Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

XBMC umí již knihovnu načítat z čsfd a serialzone.cz

vomic (671)|28.9.2010 09:00
A funguje to skvěle.
Včera jsem upgradnul mé XBMC live na poslední verzi XBMC live Dharma Beta 2 + nainstaloval scrapery ČSFD.cz pro filmy a serialzone.cz pro seriály a k mému milému překvapení aktualizace knihovny filmů a seriiálů proběhla zcela hladce a veškeré filmy i seriály byly bezproblémů nalezeny na zmíněných stahovačích.
K mému úžasu dokonce i infa k filmům se kterými měl přímo IMDB problém. U drtivé většiny je tedy děj filmů a název filmů zobrazen již v češtině (něco slovensky ale jde to změnit ručním nalezením české verze) což pro mne neagličtináře znamená posunutí XBMC o velký stupínek nad všechny ostatní media tanky nebo programy.

Jak ČSFD tak i serialzone stahovač zobrazí info o filmu v podobě:
Název filmu originál (v závorce český název pokud je)
hodnocení filmu: čerpá z IMDB tedy oproti ČSFD není v % ale v stupnici 1-10
zkrácený děj: IMDB
děj a popis: komplet česky

Ohromná výhoda je, že mě stahovače nalezli kompletní info i ke všem českým filmům co mám, což IMDB nenalezne.

Náhled obalů, fanartů můžete zvolit buď z ČSFD (nic moc kvalita) nebo v vyšší kvalitě z IMDB (volíte v nastavení stahovače).

Rozhodně doporučuji.

PS: pro poslední verzi stahovačů a pro easy instalaci je třeba mít nainstalovanou poslední beta verzi XBMC

xbmc Dharma beta 2 ke stažení: http://mirrors.xbmc.org/releases/
scrappery ke stažení: http://ldevel.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00%2B01%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00%2B01%3A00&max-results=7


info o ČSFD scrapperech: http://www.media-server.cz/index.php?option=com_k2&view=item&id=50%3Ainformace-o-filmu-cesky-csfd-scraper&Itemid=7&tmpl=component&print=1

návod na instalaci v Dharma beta 2:
- nainstalujte DHARMA verzi XBMC ... (betu 2 v případě live verze)
1. stáhněte zip se scrapperem a uložte například na flash disk
2. v xbmc dejte: instalace Addon z zip
3. zvolte cestu k zip souboru (například na flasce)
4. instalace proběhne během pár sekund
5. pak stačí jen nastavit na adresáři v nastavení obsahu jaký stahovač se má použít a aktualizovat knihovnu


PS: děkuji Blackovi za upozornění na tyto stahovače a info jak je nainstalovat a samozřejmě OBROVSKÉ díky tvůrci těchto českých scrapperů.
Millo78 (122)|28.9.2010 09:24
csfd scrapper na xbmc funguje uz hodne dlho. Len dodam, komu by nefungoval, tak nech si nainstaluje rucne aj imdb scrapper, ktory je potrebny pre funkcnost csfd scrappera...
Mystix (274)|1.10.2010 13:30
Mě by spíše zajímalo jestli je staré XBMC 9.11 upgradnout na novou Dharmu aniž bych pak musel znovu načítat knihovnu videii a muziky a byla tam ta co tam mám teď. Mám ji ručně dolaďovanou a musel bych to měnit celé znovu a to se mi fakt nechce.
Millo78 (122)|1.10.2010 14:41
[quote=Mystix;299011]Mě by spíše zajímalo jestli je staré XBMC 9.11 upgradnout na novou Dharmu aniž bych pak musel znovu načítat knihovnu videii a muziky a byla tam ta co tam mám teď. Mám ji ručně dolaďovanou a musel bych to měnit celé znovu a to se mi fakt nechce.[/quote]

Skus priamo v xbmc export kniznice a nejakom pc si ju zase naimportuj do Dharmy. Podla mna by si nemal mat problem..
Mna zase stve, ze mi nefunguje ziadny scraper na muziku, ani 1 album mi to nenajde. Neviem, kde moze byt pes zakopany. Zeby som mal zle ripy?
Mystix (274)|1.10.2010 15:35
Problem s knihovnou muziky muze byt v tom,ze mas spatne upravene ID3 tagy u MP3. Pokude treba nemas vyplneny nazev skladby tak ten soubor XBMC uplne ignoruje.
vomic (671)|2.10.2010 09:59
[quote=Mystix;299011]Mě by spíše zajímalo jestli je staré XBMC 9.11 upgradnout na novou Dharmu aniž bych pak musel znovu načítat knihovnu videii a muziky a byla tam ta co tam mám teď. Mám ji ručně dolaďovanou a musel bych to měnit celé znovu a to se mi fakt nechce.[/quote]

