Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Lg 47lv5500

Mr.Katana (71)|3.5.2011 14:58
Zdravíčko,
koupil jsem si včera novou TV od LG, konkrétně typ 47LV5500, která má mít jak DVB-T, tak DVB-C, což je pro mě určující.

Jenže bohužel se mi podařilo zjistit, že DVB-C nakonec v ČR nefunguje. Má tuhle TV už také někdo jiný? Nemá s tím někdo zkušenosti, jak to třeba obejít? Obecná pomůcka nastavení jiné země nefunguje, Německo chytá jen jeden multiplex z UPC, UK chytá jen DVB-T kanály, Norsko, Švédsko a Finsko v nastavení úplně chybí.

Tenhle kousek od LG se mi totiž náramně líbí, jenže nemožnost přijímat DVB-C je pro mě bohužel docela velké sousto na zkousnutí, i když už jsem uvažoval, že by DVB-T kanály mohly stačit.
sayen (3)|3.5.2011 20:44
Ahoj ,prosím Tě nemohl by si zde napsat krátkou recenzi ? Jseš asi mezi prvními , který má tento model LV5500 . Jestli by jsi mohl popsat i možnosti internetu u tohoto modelu.
Předem děkuji.
Mr.Katana (71)|4.5.2011 13:08
Rád bych pomohl, ale ačkoli jsem bývalý redaktor různých webových stránek, zrovna na TV jsem se nikdy nezaměřoval a nevím tak jak testovat a co by mohlo čtenáře zajímat. Navíc jsem nikdy předtím neměl žádnou LCD televizi, přecházím z klasického CRT formátu, takže nemám s čím porovnávat.

Pak taky ještě nevím, zda si TV nechám, právě kvůli zmíněnému problému s DVB-C. Mám ještě 12 dní na vrácení.

Můžu ale říct pár základních postřehů. A pokud tě bude zajímat něco konkrétního, ptej se a já se pokusím zjistit.


Obraz je pěkně barevný, odezva LCD se neprojevuje ani při hokeji (např. rychlý pohyb puku), černá je k mému překvapení opravdu pěkná. Srovnávám teď s TN displeji a hlavně s plazmovou PS50C650 od Samsungu, která měla černou paradoxně místo černé otřesně šedivou, ačkoli se o plazmách tvrdí, že mají úžasné barvy. To možná platí pro všechny ostatní barvy, ale pro černou rozhodně ne. V obraze se samozřejmě projevují klasické nešvary "pixelaté" technologie, tedy "schody" u některých úzkých a šikmých hran, většinou ale ne rušivým způsobem a také občas pozoruji nepřirozenou barvu lidské kůže, což je ale prý nešvar všech LCD a navíc to pozoruji jen u některých záběrů, především když se jedná o záběr s pomocí zeleného plátna a montáže.

Obraz a pozorovací úhly mě překvapují dokonce natolik, že mám podezření, jestli LG nepoužilo IPS panel (má to v oblibě), na druhou stranu to může být i nějakým povedeným filtrem.

Zvuk je bohužel trochu plochý a dokonce i v některých málo častých situacích znatelně "drnčí". Zatím se mi při povrchním pohledu do nastavení nepodařilo zvuk nastavit lépe, nicméně ono to asi ani nepůjde, neboť repráčky jsou, jako na všech LCD, poměrně směšných rozměrů, takže pokud chce člověk pěkný zvuk, musí pořídit externí reproduktory.

Menu je docela svižné, i když jde pozorovat občas menší prodlevy. Návod je tristní, není v něm v podstatě nic a zatím jsem nepřišel ani na to, jak se jedním tlačítkem dostat rovnou do nastavení (asi to ani nejde, což mě irituje). Internet jsem ale zatím nezapojoval a ani ho nemám v plánu přes TV používat (pro tyto účely mám HTPC). Musím říct, že mě zaskočilo, že si TV neumí sama přepnout na zdroj signálu, na který nějaký zdroj skutečně jde. Po odpojení HTPC musím ručně přepnout zpět na anténu, což je jediný zdroj, který je po odpojení HDMI kabelu aktivní, takže si myslím, že by se měl přepínat sám. I moje stařičká Panasonic CRT televize tohle dělala automaticky, takže mi to přijde trochu divné.

