Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Umax IAMM NTR82

monmarty (2)|19.10.2010 23:20
Rozhoduji se koupit nějaké multimediální centrum. Nejvýhodnější mi připadá právě IAMM NTR82 především díky displayi (není nutné zapínat TV) a možnosti nahrávání z vestavěného DVB-T tuneru. Na interneti jsem našel hodně rozporuplných komentářů, ale chápu to jako špatně odladěný FW při uvedení přístroje na trh.
Máte někdo zkušenosti jak je na tom IAMM NTR82 aktuálně? Je firmware už dostatečně odladěný? Popř. existuje na trhu přístroj s podobnými vlastnostmi? (myslím tím dostatečně velký display, DVB-T tuner)
Děkuji za odpovědi
1hroch (865)|20.10.2010 10:15
Take se pripojuji k zadosti.
Pokukuji po necem, co umi nahravat DVB-T. Samozrejme i multimed. prehravac. Vse v jednom.
arkij (540)|26.10.2010 18:31
Mám ho teprve 14 dní (pořídili jsme jej hromadně se třemi kolegy) a ještě jsem byl na cestách, tak zatím jen drobné zkušenosti. Zatím se mi jeví dobrej, respektive splňuje, co jsem očekával. Včera jsem doma rekonstruoval síť (novej router, kabeláž apod.) a připojil jej k internetu. TV naladěnu už mám a nějaké soubory jsem už zkoušel přehrávat.

Ptejte se - budu-li vědět odpovím hned, nebudu-li vědět vyzkouším a podám zprávu.
1hroch (865)|27.10.2010 08:19
Zarazilo me mnozstvi negativnich ohlasu, i 4 - 7 reklamaci bez napravy.
Dotaz:
1. Jak je to se zasekavanim IAMM?
2. Kritizovane vypadky (kostickovani, tuhnuti) pri nahravani z vestaveneho DVB-T tuneru?
3. Lze jiz pri vlastnim usporadani zmenit i programova cisla jednotlivych kanalu - viz video recenze cca od 5:40?

Video recenze:
http://avmania.e15.cz/Titulni-strana/IAMM-NTR82-na-MKV-i-DVB-T-video/sc-21-sr-1-a-2100/default.aspx
K tomu forum:
http://avmania.e15.cz/default.aspx?section=21&server=1&article=2100&forum
a dalsi:
http://www.iamm.cz/viewtopic.php?f=27&t=420&sid=4ff2957254ca0db98755bd8b47763cd1
Vse, co se tyka IAMM:
http://www.iamm.cz/viewforum.php?f=27&sid=c7dd6b7b5e34c215403b23b9687e9afb
arkij (540)|27.10.2010 19:09
Mám ho s kolegy jen krátce, ani jsem nestačil zjistit jaký má FW. Proto odpovědi berte s rezervou, že se mohou po delším používání změnit, nicméně sleduji souběžně ty přehrávače 4.


1. Jak je to se zasekavanim IAMM? ------- ani jednomu z nás se zatím nezasekl

2. Kritizovane vypadky (kostickovani, tuhnuti) pri nahravani z vestaveneho DVB-T tuneru? ------ nahrával jsem zatím jenom 2 pořady na zkoušku (cestopis s jeden film) - přehrání proběhlo bez problému, název z EPG převzal špatně (z pořadu právě končícího) ----- nevadí mi, nahrávat budu sporadicky a stejně následně v PC upravovat (reklamy, úvod a konec) tak si výsledek přejmenuju, pokud si něco nahraji jenom pro odložené shlédnutí, mezi několika nahrávkami to najdu a pak smažu

3. Lze jiz pri vlastnim usporadani zmenit i programova cisla jednotlivych kanalu - viz video recenze cca od 5:40? ------- programová čísla měnit nejde, pořadí programů ano, nejsnažší přístup je přes potvrzovací tlačítko DO, naskočí seznam stanic v nastaveném pořadí (s původními čísly) a posunem lze jednoduše vybrat jiný a nebo volit kolébkou další kanál ------- mi to vyhovuje, mám vedle TV s vlastními tunery a pro sledování televize primárně IAMM používat nebudu, ten tuner beru jen jako doplňkovej třeba do PAP, nebo na tu občasnou nahrávku

