Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 40 z 40

Téma: Jak dát nové titulky do stávajícího orig. DVD?

  1. #31
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Přehrávám to v PC nejčastěji v core media playeru s core H264 dekoderem. Ve filtrech se vubec nevyznam. Jsou asi od core nebo mkv ale nevím ktery filtr je a jestli vubec na titulky použit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    woland
    Takže teda to je ve formát Matroška (MKV)? To jsi předtím neřekl. Čim víc toho napíšeš, tím lepší dostaneš odpověď. Každopádně titulky můžeš vložit i přímo do souboru, ale s jejich přehráním Ti to vůbec nepomůže. Máš v zásadě 2 možnosti:
    1) Použít podporu titulků v přehrávači. TCMP moc neznam, takže nevim, jak na tom je.
    2) Použít titulkvoý filtr (VobSub, ffdshow).

    K bodu 2: Každý slušný přehrávač má někde menu "filtry" a tam píše, kterýma filtrama přehrává video. Pokud používáš pro dekódování videa filtr Core AVC, tak potom se musí na něj napojit nějaký titulkový filtr, který přidá titulky do obrazu. Ideální je ffdshow. Aby se načetl i pro nekomprimované video, musíš na panelu "kodeky" povolit nekomprimované (RAW) formáty. V ffdshow samozřejmě taky musíš zapnout podporu titulků, jejich automatický načtení atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Večer vyzkouším děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Uz to to funguje. Musím jen ty titulky nezapomínat otevírat - v nabídce open -najít tit, otavřít. Teď mám problém se zvukem kterej mi okamžitě po spuštění ujíždí. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    woland
    Pokud se titulky jmenuje stejně jako soubor, tak by se měly automaticky otevřít. S tím zvukem nevím co může být špatně. Co o tom videu píše program MediaInfo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    dusanho
    Guest

    Zdravím všetkých. Potreboval by som poradiť.
    Doplnil som si české titulky do SAW 3 (cez IfoEdit), upravil farbu.
    V PC funguje prehrávanie a voľba CZ titulkov dobre (prehrávam cez PowerDVD 5), ale v DVD prehrávači (Panasonoc DVD rekordér) mi nechce titulky vôbec zobrazoť - voľba CZ titulkov tam je, ale nevidno ich. Vie niekto poradiť ?
    Skúsim to ešte prerobiť podľa návodov v tomto fóre iným SW, ale rád by som prišiel na to, v čom môže byť problém.

    Vopred ďakujem za akúkoľvek radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu občas Avatar uživatele Spider
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    193

    V com si prekonvertoval textové titulky do sup? Pouzil si SubtitleCreator alebo podobny soft, kde sa da ovplyvnit vertikalne umiestnenie titulkov? Ak ano mohlo sa stat, ze titulky su vlozene v DVD, ale su neviditelne na TV pretoze su mimo zobrazovaciu plochu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    dusanho
    Guest

    no práve - už som prišiel na to. Robil som ich do sup v SRT2SUP a nastavil som bottom. Urobil som dnes nové s nastavením middle a ešte nie sú viditeľné, aj keď už vrchnú časť vidím. Takže problém je tam kde hovoríš aj ty. Teraz skúšam s nastavením top.
    V Subtitles Creatore neviem ešte robiť, skúšal som verziu 2.2 ale neviem nastaviť formát sup a vertikálnu pozíciu. Prednastavený je formát sst.
    Authoring mi vyhovuje v IfoEdit. Ale nebránim sa skúsiť čokoľvek iné, odskúšané. Ak poradíš, budem rád


    Doplnené:

    Aha takže ja som použil iný soft - podobný názov SubtitlesCreator 2.2. Už mám stiahnutý aj ten pravý SubtitleCreator2.0.6 a tak to vyskúšam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Já používám DVDSupTools, resp, z něj DVDSupEncode.exe, ovládá se z příkazové řádky, ale není problém jej v TotalCommanderu asociovat se soubory .sub. Parametry lze nastavit v DVDSupEncode.ini, ale používám defaultního nastavení a titulky jsou tam, kde mají být. Samo se musí v Ifoeditu obarvit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    dusanho
    Koukni na muj návod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 19-04-2022, 21:09
  2. Posun orig.zvuku
    Od multa v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 14:25
  3. Titulky z orig. DVD
    Od mariancl v sekci Titulkování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 06:39
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-07-2006, 10:59
  5. Poškubávání orig filmu
    Od Taby v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 08-08-2005, 21:06