Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

SOS - Leadtek DTV2000 hybrid - asi začnu terapii kladivem

pkovak (43)|26.4.2007 10:25
Tak jsem včera koupil (naštěstí přes internet takže můžu dva týdny testovat a potom vrátit) Leadtek Winfast DTV2000 Hybrid TV Tuner pro PCI a přidal i anténu TechniSat DigiTenne TT 1.
Bydlím v Brně, Masarykova Čtvrť, není to tak daleko od části Brno střed.

Specifikace obou si můžete přečíst tady:
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=23332&stiplname=leadtek-winfast-dtv2000-hybrid-tv-tuner-pci
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=20539&stiplname=technisat-dvb-t-pokojova-antena-se-zesilovacem-digittene-tt-1

Vzhledem k tomu že mám i kabelovku, testoval jsem všechny možné varianty, to jest zapojená jen anténa, zapojený jen kabel, zapojená anténa i kabel a ne, zapojoval jsem to přesně podle specifikací, neprohodil jsem vstupy pro kabel / anténu. Abych zajistil zvuk, natáhl sjem dodaný kabel mezi vnitřním výstupem TV tuneru a aux in vstupem zvukovky.
Prvně jsem stáhl z internetu nové drivery verze 4.0.112.3221 a PRV2 verze 2.0.2.14 (jke kartě na CD přišly PRV2 verze 2.02.10, verzi ovladačů bohužel nevím, pokud budete chtít vědět tak zjistím a doplním) a oboje nainstaloval. Instalace ovladačů sice neproběhla úplně svižně, ale alespoň bezchybně a podle správce ovladačů (asi bych mohl dodat že mám Windows XP SP2) všech šest nových ovladačů funguje.
Doposud vše OK, takže po restartu počítače jsem bez obav spustil WinFast PRV2...
Přeskočím teď řadu hodin mlácení hlavou do stolu, nadávky programátorům LeadTeku a všeobecnou destrukci okolí a shrnu to: Tolik BSOD, kolik mne potkalo v rámci několika hodin jsem neviděl za posledních několik let dohromady. A pokud už to nebyly okamžitě pády oken (přičemž Wokna potom někdy najely, někdy až na třeba třetí čtvrtý pokus, jednou dokonce až poté co jsem nejdřív najel do nouzového režimu a teprve potom spustil běžný) tak to bylo zamrzání aplikace, přičemž jak jsem četl fóra, je zřejmě běžné že nejdou shodit přes task manager a často pomůže jen tvrdý reset, jinak aplikaci znovu nerozchodím - pokusy o jiné restartování / vypnutí PC byly snad ve všech případech neúspěšné, je to prostě odolný soft, tenhle PRV2.
Čeho se mi podařilo dosáhnout? Ladění analogového signálu přes kabel zabralo celkem slušně, našel celou řadu kanálů, co ale nejspíš souvisí se zbytkem problémů, nepřiřadil jim žádná jména, ikony, nic. Že nefungoval teletext mne ani nepřekvapilo, ani jsem si nebyl jistý jestli by měl fungovat pod analogem a nepotřebuji ho. Nefunkčnost EPG je horší, nenačte prostě nic a přitom to má být jedna ze silných stránek PRV2. Co mě kompletně dostalo je, že nemám *žádný obraz*! Nejdřív jsem si myslel že něco dělám špatně, neumím ladit, přiřazovat kanály atd, ale pak jsem si zapnul reproduktory (nj, po zvuku jsem zpočátku při samých BSOD netoužil) a zjistil že zvuk jede slušně...
Z neznámého důvodu po jednom náběhu obraz najel, asi tři vteřiny, potom se sekl a nezmizel ať jsem přepínal na jakýkoli kanál, zvuk jel dál a měnil se s přepnutými kanály.
Pokud se pokusím zapnout nahrávání tlačítkem record, program sice nezamrzá, ale přestane reagovat ovládání a software ani nejde vypnout, pomáhá jen tvrdý reset, totéž se stane i v aplikaci na přehrávání rádia, uznávám bez mučení že to byl nedůležitý pokus už proto že jsem ani nezapojoval FM anténu, tím pádem ani neladil.

