Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: HD-DVD.....potřebuji udělat,ale v čem ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    79

    Mám dotaz. Potřeboval bych udělat HD-DVD,ale ať hledám jak hledám nenacházím v čem bych ho mohl udělat,tedy v jakém authoringovém softu... Můžete mi někdo poradit,popřípadě navést ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Otestuj Ulead Movie Factory 5,
    1920x1080i by snad nemusel rendrovat znova
    VC1 a H.264 nevim, i kdyby to umel, tak asi nic moc

    jinak na diskuzich doom9 se to rozebira
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    A proč????
    - Proč "zaklínat" (pracně a časově náročně neustále vše přepočítávat!...) video do nějakého speciálního formátu (chráněného s ne-free kodeky a authoringy... ala monopol SONY...)??? Proč nevyužít HD-DVD "jen" jako obecné velkokapacitní medium dovolující vyšší datové toky i pro delší video???...
    - To i audio a dokonce vlastní nahrávky přepočítáváte do formátu např. CDaudio, aby na mediu měl jen zástupce (Track) a neviděl přímo audio soubory at již ve wav či Mp3 a tudíž jej nemoh snadno ano kopčit a upravovat bez vygrabování, což je u videa, natož HDV časově únavně náročné (ještě že se formát DVDaudio nechyt (právě pro to )...) Lepčí je mít vše na mediu "jen" jako prostá PC data!

    - Analogie jako u DVDvideo formátu se bohužel opakuje a diskuse jak vytvořit z AVI/DV DVDvideo kompatibilní disc a že to 16:9 je rozlišením vlastně 4:3 a že to má prokládání a že to nebere stolní player a jak to dodatečně editovat těch milion fragmentů s VOBy a a a..... nebude zase brát konce... Uf
    - Sakra uložte své video tak jak jej máte (v AVI či mpg) na medium a hotovo! HDV stejně nepřehraje za rozumnou cenu nic jiného než PC! Tak prostě volně na medium dejte PC data a kašlete nalobbystické formáty!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    koledujes si
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Citace Původně odesláno od clee
    koledujes si
    - a o co???
    - Ještě nejsou ani media ani mechaniky běžně na trhu, BR se furt odkládá a zase odkládaá, jsou komplikace s ochranami, kdy nešli číst ani PC data na jiném PC a kdy se HP a ještě nějakej výrobce mechanik dokonce kousl a odmítl implementaci překotné ochrany omezující uživatele i pro vlastní datat natož video! O horší spolehlivosti u více vrstev a tenčí stopě a životnosti ani nemluvě!!!
    A tady někdo již chce do takové podoby (formátu) cpát video! To tedy nechápu??? Vysvětli mi ten důvod, proč jo, proč převádět video (natož vlastní!) do HD-DVD formátu a ne "jen" na HD-DVDmedium a jako data??? KOlikátý je to včetně WMV a j. ?!... Ještě více formátžů a rozhraní???
    - No to bude za dalších pár let bordel v kompatibilitě!... Jako zvukař již nyní na kulturní akce tahám, od kazetáku přes minidisc a CD a DVD a Mp3 playery dif né i gramofon a milion kablikových redukcí a přechodek a to samý začíná u videa.... Ach jo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Muzes mi rict jak by asi dopadl hardwarovy player s kompatibilitou, stary jeden rok a pak bys za rok nic neprehral ?

    Jinak , ted leti HDV a to uz je mpg, otazka je jestli to mpg treba 1440x1080i se prevadi na 1980x1080i kdyz myslim HD-DVD podporuje i to 1440x1080i, apod otazky, ktere uz se stavaji aktualni.