Na internet bych se ti třeba i podíval, ale spíš mi řekni, co by tě konkrétně zajímalo, protože studovat kompletní možnosti TV se mi nechce.
dusansponar (1)|4.5.2011 14:48
ahoj.mužeš prosím tě napsat,jaké příslušenství dodávají k této tv. díky
Mr.Katana (71)|4.5.2011 15:26
Já dostal ovladač s bateriemi (klasický, ne ten "pohybový"), nějaké kompozitní káblíky, redukci na SCART (TV jej v klasické podobě nemá) hadřík na obrazovku, návod (velice neužitečný), poutko na kabely a nějaký software jménem Nero Media Home.

Toť vše, pak už byla v krabici jen samotná TV samozřejmě se stojanem.
sayen (3)|4.5.2011 18:38
Ahoj , nemohl by si vyzkoušet a napsat jak tato televize zpracovává internet ? Jestli tato TV má plnohodnotný internetový prohlížeč. Jestli se dají zadávat internetové adresy a případně jakým způsobem. Vím , že tyto funkce ještě moc lidí nebude využívat ,ale postupně se tyto funkce začnou využívat.
Operator237 (256)|5.5.2011 11:12
Hi, a zkusil jsi země Lotyšsko?. napsal jsem na LG tak snad odpoví. protože pro rok 2011 maj pry certifikaci DVB C pro ČR.
Mr.Katana (71)|5.5.2011 15:34
Těch zemí je tam strašně moc, abych zkoušel náhodně všechny. Ale dostal jsem tip na Slovinsko, a to, zdá se, funguje kompletně.

Problém je, že jsem přišel o diakritiku v EPG, s čímž jsem počítal a nevadilo mi to, ale očekával jsem, že tam nebude diakritika, ale ne, že místo znaků s diakritikou se objeví nějaké paznaky, takže se text nebude dát číst. Cekal jsem jednoduse, ze text bude vypadat tak, jako prave toto souveti, tedy bez diakritiky, ale zcela normalne citelne.

Na oficiální LG podporu jsem nejdříve dvakrát volal a pak také dvakrát psal, zjevně jsem vždy natrefil na lidi, kteří tomu vůbec nerozumí, napočtvrté jsem dostal odpověď, že můj dotaz byl předán nějakému technikovi či co. Většinou se vymlouvají na to, že je to nový model a nic o něm nevědí, což je trochu divné, když se jedná o oficiální zastoupení LG pro ČR....
Operator237 (256)|5.5.2011 16:27
Hi, mluvil jsem na prodejně přimo z LG manager. a slibyl že mi napiše jak to je s podporou DVB C . pravdepodobně bude update přes USB FW. ukazoval jsem mu váš přispěvek a taktež se divil.
Mr.Katana (71)|5.5.2011 17:05
Televize update FW přes USB neumí, tedy alespoň v menu taková nabídka není. Jediná možnost je přes internet.

Už jsem jej zapojil a zjistil jsem, že zatím fungují jen nějaké už předinstalované pluginy, webový prohlížeč chybí úplně. Pluginy jsou zoufale, ale zoufale pomalé a ovládání nepohodlné (taky se nic jiného nedá očekávat, když člověk drží ovladač od televize a ne klávesnici a myš, že...). Internet je tedy z mého pohledu na téhle TV zatím absolutně nepoužitelný. Například v pluginu Youtube při zapnuté softwarové klávesnici trvá zhruba jednu vteřinu od stisknutí směrového tlačítka, než se to přesune na další písmenko. To já jen pro představu, co se skrývá pod mým "zoufalé pomalé".