Dočetl jsem se že v některých případech pomůže umístění karty do jiného PCI slotu, vzhledem k tomu že deska má tři a nejbližší PCIex je zabraný chladičem grafiky, nezbylo než prohodit zvukovku s tunerem. Kromě nutnosti reinstalovat ovladače tuneru žádná změna.

Abych co nejvíc vyloučil konflikty software, zazálohoval jsem systémovou partition a kolem půlnoci nainstaloval čisté Win XP SP2, jediné instalované programy byly file system manager Servant Salamander 2.5 RC3 - pravděpodobnost že by něco zvoral ten je prakticky nulová, ovladače ke grafice (přesnou verzi na požádání dodám, z hlavy nepamatuju, ale poměrně nové, max dva měsíce), ovladače na chipset verze 6.86. a ovladače zvukovky.
Poté už přišla na řadu instalace ovladačů a PRV2 přímo z dodaného CD. Opět bez chyb. Po restartu a spuštění PRV2 jsem jako první přehodil z ladění digitálu na analog. Několikavteřinový zámrz systému následovaný BSOD se opakoval při každém dalším pokusu o tuto akci, takže ladění analogu ani nepřipadalo v úvahu. Ještě to doma znovu ověřím, ale pokusy o naladění jakéhokoli digitálního signálu vždy naprosto selhaly, už pod starší instalací Windows nic nenajde (připomínám, bydlím v Brně, Masarykova Čtvrť) a ano, zapnul a připojil jsem anténu a zkoušel různé úrovně zesílení signálu které anténa nabízí. Mám pocit že najde tři kanály v analogové části, jaké, to se dá bez obrazu říct těžko. Následně jsem zkoušel nainstalovat nové ovladače a potom i nové PRV2, kombinace nové ovladače / staré PRV2 a nové ovladače / nové PRV2 dopadly naprosto stejně.
Abych nezapoměl, zkoušel jsem i programy DVBProg, Ice TV a AV2000, v některých se mi dokonce podařilo najít kde se ladí kanály, ne že by nějaké našly...
Možná není na škodu poznamenat že u nás televize bez připojeného kabelu najde jen ČT1, ČT2 a Novu, Primu ne. Jestli ČT24 nevím. Jiný přijímač digitálního signálu nemám, takže nemůžu zkusit jestli u nás vůbec je a jak silný.
Napadá vás co dělat, zkusit, atd? Pročetl jsem hodně diskusí ohledně této karty a PRV2 softwaru, ale na řešení jsem nenarazil.

A ještě komplet specifikace PC:
CPU AMD Athlon 64 3000+
Deska Gigabyte K8NXP-9 (nForce 4 Ultra chipset, 3 PCI sloty, podle webu výrobce splňující PCI 2.3 specifikace).
Grafika Gigabyte, GeForce 6600 GT (přesný název je pravděpodobně, podle webu výrobce, GV-NX66T128D.
Zvukovka Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1
Paměť 2x512 MB DDR 400 CL 2.5, Dual Channel moduly značky Geil.
DVD Vypalovačka LG GSA-4167
HDD Hitachi T7K500 250GB (SATAII/ 300, 7200rpm, 8MB cache)
OS Win XP SP2
Ivo Mašek (10205)|26.4.2007 10:55
To mi připomíná moje začátky............:)
Ten PVR2 tam mít musíš, protože na něm závisí příjem digitálu. Zkus ale nejdříve ten analog, na digi zatím "zapomeň".
Instaluj nejdříve to, co máš na CD. Pokud máš kabelovku, a jsou tam i analog programy, tak musíš nastavit cable a pro area nastav Czech_PAL_BD (nebo PAL_BG, nebo PAL_DK). V těch možnostech v závorce budeš potom používat pro rozlišení norem klávesu A.
Před prvním spuštěním a tedy laděním kanálů (pořád mluvíme zatím o analogu), musíš mít zafajfkované Auto Fine Tune, dále zafajfkované Adaptive Channel Scanning. Mělo by ti to najít příslušné kanály.
Mělo by to fungovat. Pokud s tím budou nadále takové problémy, jak popisuješ, pak to zkusit u někoho (já vím, hezky se to říká) na jiném motherboardu, který, pokud možno, nemá čipovou sadu nForce_4 (někteří s ní měli problémy ještě v čase analogů)
pkovak (43)|26.4.2007 11:39
Normy PAL jsem zkoušel změnit, ale nikde, ani v manuálech, jsem nenašel jak. Z area si můžu vybrat jen Czech, bližší normy ne, klávesu A zkusím. Auto Fine Tune i Adaptive Channel Scanning jsem zkoušel, druhý jmenovaný by měl najít všechno, nejen na kabelu ale i přes anténu.
Mnoem horší jsou ty pády a freezy, takhle nespolehlivý software jsem snad ještě neviděl. Můžu zkusit najít někoho s pevnými nervy kdo to zkusí na jiné než nForce desce, uvidím.
Co kdybych místo Leadteaku měl třeba Pinacle?
Nějaké zkušenosti s anténami? Ta co jsem testoval mě nepřesvědčila že je rozdíl mezi ní a kusem drátu.
Mike (617)|26.4.2007 12:18
Ten problem vubec nemusi byt zpusoben touto kartou, ted jsem do noveho systemu strcil stareho TV Wondera, s ktery jsem nemel nikdy zadne problemy (samozrejme s alternativnimi ovladaci a bez softu od ATI) a pri pokusu o instalaci ovladacu se XPecka vzdy okamzite zresetuji a po nabootovani je v Device manageru samy vykricnik, po odstraneni ovladacu a preinstalovani ovladacu zvukovky a hyperion driveru se to teprver vrati do normalu. Hadej jak jsem to vyresil - pouzil jsem jinou kartu a vse bezelo OK, podle mne jsou na vine jine ovladace, videl bych to primo na ty Hyperiony k cipsetu.