Ano jde to. Vyexportuj si celou knihovnu jako jeden soubor třeba na Flasch disk a po instalaci nové verze si jí zase importuj. Mám to ověřené, že to funguje. Vše se ti načte s vyjímkou informace že film/seriál je shlédnutý - to se zřejmě ukládá nějak jinam a nevím kam /pokud někdo ví sem stím/.
Nicméně pokud chceš používat csfd a serialzone scrappery a nemel jsi jimi aktulizovanou knohovnu ve staré verzi není ti to nic platné a knihovnu budeš stejně muset znovu aktualizovat nebo se spokojit s informací v anglictine.
Mystix (274)|2.10.2010 13:26
No CSFD scrapper pouzivam jiz rok .... takze vse je aktualizované. Nicméně jsem se tedy odhodlal nainstalovat novou Dharmu a to jsem si dal. Čekal jsem třeba,že ty instalace budou oddělené. Ovšem nikoliv. Starý XBMC mi již nenačte knihovny a nová Dharma má tolik bugů,že se nedá použít.

Začali se mi trhat všechny videa. Předtím mi jelo úplně plynule i nejnáročnější HD videa. V obrazu se objevují chyby a celkově mi přijde obraz horší kvality. Což je zásadní problém. Dále mi v nových skinech nefunguje diakritika. Takže názvy českých filmů jsou úplně nesmyslné. Zmizela mi všechna individuální nastavení starého XBMC,takže celkově jsem fakt nas.... DOporučuji všem co mají poladěné a plně funkční staré XBMC nové neistalovat. CHápu,že je to jen beta,ale tohle?
vomic (671)|2.10.2010 14:24
[quote=Mystix;299145]No CSFD scrapper pouzivam jiz rok .... takze vse je aktualizované. Nicméně jsem se tedy odhodlal nainstalovat novou Dharmu a to jsem si dal. Čekal jsem třeba,že ty instalace budou oddělené. Ovšem nikoliv. Starý XBMC mi již nenačte knihovny a nová Dharma má tolik bugů,že se nedá použít.

Začali se mi trhat všechny videa. Předtím mi jelo úplně plynule i nejnáročnější HD videa. V obrazu se objevují chyby a celkově mi přijde obraz horší kvality. Což je zásadní problém. Dále mi v nových skinech nefunguje diakritika. Takže názvy českých filmů jsou úplně nesmyslné. Zmizela mi všechna individuální nastavení starého XBMC,takže celkově jsem fakt nas.... DOporučuji všem co mají poladěné a plně funkční staré XBMC nové neistalovat. CHápu,že je to jen beta,ale tohle?[/quote]

Zvláštní, já mám zcela opačnou zkušenost. Instalace Live XBMC Dharma beta 2 proběhla na mém ASROCku uplně v pohodě, dokonce jsem nemusel ani jít do konzole a zapínat optiku v Alzamixeru jako u poslední realease verze. Žádné bugy mě netrápí, všechny videa i 1080p jedou svižně bez cukání včetně rychlopřetáčení. Po instalaci csfd s serialzone se mi knohovna aktualizovala poměrně rychleji než dříve IMDb, jen u filmů se stejným názvem to našlo vždy nejstarší verzi názvu filmu z historie ... nicméně aktualizace+ruční výběr filmu z konkrétního roku naprosto v pohodě a rychle aktualizoval. Kupodivu i mých pár problematických filmů s kterými bojovalo IMDB a pořád mě cpalo jiný film našlo csfd korektně. Jediné co mě trápí je, že se mi nepodařilo přes konzoly instalovat ovladač interního infra portu pro dálkový ovladač protože linux nejěk nebere přímí link na Asrock ovladač, nicméně funguje externí USB infraport bez další instalace a integrovaný funguje nezávisle pod biosem takže to není nic hrozného a dálkou mohu přístroj jak vypnout tak i zapnout.

Diakriktika naprosto korektní ve všem jak v menu, knihovně, titulcích - používám Ariel default font.