Ačkoli položka na spuštění webového prohlížeče obsažena je, nicméně je vyšedlá a po kliknutí hlásí "již brzy", jako velká spousty dalších ikonek, která TV obsahuje. Asi je prostě model ještě moc nový a LG má ve zvyku dodávat na trh něco, co není hotové ani z poloviny :(


Trochu mě taky zaráží, že na DVB-C trvá přepnutí kanálu znatelně déle, než na DVB-T. Upřímně mě to dost irituje, už jsem se radoval, že konečně byli schopní udělat televizi, u které netrvá celou věčnost taková základní činnost, jakou je přepínání kanálů.
Operator237 (256)|5.5.2011 18:16
Hi, každa Tv umí i přes USB tak jak třebas LE5500 2010 model.ale je fakt že ty věci jeste jsou v ladení pro CR,. tak že plno veci jeste není aktivní. a tak doufam že novy FW to vyřeší.
Mr.Katana (71)|5.5.2011 18:36
to bych si myslel taky, že umí přes USB, ale zaprvé není kde nový FW stáhnout (na ofiko stránkách nic není, kdyžtak hoď odkaz) a zadruhé není v menu žádná nabídka, která by umožňovala to udělat přes USB.

Má TV byla vyrobena v dubnu a už update, který jsem provedl předevčírem, přidal spousty položek do menu, takže je vidět, že na trh přišla "demoverze" téhle TV a něco se s tím teď dělá.
bavorak (1494)|5.5.2011 18:37
ono ta moznost aktualizacie z USB sa ukaze az po zasunuti USB.
Mr.Katana (71)|5.5.2011 18:44
Mám v TV permanentně zasunutou flashku a žádnou takovou možnost mi to neukazuje. A jak už jsem řekl, FW není kde stáhnout a pokud ano, tak rozhodně ne na ofiko stránkách LG a tohoto modelu. Prosím tedy o odkaz, kde stáhnout FW pro LG televize tak, abych ho mohl dát na flashku...
Operator237 (256)|5.5.2011 18:51
ps: na tu USB Flasku musíš taky nahrat FW, ale ty mas update přes net tak že to je k ničemu.tohle je lepší varianta. to se tyka tech co net na TV nemají!
"TV permanentně zasunutou flashku a žádnou takovou možnost mi to neukazuje" to taky neukaže:))
Mr.Katana (71)|5.5.2011 19:06
Vy jste taky borci. Několikrát tu říkám, že to možnost updatu FW z flashky nemá, vy mi pořád tvrdíte opak a pak se ještě snažíte hrát na to, že ten blbej sem tady já a že nechápu, že moje TV má net, a tak nemá update přes flashku.. super! :-D

Jinak já do TV třeba vůbec net vést nechci, takže ho budu zapojovat jen pokud budu chtít provést update FW. Pro mě je tedy nemožnost updatovat z flashky skutečně omezením a nechápu, proč TV nedá na výběr.
bavorak (1494)|5.5.2011 20:17
co si natvrdly :-) ? nahraj si na sformatovanu flash FW a strc to do vypnutej telky a potom ju zapni a mala by ta moznost tam byt aktivna.
dendy01 (16)|5.5.2011 20:48
Asi jsem taky natvrdlej, ale to že má nahrát firmware na USB a zasunout do vypnuté Tv a pak zapnout jsem se nedočet ani v manualu. Tak jak to má někdo vědět.
Operator 237 mi napsal že FW ma být ve složce LG_DTV. Kde se mám tyto informace dozvědět? Na stránkách LG asi ne!
Tak jak to je?
Mr.Katana (71)|5.5.2011 21:29
Nevím, proč hned používáš urážky, nicméně to je jako bych se tě zeptal, jestli jsi natvrdlý, když neznáš §18 připravovaného zákona o SBS... Ty informace nejsou nikde veřejně dostupné a pokud je chceš zjistit, musíš se obrátit na odborná pracoviště, kterým bohužel oficiální podpora LG není (když mi nejdřív řeknou, že DVB-C ta televize má a jiný pracovník za hodinu na to, po poradě s kolegou, že nemá). Manuál k té televizi neobsahuje v podstatě vůbec nic a navíc FW není nikde k sehnání.

Oháníte se tady tím, že FW jde nahrát z flashky, už dvakrát jsem žádal o odkaz, kde se tedy dá FW stáhnout, ale krom urážek jsem zatím neslyšel žádnou odpověď, takže předpokládám, že kdo s čím zachází, s tím také schází.