Snazil bych se jako prve vyresit problem s tim padanim, protoze to bude opravdu zalezitost systemu a ovladacu, ne aplikace. Aplikace system v zadnem pripade schodit nemuze. To znamena zkusit nejnovejsi ovladace systemu, grafiky a zvukovky.
Ivo Mašek (10205)|26.4.2007 12:19
Leadtek je znám svojí citlivostí na signál, ale i na "špatné" anteně musí chytit "nějaký" signál.
[QUOTE]měl najít všechno, nejen na kabelu ale i přes anténu.[/QUOTE]
No to právě nikoli. Pokud máš terestirialní antenu, tak musíš z roletového menu vybrat Antenne. Pokud jedeš na kabelovou televizi, tak potom Cable.
pkovak (43)|26.4.2007 14:16
No, možná jsem v tomhle špatně četl manuál ale právě tam jsem viděl poznámku že adaptive channel scanning by měl otestovat jak kabel tak anténu... ještě se podívám co přesně píšou. Jinak u analogu samozřejmě rozlišuji jestli má prohledávat kabel nebo anténu (což je mnohem pomalejší i na nejrychlejší volbu - pro neznalé, aplikace zde nabízí tři rychlosti).

Co se týče SW / HW kompatibility - o to právě jde, taky předpokládám, že pokud není něco na tuneru opravdu HW vadného tak by to takovéto hrůzy provádět nemuselo, to bych si nikdy nedovolil vydat podobný soft s takovým množstvím fatálních bugů.
Ovladače desky (ne hyperion, ty jsou pokud se nepletu na VIA chipsety, ne na nForce) mám pokud vím nejnovější, nForce 4 drivery už se mnoc nevyvýjí... Jak jsem psal, grafika má taky jedny z nejnovějších a vývoj ovladačů pro SB Live 5.1 se už zastavil, viz jejich obří problémy s Vistou a neochota Creative s tím něco dělat. Takže s ovladači toho moc nenadělám, leda změnit HW (můžu zkusit vypojit zvukovku a použít tu na desce, ale tam zase může být jiný problém s leadtek tunerem který se tu někde řešil). Kromě tuneru ale všechno běží bez problémů. Obzvlášť mě zarazilo že po přeinstalování OS a nainstalování jen základních driverů *stejných* jako předtím, bez všech kodeků a podobného harampádí co by mohlo vadit, je karta prakticky nepoužitelná - viz nemožnost přepnout na analog. Pokud by tu byl SW problém například s nerem nebo kodeky tak by se funkce měla zlepšit, ne opačně.