Ty recenze jsem z části četl ještě před koupí, nicméně kamarád ho má už půl roku, navíc ho převáží mezi městy (práce x domov) a jeho zkušenosti byly dobré. Asi záleží co od toho výrobku kdo očekává. Navíc mám zkušenost z jiné oblasti že některé internetové "výlevy" nelze brát až tak vážně.

Moje potřeby podle důležitosti co zatím IAMM plní:

1) Přehrávání HDV z kamery - OK (i přímo z 16 GB Flash nebo z externího HDD - USB)
2) Přehrávání MP3 přes zesilovač s bednama - OK, display je prima (dodnes jsem neměl jinou možnost než v mobilu nebo na PC, můj letitý DVD Marantz to ještě neumí, zato má krásnej zvuk z CD a pěknej obraz z DVD)
3) Prohlížení fotek na TV - OK (rychle přístupné a na novém LCD pěkný pokoukání)
4) Domácí po síti přístupné úložiště multimédií - (a záloha rodinného videa a fotek) - přístupy zřízeny a data překopírována, jinak zatím moc nevyzkoušeno, nebyl čas a dcera přijede ze školy až na víkend

Ostatní funkce beru jen jako doplňkové, pro občasné použití se můžou hodit jako teď z počátku sloužil asi těch 14 dní DVB-T tuner pro starou CRT, než jsem koupil LCD.
Je ale taky potřeba počítat s tím, že se přehrávač chová více jako PC, než AV přehrávač, nesmí se uhnat, má trochu delší odezvu při přechodu mezi některými funcemi. Nejsem "notorický přepínač", pokud se rozhodnu něco přehrát, najdu, pustím a celé shlédnu. Kolegové mají zkušenosti obdobné.
1hroch (865)|27.10.2010 22:43
Diky za, pro me, potesujici zpravu. Jak jsem podotknul vyse - jde mi o prilezitostne docasne - vicemene nekolikahodinovy Time Shift nahravani DVB-T (napr. MotoGP vychodni Asie, kdy neakceptuji vstavani ve 03:45, ci opacne ze zapadni Ameriky), zadna archivace. Kdyz se ted na trhu objevily tyto masinky slucujici DVB-T Recorder a Multimedialni prehravac v jednom, proc nevyuzit.
Mohu-li mit dalsi otazky, tak:
0. Existuji funkcne stejne vyrobky i jinych znacek? Anebo jinymi slovy - stejny vysledek za co nejmensi peniz.
1. Nemas moznost vyzkouset prehravani suroveho AVCHD z kamery, kdyz ty jsi zkousel HDV?
2. Data jsi na interni IAMM HDD sypal po siti nebo primo v PC? Pokud po siti, jaka je realna rychlost prenosu?
3. Meril jsi provozni a Standby spotrebu?
4. Je antenni signal pruchozi i pri zcela vypnutem (vysitenem) IAMM?
arkij (540)|27.10.2010 23:05
0. Existuji funkcne stejne vyrobky i jinych znacek? Anebo jinymi slovy - stejny vysledek za co nejmensi peniz. -------- nevím, asi něco jo ale musíš zkoumat jinde, většinou nemají zabudovanej DVB-T a musíš dokoupit externí modul

1. Nemas moznost vyzkouset prehravani suroveho AVCHD z kamery, kdyz ty jsi zkousel HDV? --------- mám jen AVCHD z foťáku, hodím si to na ext. HDD a doma zkusím, zítra dám vědět