Navíc mi přijde vtipné, že se má televize vypnout, zasunout naformátovaná flashka s FW s přesně určenou a přesně pojmenovanou složkou, a přitom ty informace nikde ani nejsou napsány, to je prostě špatný vtip. Samsung jsem updatoval z flasky absolutně bez takovýchto problémů.

Nicméně musím uznat, že update z netu je jednoduchý a rychlý. Jen nechápu, kdo vymyslel, že TV už je dneska automaticky připojená k netu. Net je s ovládacím rozhraním TV absolutně, ale absolutně nepoužitelný a navíc TV sakryš není PC, ale TV. Kdyby raději uměla přehrávat poctivě všechny formáty filmů a nedělala u poloviny z nich zagorku, že je nepřehraje. To by šlo úplně jednoduše, kdyby dovolovala dohrání vlastních kodeků.
Pitomec (10211)|5.5.2011 21:37
Hmm - a kdo tě nutil si takovej krám s mizernou podporou kupovat? Měl sis koupit něco, kde je DVB-C oficiálně a pak bys nejspíš ani nemusel honit nový FW :-)-
Mr.Katana (71)|6.5.2011 08:46
Dle oficiálních specifikací LG ta televize má DVB-C i pro Českou republiku, stejně jako podle specifikací naprosto všech prodejců. Proto říkám, že LG podpora je banda neschopů. A krám to není, jen má některé problémy, které mají všechny TV, které jsem zkoušel, ale očekával jsem, že v roce 2011 už budou dávnou tatam. A pak má některé navíc, bohužel ale o takových problémech zaprvé člověk neví, než má TV doma a pořádně jí prozkouší (prozkoušení v obchodě na to nestačí) a zadruhé své specifické problémy má snad každá značka a každá TV, jen každá jiné.

Mimo to, jak mám vědět, jak funguje podpora, když jsem jí ještě nikdy nepotřeboval? A to mám doma LG monitor už skoro tři roky.

Mimochodem, zamysli se nad náturou svých postů, jestli takhle "duchaplně" vypadají všechny.
Pitomec (10211)|6.5.2011 09:02
Pak to můžeš jít reklamovat, že výrobek nemá deklarované parametry.

Takto vypadají všechny moje příspěvky těm, kteří si za svoje problémy můžou sami, tebe nevyjímaje. Když nečemu nerozumíš, tak se máš jít napřed zeptat a pak teprve kupovat a ne opačně 9-)
Mr.Katana (71)|6.5.2011 09:05
Čemu jsem při koupi podle tebe nerozuměl? Že prodejce i výrobce lže? Myslíš, že je normální se jít před každou koupí zeptat na několik fór, jestli prodejce či výrobce náhodou nelže ve kterémkoli z parametrů? A že by mi někdo odpověděl, když jsem se ještě nesetkal nikde s člověkem, který tu TV skutečně má?