Skoro bych řekl že vyřešení těch pádů odstraní i absenci videa, samozřejmě to nemůžu vědět dopředu ale jsou to dva tak závažné problémy že mi to smrdí že by to spolu nesouviselo. Mimochodem, jedním z bodů kdy například PRV2 crashne systém je při vyhledávání stanic... zjistil jsem že někdy na některých prostě skončí, opakovalo se to několikrát na stejné frekvenci.
Ivo Mašek (10205)|26.4.2007 14:34
[QUOTE]četl manuál ale právě tam jsem viděl poznámku že adaptive channel scanning by měl otestovat jak kabel tak anténu... [/QUOTE]
To jo, ale lepší je mu zadat konkretní připojení.
Pokud to bude možné, zkus ten tuner na jiném motherboardu, který nemá nForce_4. Vím, že tu s tím kdysi problémy byly. Na čistém OS, kde je jenom grafárna a zvukovka, by to mělo fungovat. Co se týče kodeků, tak ty si tam dává i samotný tuner (někdy potom dochází ke konfliktu zařízení, pokud jsou v systemu již nainstalovány např. kodec-packy).
No nevím, tenhle model tu používá dost lidí, ale takové problémy tu nikdo neměl. .... tož nevím co s tím.
Pitomec (10211)|26.4.2007 18:42
Tutéž kartu mám (shodou okolností taky v Brně a taky příjem jak DVB-T, tak z kabelovky) a žádné problémy jsem nezaznamenal (vlastně jeden ano - na dřívějším PC se zvukovkou Realtec nešel naladit zvuk u příjmu z kabelovky. Pak jsem vyměnil PC a na zvukovce SoundMax už to šlape jak má).

pkovak: Vyhoď tu shitoidní SB zvukovku z kompu a tutově to pojede v pohodě. S tímto už jsem se setkal u pár PC, že SB zvukovka dokázala spolu s nějakým dalším zařízením (např. připojeným do USB) spolehlivě zatuhávat PC nebo restarty :-(
pkovak (43)|26.4.2007 22:40
Tak PRV2 už pro jistotu začal tuhat ihned po spuštění a na nic nečeká, samozřejmě do několika vteřin dojde i na BSOD. Takže ladění stanic si teď nějak neodzkouším... no, jdu vymontovat zvukovku, ale jak říkám, nikde jinde jsem s ní nebo jinou částí HW neměl problém.

P.S.: Proč je čas tohoto serveru posunutý o -2 hodiny? Netušíte?

P.S.2: Tak teď jsem z toho paroháč, všiml jsem si že těsně předtím než jde PC do BSOD tak se roztočí DVD palírna, takže jsem ho zkusil vyndat a PRV2 znovu nabíhá... dal jsem CD-RW zpátky, ale i po vypnutí a zapnutí aplikace funguje bez okamžitého BSOD. Nevěřím že předtím hned po zapnutí padalo náhodou, bylo to opakovaně a beze změny. Tak ještě pro jistotu dodělám adaptive channel scanning na kabelu a uvidíme.

P.S.3: Při zmáčknutí "A" se naprosto rozhodí zvuk a slyším jen šum typický pro nenaladěný program. Všiml jsem si že se přepínají písmena "B" a "D" v okně s TV. Takže pokud tohle je změna PAL režimu, tak už je pravděpodobně defaultně nastavená správně.
pkovak (43)|27.4.2007 20:28
Tak a vítězem ceny o Tuner Killer 2007 se stávají... ovladače SB Live!
Ověřoval jsem to hodněkrát, jakmile ovladače povolím začnou se dít divy, analogové vysílání jde během několika vteřin do BSOD, pokus o nahrávání zatuhne PRV2. Takže zvukovka letí z PC.

Pitomče, změň si jméno, co takhle génius?

Jen jsem narazil na jiný problém, AC97 Realtek ALC850 CODEC - nedaří se mi nastavit 5.1 zvuk, sice nastavím jako výstup šest kanálů, test přehraje všechny reproduktory, ale jakmile jede naostro, hrají jen přední reproduktory. Mám ověřeno že stačí zapnout enviroment efekty a rozjedou se všechny. Vím že jsem to před asi rokem nějak vyřešil, ale netuším jak... ty efekty dělají ze zvuků příšernost, reverby atd, to není k poslouchání.
pkovak (43)|27.4.2007 21:12
Abych se vyjádřil ke kvalitě příjmu:
Analogový příjem přes anténu není moc dobrý. Chytil jsem jen 3 kanály (ČT1, ČT2, Nova), což jsou pravda stejné kanály které chytím na normální televizi, příjem na televizi je ovšem mnohem lepší. Anténa je naštěstí aktivní se zesílením až 36 dB a podle mých pokusů opravdu pomáhá. S vypnutou anténou se příjem obzvlášť u analogu hodně zhorší, často přejde do černobílé a k dívání to rozhodně není. Se slušným zesílením je signál sledovatelný, ale ani tak to není žádná extra kvalita. Ruční fine tune ladění nepomáhá - signál je naladěn přesně, takže ladění na obě strany výsledek jen zhoršuje. Kvalita zvuku je slušná.