2. Data jsi na interni IAMM HDD sypal po siti nebo primo v PC? Pokud po siti, jaka je realna rychlost prenosu? ------------ Když to připojíš k PC přes USB, restartuje se do jiného režimu (chvilku to trvá) a chová se pak jako Mass storage - kopíruje tak rychle, jak dovolí USB, pro prvotní naládování ideální, taky jsem zkoušel přímo na něm z připojeného ext.HDD pomocí dálkového ovládání přenést velký soubory (z HDV kamery) na jeho HDD interní a šlo to docela rychle, jako když z PC kopíruješ na USB HDD


3. Meril jsi provozni a Standby spotrebu? -------- neměřil, nemám čím a ani to neřeším, nebudu-li ho používat, bude vypnutý. Když ho vypneš, všechno zhasne ale má i režim Standby, kdy sám nehraje, na display naskočí čas a dostaneš se na něj po síti.
1hroch (865)|27.10.2010 23:14
Diky.
0. Mel jsem na mysli vyrobek s DVB-T tunerem, tedy shodnych vlastnosti jako IAMM.
A co 4. bod:
4. Je antenni signal pruchozi i pri zcela vypnutem (vysitenem) IAMM?
arkij (540)|28.10.2010 09:57
Tu čtyřku jsem nějak přehlédl

4. Je antenni signal pruchozi i pri zcela vypnutem (vysitenem) IAMM? -------- pokud je jenom vypnutý tak je signál průchozí, pokud ho vytáhneš ze zásuvky, signál průchozí není

Tak jsem zkusil přehrávat to AVCHD přímo zkopírované z foťáku od SONY, má příponu .mts (1440 x 1080i, 25 fps, AC3) a jelo to v pohodě, zkouším vždy i rychlé posuny vpřed a vzad - myslím že s tím nemá žádný problém.

Ještě jsem zkusil .mp4 - (H.264/MPEG-4 AVC) - vyexportoval jsem si ho z Ediusu s datovým tokem 15000 kbps - zase přehrávání bez problémů.

Zatím přehrál mimo DV-AVI vše co jsem mu podstrčil a DV v manuálu nedeklarují.
1hroch (865)|28.10.2010 11:48
Diky. V souvislosti s DV me napadlo - jak je na tom s DVD zkopirovana cela struktura, popr. ISO. Dokaze to prehrat i s menu nebo musis poustet jednotlive Voby? Anebo si vubec nevrzne.
arkij (540)|28.10.2010 13:54
Pokud zkopíruješ celou strukturu, funguje to jako normální DVD včetně menu, ISO jsem nezkoušel.

Kolegové si tam postupně dávají celý DVD archiv (já moc filmů nemám) a rozhodli se, že jeden film dají do jednoho VOBU bez menu ale v původní velikosti bez konverze. Když budou chtít menu a bonusy, tak si pustí DVD, jinak jim stačí samotný film. Sice bez souboru IFO přijdou o kapitoly, ale rychlé převíjení funguje svižně tak se obejdou.

Teď mi jeden z nich říkal že už toho dost nahrál z DVB-T, osříhává to ve Womble VW a zatím bez problému. Vlastně jedinej problém je s názvy, kdy Womble nedokázal některé zmršené názvy (špatná čeština) načíst, po přejmenování je to ale zase OK.

Budu se muset na nastavení regionu podívat, aby to dávalo korektnější znaky, nastavoval jsem austria (nemám s tím zkušenosti) ale teď jsem se někde dočetl, že lépe funguje sweden.

Já zase uvažuju, že jak budu mít trochu času, zkusím převést to DV do WMV nebo MPEG 4, podle toho, kde bude lepší obraz, abych se blížil původní kvalitě a nepřehrával komprimovanej MPEG 2. Mám totiž už rozsáhlý archív vlastních videí.
1hroch (865)|28.10.2010 15:23
To je vytecne!
1. Nejak jsem ani ze stranek Umaxu ani z manualu nepochopil - nikde zadna zminka, jestli opravdu lze zabudovat do vnitrku HDD. Pokud ano, jaky - 3,5", 2,5", SATA, IDE? Jediny udaj je max. 1,5TB.
2. Jak moc se pri provozu krabicka zahriva?
arkij (540)|28.10.2010 16:01
Protože jsem chtěl mít pod kontrolou, co tam bude za HDD, pořídili jsme to bez něj a pak dovnitř šoupli 3,5" HDD 1,5TB WD15EVDS GP 32MB SATAII/300 7200rpm 3RZ. Trochu jsem lavíroval s představou, že tam dám rovnou 2,0TB ale nemají to ve specifikaci, tak jsem nechtěl 4x riskovat.