Jinak reklamovat nemusím, mohu do 14 dnů vrátit, o to tu ale vůbec nejde. Obraz se mi na TV náramně líbí a nechci riskovat, že Samsung bude mít zase svoje jiné problémy a k tomu třeba ne tak hezký obraz.
Pitomec (10211)|6.5.2011 09:37
Pokud si přečtu manuál (který v každé prodejně obvykle zapůjčí) a bude tam uvedeno, že DVB-C v ČR lze a pak se ukáže, že nikoliv, tak to můžu s klidným svědomím reklamovat. Jinak je opravdu normální se před koupí seznámit s výrobkem, a to nejenom v diskuzích, ale třeba i v té prodejně, kde si prostě nechám funkčnost DVB-C ukázat (alespoň co se týká možnosti ten tuner aktivovat). Totéž samozřejmě platí o všech dalších funkcích, vč. toho upgrade FW přes USB apod.
hdcz (6)|6.5.2011 22:42
Dneska jsem ji videl u kamarada a musim rici, ze skvela TV..oproti LE5500 je to velky rozdil..krasnej obraz !! internet funguje bezvadne...ovladani klasika LG, zadnej problem. TV sama updejtovala soft a rozsirila moznosti. Moc dobra volba a jedna z LCD LED TV ktera by mohla ke mne do domu. Vrele doporucuji vsem.
Mr.Katana (71)|6.5.2011 23:38
Mohu se optat co přesně myslíš tím, že internet funguje bezvadně? Osobně se mi moc bezvadný nezdá, když tam není aktivní ani web browser. Novou aktualizaci jsem zkoušel naposledy dnes odpoledne. Ale třeba jsem něco přehlédl.
Ladys (1829)|7.5.2011 10:42
...a ja bych chtel zase videt ten "velky rozdil" oproti LE5500 ? :)
Mr.Katana (71)|7.5.2011 11:39
Bohužel nemůžu srovnávat s žádnou LCD TV, protože jsem předtím žádnou neměl, ale můžu říct, že ve srovnání s S-IPS monitorem (také LG) mi to přijde velice podobné (kdo nezná S-IPS, tak to znamená, že obraz je naprosto super) a ve srovnání s plasmou od Samsungu (PS50C650) mi to přijde dokonce lepší. Ne ani tak v samotném barevném podání, ale konkrétně v černé. Plazma byla šedá, i když byla vypnutá a stejně tak šedá tedy byla, když zobrazovala černou. A na to já jsem háklivý, já mám rád černou co nejčernější. Takže je možné, že třeba LE5500 používala TN panel, kdežto LV5500 používá některou variantu IPS, i když pro tuhle teorii mi moc nesedí odezva, která je na IPS docela krátká (většinou u IPS panelů nejde pod 6ms, LV5500 má tuším 2.6ms)

Mimoto, oproti plasmě TV nebzučí (člověk by neřekl, jak rušivé a nepříjemné to může u TV být), je tenčí (to je výhoda pouze estetická) a také méně žere (i když zase asi ne o tolik, jsem si vědom rozdílů mezi plasmou a LCD v tomhle ohledu).

Opravdu mě taky překvapila konstantnost podsvícení, jen když zobrazím jednu barvu (na zelené to bylo vidět nejlépe) a studuji to, tak jsem objevil lehce tmavší horní a spodní hranu (LED jsou asi po stranách) a také zlehka temnější dva fleky na prostřed, ale takovým způsobem, že i při zobrazené bílé přes celou obrazovku jsem se na to musel soustředit, abych to našel.
hdcz (6)|8.5.2011 21:37
Oproti LE5500 to fakt je o dost lepší obrazově..při nastavení standart a just scan je obraz mnohem lepší(kontrastnější a opravdu černá je černou). Web funguje v pořádku..libilo se mi, že klavesnice je na obrazovce. Flashe nejdou ale jinak slušný..historie a oblíbené to má také.
Mr.Katana (71)|8.5.2011 22:02
Tak teď by mě opravdu zajímalo, kde dělám chybu. Internet mám zapojený, firmware je v nejnovější verzi (kontroloval jsem opět asi před dvěma hodinkami) a přesto tam je web prohlížeč vyšedlý a nejde spustit s hláškou "Již brzy." Navíc volba "jenom skenovat" (just scan) je pouze pro HDMI vstup, u TV tuneru (ať už DVB-T či DVB-C) mi to tuhle možnost nenabízí. Takže jestli on kamarád nemá napojené HTPC, to by vysvětlovalo mnohé :)
Operator237 (256)|9.5.2011 12:02
Hi, tak jsem zkoušel 47LW5500 3D, a DVB_C tam je na CR, zkoušel jsem i 50PZ250 3D a DVB_C tam není. tak že asi zatím jen u 3D TV. a 3D pasiv na 100Hz TV moc pekny a nebolí s toho hlava.
Mr.Katana (71)|9.5.2011 16:14
Tak to rád slyším, to dává naději majitelům řady LV5500 (to samé bez 3D) a tedy i mně, na nový firmware, který bude už obsahovat i ryze českou podporu DVB-C :)
Operator237 (256)|9.5.2011 16:19
Hi, jinak FW NA 47lw5500 JE 03.06.19 BEZ AKTUALIZACE.není připojena k netu.
Mr.Katana (71)|9.5.2011 16:27
Já mám 03.06.06 plně aktuální. chrm :( TV byla vyrobena podle štítku v dubnu.
perseus10 (12)|10.5.2011 19:23
Ahoj, plánuji také koupit tuto LED TV od LG. Ale pořád nejsem rozhodnutej jestli vzít 42LV5500 nebo tu s podporou 3D 42LW5500.

