Mám problém: Rozhodl jsem se, že si pořídím nové PC pro nahrávání videa z tuneru do MPEG2 a následnou palbu na DVD. Před pěti lety, kdy jsem se o to trochu zajímal, jsem zjistil, že to v podstatě nemá smysl. Teď jsem si myslel, že už to bude v pohodě, ale ouha, i teď to stále počítačům (za rozumnou cenu) dělá problémy. A protože si nemůžu dovolit dát do toho víc jak 20.000 (bez DPH), je možné, že balancuju na hraně únosnosti. A to je právě ten problém: v žádné recenzi na kartu Hauppauge PVR 350 (která mi z mnoha jiných karet vycházela jako jasný vítěz) jsem se nedočetl, jaká je optimální konfigurace pro bezproblémový záznam filmu do MPEG2 (kvalita DVD). Sám jsem se rozhodl pro tuto sestavu:
motherboard: Microstar PT 880 NEO-LRS, socket 478, 800/533, U-133/S-ATA 150, AGP 8x, 4xDDR 400
procesor: Intel Celeron D 320 - 2,4 GHz/533 BOX, 478pin, 256 cache
paměť: 256 DDR 400 PC 3200
graf. karta: ATI Radeon 9600SE (Microstar) 128MB DDR, AGP 8x
HDD: Maxtor S-ATA 150, 120 GB, 8Mb Cache, 9ms
DVDR: Sony DRU700A, DVD+R DL 2.4x
TV/FM tuner: Hauppauge Win TV PVR350, PCI, stereo, TV/FM tuner, HW MPEG2 encoder, DO
zvuková karta: Sound Blaster Audigi ES
Celeron jsem zvolil, protože mi přišlo, že nárůst výkonu na patici 478pin, je mezi "Celeronem 2,4" a "P4 3,2 Prescottem" daleko vyšší než mezi "Athlonem XP 2200+" a "3200+ Barlonem". (Jde o to, že bych si při případném upgradu nemusel kupovat novou desku s lepší paticí).
U ATI jde o to, že bych se u modelu SE pokusil odemknout pipelines a udělat z ní tak lepší verzi.
Můžete mi někdo poradit, jestli to už stačí nebo je to pořád "málo" (popř. jestli se s AMD a ATI pletu)?
Jo a ještě něco, je nutné mít HDD ve formátu NTFS?
Díky,
Honza.