Digitální příjem je oproti tomu mnohem lepší - čekal jsem po recenzi na tvfreak nejrůznější problémy, ale kvalita mě mile překvapila. Obraz je stejně dobrý na všech kanálech a žádné problémy s obrazem ani zvukem jsem nezaznamenal, ani na ČT Sport (sice sport normálně nesleduju ale na testy je asi nejlepší), naladění fungovalo na jedničku. Ani s vypnutou anténou nedochází k pozorovatelnému snížení kvality, jen vyjímečně nastane na vteřinu nebo dvě zatrhnutí obrazu. S aktivovanou anténou k žádnému problému nedošlo. Jako obvykle se nepodařilo chytit Primu, která je zdá se v naší lokalitě dostupná jen přes kabelovku. Nicméně ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport a Nova běží bez problémů a k tomu i sedm digi rádií.
trava (5)|27.4.2007 23:36
no nevim mam stejnou kartu a podobny problem... zadne errory to teda nehlasi ale celkem skoro i slusne naladim analogovou TV a ale DVB-T ani tuk (Brno stred). Zkousel sem pripojit kabel ale to mi pro zmenu vyhazuje pojistky :)
Pitomec (10211)|28.4.2007 07:38
Potřebuješ signál 40. kanálu, který na kabelovce dostupný není a jinak zjevně taky ne. Takže síto za okno (na střechu) a směrovat na Hády nebo na Barvičku - pak to pojede :-)
pkovak (43)|28.4.2007 08:44
Bohužel Primu u nás nechytne ani anténa na střeše domu, který má stejnou výšku nebo možná ještě o kousek víc než okolní. Mezi domem a ulicí Hády je bohužel kopec Kraví Hora, od Barvičové jsem vzdušnou čarou ani ne kilometr, vím že je tam vysílač ale příjem Primy prostě nemáme... Což je hlavní a jeden z hodně mála důvodů proč vůbec máme kabelovku.
Pitomec (10211)|28.4.2007 08:52
Na kabelovce jsou i jiné programy, které DVB-T nemá (a nejspíš ani mít nikdy nebude) - třeba CS Film, Discovery, Viasat, Spektrum atd. Jinak absence Primy v DVB-T v Brně je skutečně handicap. Bez toho se ani nelze divit, že o to diváci příliš nestojí.
pkovak (43)|28.4.2007 09:01
Tak jsem naladil i kabel a přidal i Primu a (ROFL) HBO... Kvalita je sice o něco slabší než u digitálního příjmu, ale i tak dost slušná. Na to že HBO nemáme předplacené to celkem jde.