3D bych ani moc nevyužil ale někde jsem se dočetl že tv s 3D mají lepší procesor tudíž jsou rychlejší a lepší.

Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji
Jarda.Bar (1238)|11.5.2011 07:46
Mr.Katana: prosím tě, umí ta TV ukládat vysílání na USB flash? Má Timeshift? Díky moc.
Mr.Katana (71)|11.5.2011 10:33
perseusi, řekl bych, že to tak nebude, obě televize mají dle ofiko specifikací stejný Dual XD Engine, 3D má navíc 3D XD Engine, takže tam je asi specializovaný čip, který se stará jen o 3D. Ale nemůžu to říct se 100% jistotou, je to jen logická úvaha, nic víc.

Jardo, umí, ale je tu problém. Potřebuješ přenosný disk, ne flashku (v návodu se píše, že flashky nejsou podporovány, ale třeba když budeš mít 40GB+ flashku, tak jí to vezme, nemohu vyzkoušet) s minimální kapacitou 40GB. To ještě ale není ten problém. Problém je, že funkce DVR (nahrávání, timeshifting) funguje v ČR (a dalších státech), ale ne ve Slovinsku, na které musím mít TV nastavenou, abych zase mohl naladit programy přes DVB-C, které má údajně fungovat i v ČR, ale v praxi jaksi nefunguje. Oficiální podpora LG o té televizi neví vůbec nic, vymlouvají se na to, že je to novinka a že jí ještě nemají. Na otázky odpovídají podle mustru z předchozích modelů a když je něco jinak, netuší, jak reagovat.
Jarda.Bar (1238)|11.5.2011 11:01
Díky moc za informaci! Ten problém ti snad vyřeší novým firmware. Pokud tam jinak timeshift je, je to ok, disk se dá řešit. I když flashka by byla asi lepší, kvůli tichosti, spotřebě ....
Já psal na LG asi 3 dotazy a nikdy mi neodpověděli. Hrozná podpora. :/ Ale jejich TV mi vyhovují nejvíce. Absence Timeshift a obecně nahrávání mi vadila a konečně udělali změnu k lepšímu!

Ještě bych měl jeden dotaz. Povrch obrazovky je lesklý?
Mr.Katana (71)|11.5.2011 11:10
Kdepak, matný :) Lesklé LCD bych nikdy nekoupil ani k PC, natož jako TV. Už dost, že se tomu člověk nemůže vyhnout u notebooků :(

Jinak na nový FW čekám jak na smilování a kontroluji denně, ale zatím nic. Podpora LG před týdnem slíbala odpověď "co nejdříve" a od té doby jsem o nich neslyšel, takže jsem jim poslal připomínku, že od nich chci něco vědět.
Mr.Katana (71)|11.5.2011 11:14
Mám teď ale takový malý problém. Pozoruji občas zpožďování zvuku za obrazem, pomůže až "restart" TV. Trochu mě to štve, jedna věc je potkat se s tím párkrát a druhá věc je potkávat se s tím celou životnost TV, z čehož mám strach. Nevím, co to způsobuje, ale tipl bych, že špatný FW televize? Už se s tím u LG nebo i jinde někdo setkal?
Jarda.Bar (1238)|11.5.2011 11:19
Matný --- úžasný!!! tak to nemá chybu! :)

