Ludia, poradte mi prosim, [color=red]ako pracovat s pomerom stran[/color]:
1.Mam zdrojove video vo formate 640*480, teda 4:3, tam nie je problem.
Dokazem ho urobit na 16:9? V tom pripade ako dosiahnem aby boli dole cierne pásiky? alebo pouzit Widescreen? aky je vlastne rozdiel?
PS: Ja by som aj skusil, ale mam doma len 16:9 TV a tam neviem ako to zobrazi bezny 4:3TV.
2. Mám zdrojove video 640*400 teda 16:9 s dvoma ciernymy pasikmy hore/dole.
Ako ho spravit? Vo vegase ake rozlisenie dat? Mozem z neho urobit Widescreen, tym padom cierne pasiky nebudu, ale ako bude vyzerat na 4:3 TV?
Proste potreboval by som prakticke vysvetlenie ako narabat s pomerom stran vo vegase. No a o tom uz ani nehovorim, ze ked nastavim nie 720*756 ale 720*480, aby som podrzal pomer, DVDA takuto moznost nema. Neexistuje nejaka AUTO volba? nech to nezdeformuje ale urobi podla zdroja?
3. Vela som cital, [color=red]ako pocitat BitRate [/color]a naslednu vbelkost suboru. Teraz potrebujem urobit 1hod28min film aby sa zmestil na DVD. Ked dam konstatni bitrate CBS, viem popocitat, ale da sa to pocitat aj ked dam VBR? Neviete poradit ako? No a nasledne mam problem, ked som to video renderoval do Mpeg2 cez Vegas, malo to na disku nieco vyse 3gb. Ked som ho pridal do projektu v DVDA, nic ine tam nebolo, ukazalo hned cervene 5,5GB. Mne ide o to, aby to uz DVDA nerenderoval...
Poprosim prakticku radu v nastaveniach Vegas, ako to urobit... skoda ze tam nie je nieco, aby renderovalo na max velkost v KB, len bitrate.
4. Este konkretna otazka: lepsi je CBR 5500 kb/s alebo VBR max 7 average 5 min 192? Co uprednostnujete?
Dakujem, staci poradit aj 1. odpoved, 2. odpoved... pripadne link, ked sa to uz niekde rozoberalo, ja som to nikde nenasiel...
DAKUJEM!!![color=red][/color]