PS: nemáš náhodou zapnutý upscalink i na HD videa? Já mám zapnutý jen pro SD a jsem s výsledkem moc spokojen, například StarTrek TNG je s Dharma upscalingem koukatelný i na 16:9 což dříve nebyl.
Mystix (274)|2.10.2010 16:55
Jak nastavím ten font?
vomic (671)|3.10.2010 09:30
[quote=Mystix;299191]Jak nastavím ten font?[/quote]

v nastavení titulků je možnost nastavit i font. Nastavení fontu v menu jsem nedělal nechal jsem to defaultně, respektivě možná font pro menu ani nastavit nelze to bude možná spíš dáno skinem.
Pokud máš ale zprzeněnou češtinu v textech menu nebo knihovny spíš bych tipnul, že jsi při instalaci Ubuntu vybral jinou verzi než češtinu. Nenechal jsi náhodou ři instalaci ubuntu defaultní angličtinu případně byl jsi při instalaci české verze připojen na síť? Linux si při instalaci stahuje automaticky nějaké updaty z netu a je možné že si stahuje i české fonty ... v linuxu se moc nevyznám ale tohle mě napadá jako možný problém.
Mystix (274)|3.10.2010 10:40
No já Linux vůbec nepoužívám. Jedu na Woknech 7. Mám XBMC na hlavním PC, který je napojený na TV. Nicméně fonty už jsem částečně pořešil. Samozřejmě je to fonty daného skinu. V mém případě Night. Do tohohle skinu jsem nahral jiné fonty a s diakritikou problém již není. Teď je malinko problém s velikostí textu. Jelikož ten předchozí font měl o něco menší znaky. Takže musím sehnat font, který bude stejně velký a nebude mít problém s diakritikou.
Millo78 (122)|4.10.2010 09:46
Bezim na ione+win7+Dharma a nemam s diakritikou problem. Pozri si ake mas pod windowsami Regionalne nastavenie. Skin Night sice nepouzivam ale Transparenci slape bez problemou. Samozrejme v xbmc si tiez nastav patricnu lokalizaciu.

Edit1:
[quote=Mystix;299041]Problem s knihovnou muziky muze byt v tom,ze mas spatne upravene ID3 tagy u MP3. Pokude treba nemas vyplneny nazev skladby tak ten soubor XBMC uplne ignoruje.[/quote]

Zrejme mas pravdu. Ripy som nerobil ja, takze fakt neviem ci obsahuju vsetky info. Ratal som, ze sa budu tie albumy dat vyhladat a sparovat nejak manualne..

Edit2: Nema niekto tip, kde a aky usb IR kupit k xbmc, potrebujem hlavne aby slapal pod win7 ale ked bude aj pod linux nenahnevam sa..
Mystix (274)|4.10.2010 10:50
No problém s těma fontama je Skinem. Každý Skin používá svoje fonty. Třeba Confluence mi běží v pohodě,ale u Night jsem měl problém. Ten jsem ovšem vyřešil.
toomaxx85 (1)|4.10.2010 16:15
Načítání knihovny z čsfd pomocí scrapperu funguje bezproblémově, nicméně pro seriály musím využívat stále "The TVDB" jelikož betaverze scrapperu SerialZone.cz není dokonale funkční.

Při načítání seriálu Dexter se mi načetlo jen 15 dílů. Soubory na disku mám pojmenovány jako Dexter.S01E01.nazevepizody.mkv, ale zbytek se stále nenačítá. Při načtení z TVDB bez problémů. Zkoušeli jste to taky někdo?

Info o instalaci scrapperu jsem našel na serveru http://www.media-server.cz v sekci návody/XBMC
Mystix (274)|4.10.2010 21:24
Musím nesouhlasit s předchozím kolegou. Načítání bez problému není. Nefunguje stahování posteru z CSFD. Pokud má někdo české filmy tak se mu nestahne poster nebo jen vyjmecne. Nastaveny scraper pro stahovani z CSFD mam spravne.

Jinak scraper pro serialzone vubec nepouzivam. TVDB je lepsi a kdyz tam neco neni tak to tam zalozim sam :-)
Mystix (274)|8.10.2010 13:05
Hlasím,že je nová verze scraperu. Něco je opraveno,ale zase se vyskytly nové chybky.
ezechiel1917 (498)|11.10.2010 10:25
Nedavno jsem aktualizoval svuj preklad pro Dharmu, takze dalsi beta/rc/finalni rls jiz bude opet plne v cestine. Nicmene bych rad poprosil kohokoliv kdo pouziva XBMC nativne s cestinou (u me bezi xbmc temer vyhradne v anglictine) tak pokud by nasel nejaky preklep ci mel napad na upravu nejakeho stavajiciho prekladu at se mi ozve do SZ. Diky.
Zezul (96)|31.10.2010 15:18
V patek jsem nainstaloval xbmc-r35068-Dharma_beta4.exe a metadata.csfd.cz-2.1d.zip
Nějak se mu do stahovani těch info nechce.
Vam to šlape.