Firmware --- holt je to příliš nový model ... vývoj jde příliš rychle, výrobci se navzájem předhánějí a pak řeší chyby až u prodaných kousků ... já myslím, že to vychytají brzy ...
Pitomec (10211)|11.5.2011 13:52
Nebo pěknej krám, jak je u LG "dobrým" zvykem 9-)
Jarda.Bar (1238)|11.5.2011 14:59
Jinak jsem se dozvěděl (konečně od LG), že model LW5500 nahrávání na disk skutečně má, ale model LW650S (tedy s S2 tunerem) ne.
Mr.Katana (71)|11.5.2011 19:24
Já mám s LG zatím jen dobré zkušenosti, skoro tři roky už mi na stole stojí LG monitor a dodneška nemá na trhu žádnou konkurenci (on už se taky dva roky neprodává). Výrobci prostě rezignovali na střední třídu monitorů a vyrábějí pouze otřesné šunty (všechny TN) a nebo profi monitory za vysokou cenu. Aby se dneska sehnal S-IPS monitor kolem 26" za 11kKč, to je už jen zbožné přání. Nejblíže je tomu Fujitsu, jenže jeho 27" S-IPS stojí 16kKč.

TV má výborný obraz, bohužel má ale horší software. To by mi bylo úplně jedno, protože já TV nemám jako náhradu za PC (ono to ani použitelně nejde, pokud se do TV neintegruje rovnou skutečné PC a nepřihodí se klávesnice s myší), takže mě netrápí nějaký web browser ani chybějící LG aplikace, ale vadí mi občasné zpožďování zvuku (počínám ale podezření, že se to děje jen poté, co zkontroluji update FW, musím to ještě prozkoušet) a nefunkční DVB-C pro ČR. Jinak totální spokojenost, takže myslím, že o nějakém "krámu" nemůže být ani řeč.

Za krám bych označil plasmu od Samsungu, která nechávala ještě dvacet, pětadvacet minut viditelné stopy po deset vteřin zobrazeném bílém textu na černém podkladu. Bez sebemenší nadsázky. Což mi tedy opravdu přijde absurdní.
Pitomec (10211)|11.5.2011 20:21
Já mám od LG dokonce 4 monitory, ale to neznamená, že bych si kvůli případné spokojenosti musel ještě nutně kupovat TV téže značky.
Jarda.Bar (1238)|11.5.2011 21:03
Pitomec: ano, věrohodná statistika kvality výrobce se staví na základě domacích kousků :))))

Nedotažený firmware ... je to špatně, o tom žádná, ale podle mě to je skutečně jen v příliš rychlé inovaci modelů. Výrobce nemůže mít dost času software odladit. Bohužel.
perseus10 (12)|11.5.2011 22:02
Katana: Děkuji za odpověď. Dnes jsem objednal v Datartu http://www.datart.cz/katalog/-3D-televize-LG-42LW5500.html

s akcí s 5 brýlemi zdarma. Zítra si pro ni jedu tak potom hodím nějaké info
Mr.Katana (71)|11.5.2011 22:44
[quote=Pitomec;345116]Já mám od LG dokonce 4 monitory, ale to neznamená, že bych si kvůli případné spokojenosti musel ještě nutně kupovat TV téže značky.[/quote]

To máš pravdu, nicméně já na TV hodnotím téměř výhradně kvalitu obrazu, což u monitoru pro PC můžu docela dobře odpozorovat. Ostatní parametry jsou až hodně daleko za a "vychytávky" typu internet v TV mě osobně spíše odrazují, než lákají. Samozřejmě kvalitu ledniček LG bych si na základě kvality monitoru/TV odhadnout netroufl :) Je pravda, že jsem koukal i po jiných značkách, ale žádná nemá nějaký tahák, který by mě dovedl překlopit na jejich stranu, spíše naopak. Sony neumí pořádně přehrávat z flashky, Panasonic v podstatě LCD nedělá (jen malé), Samsung mě velice zklamal plasmou a ztratil jsem v něj důvěru, i když 46D5000 byl stejně jeden z finalistů, ale právě LG mělo to "něco navíc", co mě přetáhlo, konkrétně palec navíc a u mě dobré zkušenosti s kvalitou obrazu (což míval Samsung jen nepatrně nižší, před plasmou).