    Jestlize mam nejakou HD kameru s necim blizkym k uncompressed, tak tam to snad musim enkodovat, tedy bud do mpg nebo H.264 nebo do VC-1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    ai Nebo prostě do MPEG-4 (AVI/XviD+AC3 )
    Jen pro ilustraci (zdůraznuji pro rejpaly...) dávám link na kousek mého videa jen s malým dat tokem kvůli netu(jináč nastavuji 6 až 8Mbit/s!), ale přesto to jde, co myslíš, i ty náročné -jemné plynulé barevné přechody světel ne?!: http://www.sweb.cz/HDV1/Misty.avi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    blbost, nakej standard bejt musi, protoze pak prijde nakej odesak napraska na medium video s paramaterama ktery si vycucal z prstu a na nem si to muze leda tak prehravat, navic neznam prehravac kterej by umel prehravat hd video s vic zvukovejma stopama, skriptovanim a menu mimo br/hd-dvd standard
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    clee dopadne to analogicky jako CDaudioplayerů a Mp3 tak to dopadlo i u DVDvideo playerů!... Také nebyl MPEG-4 standart a?!!! Nekoupíš dnes ne-divixovej player a to ani od renomovaných značek!!! To není výplod nějakýho odesáka Edy!!! To je realita! Historie se opakuje! A bude opět!... Bohužl zase nadvakrát... Moje HDV přehraje každej PC od 1,5GHz a 128MB RAM a 64MB grafika at již z HDD či z DVD+-R Tedy bez jakékoliv investice do HW Ale jen klidně utrácejte za standartní nesmysly... Jo a MPEG-4 je také vpodstatě standart ! a AC3 také
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    mpeg4 standard je, ale ukaz mi prehravac kterej podporuje zaroven q-pel, gmc, b-frames a packed bitstream, sou asi tak dva, proto casto ctu tohle nejde prehrat a tamto nejde prehrat a tady nefungujou titulky a tady se rozjizdi zvuk a tohle se zasekne po peti minutach apod. dvd-video ma celkem jasny rulez jaky ma mit audio a video parametry, coz se o nakejch souborech jen tak volne na dvd rict neda, proto se av material preklapi do standardnich formatu aby si divak moh bejt 100% jistej ze placku kterou si za svy prachy koupi ze mu bude hrat v jeho prehravaci vcetne menu (ktery jinak neudalas), kapitol (taky jinak nelze), vice titulkovejch a zvukovejch stop apod. navic hd-dvd a bluray podporujou on-screen interaktivni obsah s cimz budes jen tak vysmazenym souborem tezko dohanet, sorry ale privest nekam svoje dvd abych zjistil ze ve stolnim playeru nefunguje a pak stravit dalsi pulhodinu stahovanim a instalaci nakejch prehravacu nebo filtru do pc na to mam sebe a lidi pro ktery delam moc rad \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    preklapi rozumějte: degraduje přepočtem, renderingem do DVDvideo s dostupným mizerných MPEG-2 zadara...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no nevim jak ostatni ale ja zasadne zdrojovy mpegy nerekompresuju, a pokud delam vlastni video tak z timeline primo do mpeg2 a bez rekomprese na dvd, jestli to bez rekomp. neumis neznamena to ze to nejde
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    clee tvoje videokamera generuje empeg???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ten taky, ale nepouzivam pekne do dv pak do mpeg2 a na dvd, jedna rekomprese a hotovo a btw. hd-dvd podporuje jak 1440x1080 tak 1920x1080 tak 1280x720 v mpeg2 a bitrate az do 35mbit tzn. hdv pujde jako hd-dvd vypalit bez rekomprese, na blu-ray "bohuzel" ne, ten podporuje 1440x1080 jen pro mpeg4 avc a vc-1, 1280x720 i v mpeg-2
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    clee a co podporuje PC?!
    (tak proč řešit nějaký speciální a komplokovaný formát od nějakýho monopolu, aby to hrálo zrovna na jeho produktu a navíc již dnes, kdy ani nejde toto ověřit???...)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jak udělat světelný meč
    Od typek.cz v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 08:13
  2. Jde udělat dvd z VOB?
    Od drdar v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 15:22
  3. SV - Jde udělat tohle?
    Od exe.cutor v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-04-2007, 22:13
  4. lze udělat ze 4:3 16:9?
    Od adagio v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-08-2005, 22:50
  5. Jak to udělat?
    Od jankas_tvf v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 22:54