Jo, Spektrum a Discovery bych ocenil, ale bohužel, ty zaplacené nemáme a bohužel ani nechytnu.
Ano, Prima v nabídce pozemního vysílání opravdu chybí, netuším proč tu není když ostatní kanály nemají problémy.
Pitomec (10211)|28.4.2007 10:54
Přepoj si to v bedně na plnou nálož a je to :-D
pkovak (43)|28.4.2007 11:23
Tak to jsem nepochopil...
No, jak se dívám, tak Nova taky vysílá dvojjazyčně, z jednoho reproduktoru jde čeština, ze druhého francouzština... to už se tu někde řešilo, ne?
P.S.1: Tak ať hledám jak chci, nenacházím... ale určitě jsem to někde viděl.
Ivo Mašek (10205)|28.4.2007 14:21
Klávesa "S" by to měla vyřešit.
pkovak (43)|28.4.2007 18:15
Měla, ... tohle přepínání jsem zkoušel a na analogu funguje, ale na digitálu nic nedělá. Alespoň na Nově.
Nedá se ladit hlasitost zvuku pro analog a digitál zvlášť? Protože analog je z nějakého důvodu mnohem hlasitější.
Ivo Mašek (10205)|28.4.2007 19:56
Zkus kdyžtak mrknout sem:
http://masek.ic.cz/ Je tam v *pdf návod. Něco se ještě píše v sekci DVB-T zde na fóru.:)
pkovak (43)|29.4.2007 14:49
Jak jsem říkal, hledal jsem, nenašel... zkouším všechny nastavení zvuku co mě napadají, přepínání jazyků (u Novy ale prostě tvrdí že je jen jeden a nepřepíná) ale stále slyším dvoujazyčně.
trava (5)|7.5.2007 17:02
Mno konecne chytam aspon kabelovku... ale kvalita teda vazne nic moc...
Jedine programy co maji dobry obraz je CT1 a ORF. Mam Karneval a pamatuju se jak sem reklamoval ze nam blbe jede zvuk a technik se mi vysmal ze signal je dobry. No nicmene momentalne me nejede zvuk vubec, co to je sakra za demenci, nebudu propojovat nakej kablik se zvukovkovkou, co to je za archaismus. Sound by "mel" fungovat digitalne, ale podarilo se mi nakej zvuk vyloudit pouze pres VLC ktery se napichlo na naposledy sledovany kanal TV z jineho programu jinak se to odtam moc neda ovladat. DAlsi vec je ze se nekde siri takove zpravy jakoze tato karta podporuje DVB-C coz mi prijde jako blbost, protoze to zadny program nedetekuje. Pokud jo jak to naladit?
Ivo Mašek (10205)|7.5.2007 22:31
[QUOTE]DAlsi vec je ze se nekde siri takove zpravy jakoze tato karta podporuje DVB-C coz mi prijde jako blbost, protoze to zadny program nedetekuje. [/QUOTE]
Kdo to, proboha, šíří? To je nesmysl. Tato karta umí analog a DVB-T., nikoli kabelovou DVB-C.
Pitomec (10211)|8.5.2007 08:59
[quote=trava;141114]Mno konecne chytam aspon kabelovku... ale kvalita teda vazne nic moc...
Jedine programy co maji dobry obraz je CT1 a ORF. Mam Karneval a pamatuju se jak sem reklamoval ze nam blbe jede zvuk a technik se mi vysmal ze signal je dobry. No nicmene momentalne me nejede zvuk vubec, co to je sakra za demenci, nebudu propojovat nakej kablik se zvukovkovkou, co to je za archaismus. Sound by "mel" fungovat digitalne, ale podarilo se mi nakej zvuk vyloudit pouze pres VLC ktery se napichlo na naposledy sledovany kanal TV z jineho programu jinak se to odtam moc neda ovladat. DAlsi vec je ze se nekde siri takove zpravy jakoze tato karta podporuje DVB-C coz mi prijde jako blbost, protoze to zadny program nedetekuje. Pokud jo jak to naladit?[/quote]
Nepochopil jsem k čemu "digitální sound", když vstup z kabelovky (a vůbec celá kabelovka) je v analogu...
pawouczek (2)|31.8.2007 13:59
Prosím zkušené o pomoc. Pořídil jsem si Tv kartu Winfast DTV2000h Nainstaloval ?ale aplikace mi hlasí "SELHALO ZAVÁDĚNÍ DEKODÉRŮ" .FM funguje ale v TV nic nejde naladit. Neví někdo co je to za chybu?? Jedu na XP sp2.
hujer61 (14)|1.9.2007 11:28
[QUOTE=pawouczek;149145]Prosím zkušené o pomoc. Pořídil jsem si Tv kartu Winfast DTV2000h Nainstaloval ?ale aplikace mi hlasí "SELHALO ZAVÁDĚNÍ DEKODÉRŮ" .FM funguje ale v TV nic nejde naladit. Neví někdo co je to za chybu?? Jedu na XP sp2.[/QUOTE]
Ve správci zařízení máš naintalováno všech šest zařízení tuneru?
pawouczek (2)|2.9.2007 16:04
ano, vyzkousel jsem neklolikero ovladacu,a stale to stejne..
Pitomec (10211)|3.9.2007 08:00
Asi bych začal čistou instalací Woken...