Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jak může vypadat luxusní TV od Loewe

26.9.2011, Pavel Zubatý, preview
Jednoduché, minimalistické tvary, skloubení elegantního stylu s kvalitní výbavou i řada revolučních novinek v minulosti... Tak stručně by šlo charakterizovat německého výrobce prémiové domácí zábavní elektroniky Loewe. Ukázalo se tak i na IFA 2011.
Na nedávném veletrhu konzumní elektroniky IFA 2011 konané v Berlíně nesměl chybět ani poněkud opomíjený bavorský výrobce. Ten zde nabídl mnoho zajímavých novinek, včetně konceptuálních studií. Představte si, že přijdete domů po těžkém pracovním dni, měl(a) jste plnit takřka nesplnitelné úkoly, šéf vás seřval a bolí vás „celý člověk“... jemné poklepání iPhonem pak způsobí, že vás obklopí příjemná hudba podle vašeho gusta.



Loewe Air Speaker


Něco takového slibuje kompaktní reproduktorový systém Air Speaker, který byl k vidění na stánku Loewe. Ten využívá bezdrátový přenos pomocí standardu AirPlay společnosti Apple (a zařízení jako iPhone, iPod, iPad nebo třeba iTunes). Součástí této „krabice“ jsou 2 basové, 2 výškové a 2 středové reproduktory, s celkovým výkonem 80 W. Vypnuté přístroje je možné postupně zapnout pomocí iPhonu i v situaci, kdy jsou rozmístěny v různých místnostech. Systém AirPlay umožňuje přenos přes LAN, WLAN nebo Powerline (datová síť přes tu elektrickou). Přístroj má navíc i port Aux-In a USB pro přímé spojení přes kabel.



K dostání v různých barevných provedeních.


Loewe Air Speaker se prodává v úpravě černého nebo stříbrného hliníku se snadno vyměnitelným lesklým vrškem, jehož barvu lze vybrat z palety RAL. Konektor Aux-In navíc umožňuje připojení k dalším zařízením včetně stereo systémů. Na evropský trh by Air Speaker měl dorazit příští měsíc za cenu kolem 20 000 Kč (820 €, 699 £). Dalším zařízením z této kategorie je SoundBox, který nabízí klasické dokování iPhonu, přehrávání CD, FM rádio i digitální budík. Ve výbavě SoundBoxu je dvojice 15W reproduktorů, vstup USB a výstup pro sluchátka. Cena tohoto přístroje by se v zahraničí měla pohybovat kolem 13 000 Kč (520 €, 449 £).



Systém Loewe SoundBox.


Letošní přehlídka IFA patřila rovněž konceptům, podobně jako ta loňská. Na IFA 2010 nabídl Loewe přehled studií různých stojanů s (retro)futuristickým vzhledem. K vidění tak byl stojan, který by obsahoval vestavěný přehrávač Blu-ray (DVD) i reproduktory. Dalším kouskem byla jednoduchá čtyřnožka pro obrazovku i reproduktory. Nechyběl ani stojan s vestavěným subwooferem a koncept nábytkového stojanu s vestavěným reprosystémem i přehrávačem disků.



Kuželový stojan s vestavěnými reproduktory a přehrávačem uprostřed,
Stojan s vestavěným reproduktorem vzadu,
Nábytkový přehrávač/podstavec vpředu (koncept IFA 2010).



Jednoduché stojany (koncept IFA 2010).


Začátkem února pak proběhla soutěž 2011 iF Concept Design pro studenty a mladé profesionály z oblasti designu, architektury, marketingu a strojírenství. Želízkem v ohni byl i koncept Loewe Invisio TV – průhledný televizor, který navrhl Michael Friebe. Aspoň v teorii využívá Invisio jak LCD, tak TOLED. Výsledkem má být neprůhledný obraz se sytými barvami a vysokým kontrastem. Vypnutý přístroj pak vypadá jak nenápadná skleněná deska.



Studie Loewe Invisio TV.