[quote=Jarda.Bar;345122]
Nedotažený firmware ... je to špatně, o tom žádná, ale podle mě to je skutečně jen v příliš rychlé inovaci modelů. Výrobce nemůže mít dost času software odladit. Bohužel.[/quote]
To je to, co mě na spoustě výrobců poslední doby štve. Myslí si, že jejich zákazníci jsou betatesteři, a že je to v pořádku. Bohužel, loňský model kupovat většinou nechci, takže se s tím musím smířit :( Na druhou stranu mi nepřijde, že by neměli dost času. Základ je pořád stejný a jen dělají nástavbu, takže času je dost.

[quote=perseus10;345137]Katana: Děkuji za odpověď. Dnes jsem objednal v Datartu http://www.datart.cz/katalog/-3D-televize-LG-42LW5500.html

s akcí s 5 brýlemi zdarma. Zítra si pro ni jedu tak potom hodím nějaké info[/quote]

Není zač, po kliknutí už jsem se lekl nad tak úžasnou cenou a proč jsem nakupoval tak draho (měl jsem za naprosto stejnou cenu tu svojí), ale pak jsem si všiml, že je to 42" :) Tak přeji ať jsi spokojený. Dej pak vědět, jak je na tom DVB-C a případně ten zpožděný zvuk.
Pitomec (10211)|12.5.2011 10:14
[quote=Jarda.Bar;345122][COLOR=red]Pitomec: ano, věrohodná statistika kvality výrobce se staví na základě domacích kousků :))))[/COLOR]

Nedotažený firmware ... je to špatně, o tom žádná, ale podle mě to je skutečně jen v příliš rychlé inovaci modelů. Výrobce nemůže mít dost času software odladit. Bohužel.[/quote]To sis ovšem popletl adresu, protože spokojenost s monitorem (jako argument pro nákup TV téže značky) tady zmínil někdo předemnou :-)- Jinak ale máš pravdu, protože věrohodná statistika u výrobců spotřební elektroniky se může opradu stavět jenom na základě domácích kousků, protože naprostá většina produkce směřuje právě k domácím uživatelům.
Pitomec (10211)|12.5.2011 10:25
[quote=Mr.Katana;345143]To máš pravdu, nicméně [COLOR=red]já na TV hodnotím téměř výhradně kvalitu obrazu, což u monitoru pro PC můžu docela dobře odpozorovat[/COLOR]. Ostatní parametry jsou až hodně daleko za a "vychytávky" typu internet v TV mě osobně spíše odrazují, než lákají. Samozřejmě kvalitu ledniček LG bych si na základě kvality monitoru/TV odhadnout netroufl :) Je pravda, že jsem koukal i po jiných značkách, ale žádná nemá nějaký tahák, který by mě dovedl překlopit na jejich stranu, spíše naopak. Sony neumí pořádně přehrávat z flashky, Panasonic v podstatě LCD nedělá (jen malé), Samsung mě velice zklamal plasmou a ztratil jsem v něj důvěru, i když 46D5000 byl stejně jeden z finalistů, ale právě LG mělo to "něco navíc", co mě přetáhlo, konkrétně palec navíc a u mě dobré zkušenosti s kvalitou obrazu (což míval Samsung jen nepatrně nižší, před plasmou).


To je to, co mě na spoustě výrobců poslední doby štve. Myslí si, že jejich zákazníci jsou betatesteři, a že je to v pořádku. Bohužel, loňský model kupovat většinou nechci, takže se s tím musím smířit :( Na druhou stranu mi nepřijde, že by neměli dost času. Základ je pořád stejný a jen dělají nástavbu, takže času je dost.



Není zač, po kliknutí už jsem se lekl nad tak úžasnou cenou a proč jsem nakupoval tak draho (měl jsem za naprosto stejnou cenu tu svojí), ale pak jsem si všiml, že je to 42" :) Tak přeji ať jsi spokojený. Dej pak vědět, jak je na tom DVB-C a případně ten zpožděný zvuk.[/quote]To právě vůbec ne! U kvality obrazu TV vysílání hraje roli třeba to, jak dokáže TV upscalovat SD signál (což na PC monitoru poznáš stěží). Ty 2 věci (PC a TV) bych rozhodně nespojoval ve vztahu ke kvalitě obrazu.