Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerMedia DVB-T STB7

Ivo Mašek (10205)|15.4.2007 09:43
AVerMedia DVB-T STB7 (článek)
AVerMedia nabízí zajímavý přijímač DVB-T STB7, který dokáže využít nejen počítačový monitor, ale i televizi. Jen na způsobu zapojení závisí kvalita obrazu. Od ostatních STB se liší konektory. Totiž obvyklý SCART konektor budete hledat marně, zato zde najdete dva konektory D-Sub (vstup i výstup) a dále již obvyklé zásuvky pro kopmozitní a S-Video.
Přístroj je totiž určen jako "krabička" mezi počítačem a monitorem, nebo LCD televizorem se vstupem VGA. Nejsou potřeba žádné ovladače, není potřeba žádná instalace. Jediné tlačítko vám poslouží k přepnutí mezi obrazem z počítače a obrazem z digitálního tuneru. Nastavení obrazovky je také velmi jednoduché. Jediným tlačítkem přepínáte rozlišení televizního signálu (až do 1280x1024). V nabídce je také možnost nastavení, zda je zobrazovač širokoúhlý. Stejně jednoduché je i propojení zvuku, který se přepíná spolu s obrazem.
Ve srovnání s ostatními přijímači nabízí AVerMedia STB7 nejvyšší kvalitu příjmu, a to i na špatném signálu. Výkonné jsou i algoritmy pro zvětšení obrazu., i při vyšším rozlišení jsou všechny detaily ostré.
Podpora češtiny, jak je již "tradicí", je špatná. nabídka není počeštěna vůbec, česky neumí ani EPG - nezná diakritiku nad písmenky.
AVerMedia STB7 nemá žádný datový konektor, takže aktualizace firmware není možná. Tuner dále nepodporuje teletext, takž nepočítejte se skrytými titulky.
Konektor D-Sub využijete u velké části LCD televizorů, a co se týče kvality, je přibližně stejná, jako u RGB signálu ve SCART. Navíc umožní u televizorů s HD obrazovkou použít vyšší rozlišení.
http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_digitvtuner_dvbtstb7.asp#
AVer_Media_STB7_stojici-116905674769910.jpg AVer_Media_STB7_zezadu-116905671047174.jpg Menu-116907108309978.jpg avertvdvbtstb7_b.jpg