Normálně po vložení a napojení drátů hned naběhl a při připojení přes USB jsem ho naformátoval na NTFS, trvalo to několik hodin ale nechtěl jsem rychlej formát protože přece jen ho asi hned tak vzhledem k obsahu formátovat nebudu, tak aby se ošetřily případné chyby.

Pro mne je WD jednoznačnou volbou, mám na firmě ve všech PC i na serveru jenom od téhle značky s vyjímkou Workstation kde jsem nafasoval Segate a ten je už v rámci záruky vyměněnej za druhej, první byl vadnej.

Přístroj trochu teplej je, má ale malej ventilátor bez reguace otáček, kterej trochu šustí (zatím), nicméně když pouštíš něco se zvukem tak se to ztratí, alespoň mi to zatím nevadí ani když jsem pouštěl něco v noci docela potichu. Možná až se ložiska vychodí bude potřebovat vyměnit.
1hroch (865)|28.10.2010 18:36
Vycerpavajici info. Take se specializuji na WD. Za celou dlouhou eru odesel pouze 1, nejaky 10GB IDE a pak 60GB IDE, ale bylo to mozna nasledkem exploze CD-ROM mechaniky povesene na stejne ksande.
Ventilatorek lze nahradit. Mam dojem, ze to resili majitele Xtreamu.
Mas SZ.
arkij (540)|29.10.2010 08:05
Ještě snad pro někoho zajímavá informace:

Z externího HDD připojeného přes USB hraje IAMM úplně stejně jako ze zabudovaného HDD a data lze libovolně přenášet z jednoho na druhej pomocí DO (samozřejmě i ovládáním přes síť).

Mám vyzkoušeno z 1,8" HDD SAMSUNG, kterej používám na přenášení dat.
monmarty (2)|3.11.2010 15:20
Mohu-li mit dalsi otazky, tak:
0. Existuji funkcne stejne vyrobky i jinych znacek? Anebo jinymi slovy - stejny vysledek

Ano. Hledal jsem vice a nasel:
1. IAMM NTR83 - pokud jsem si spravne vsimnul jediny rozdil je HD tuner
http://www.umax.cz/index.php?modul=produkty&strana=detail&cislo=UMNP00129&skupina_zbozi=DH-IAMM&kategorie=DH&stare_cislo=UMNP00129

2. Fantec 2650R - u nas trochu min informaci, ale ma display (nevim jestli zobrazuje seznam hudby)
http://www.fantec.de/html/de/2/artId/__1600/gid/__110090113090/article.html

Mate nekdo informace o Fantec 2650R, popr. Fantec 2750R ?
Diky
1hroch (865)|6.11.2010 21:28
Dle me je jediny rozdil mezi NTR82 a NTR83 v tom, ze 83 ma dualni DVB-T tuner. Oba dva maji HD tunery.
arkij (540)|6.11.2010 22:03
[quote=1hroch;305588]Dle me je jediny rozdil mezi NTR82 a NTR83 v tom, ze 83 ma dualni DVB-T tuner. Oba dva maji HD tunery.[/quote]

Jo, NTR83 má duální tuner, jinak je to to samé (mimo malinkou změnu designu).
1hroch (865)|8.11.2010 07:34
arkij: stale jeste spokojenost? Nebo jiz jsi narazil na nejaky problem?
arkij (540)|8.11.2010 09:15
[quote=1hroch;305841]arkij: stale jeste spokojenost? Nebo jiz jsi narazil na nejaky problem?[/quote]

Zatím na žádnej ale "neležím na tom pořád". Kdyby se něco objevilo dám hned vědět.