Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
8.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
TCL X915 je první 8K QLED TV této značky, která se dostane na pulty obchodů. Většinu zájemců ovšem nejspíš odradí cena, která je dost vysoká. Tento model se vyznačuje úhlopříčkou 75", HDMI 2.1 či soundbarem Onkyo.
ODSakEda (108) | 9.5.202014:21
Ze 3m je nejmenší úhlopříčka kdy vytěžíte detaily z ­"jen­" FullHD obrazu ­- tedy 2k, minimálně 55­" , maximálně 65­", zhruba tedy cca 150cm , kdy však ještě většina lidí nevidí rastr obrazovky ­- pixely :­-­)

4k potřebuje pro vytěžení detailů okem 2x takovou úhlipříčku ­- je to jako 4 FullHD obrazovky ­(2 nad sebou a 2 vedle sebe­) ­- čili alespoň 100­"- 120­" , zhruba 2,5m! ­(já koukám na 4k monitor z 0,6­-0,7m a je to akurát, což odpovídá zornému úhlu pohledu podobně jako ze 3m na necelých 100­")

8k by, dle této analogie zachování absolutní velikosti pixelů, potřebovalo minimálně 200­"! To je cca 5m! To je jako stěna obýváku! :­-­)­) Pak by to ale mělo smysl, hlavně pro fotografie o mnoha Mpx :­-­)
Tedy pokud je tam nějak natívně dostanu o videu nemluvě, kdy SW interní playery v TV zobrazují děsně omezeně ­- hlavně škálu barev u fotek a často neumí přehrát ani FullHD videa o 50p­-60p, antož 4k :­-­/ ...

Ale né ­"jen­" 75­" :­-­( neb taková vele jemnost rastru obrazovky nevyužitá a tak zbytečná...

Ale kdo z mas temu rozumí a chápu tak marketing, vždyť přeci více Mpx... se lépe prodává. :­-­)­) Více proužků = více ..... ;­-­)

Už se ­"těším­" na 100k :­-­))
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.