadit defaultní zapnutí titulků či heslo pro přístup k datům.