Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Ako vytvori Dolby Digital pomocou Sony Vegas-NÁVOD

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele kukolarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    100

    Ako vytvorit Dolby Digital?

    Neviem, ci je to technicky spravne alebo este nejak vylepsitelne, rad prijmem vase napady.
    Islo mi o ciel, vytvorit na jednom DVD s filmom zvuk dolby digital.
    Film mam stiahnuty z internetu a je tam obycajny stereo zvuk.
    Cele forum som prebadal, nasiel somjedine navod d MAatesa na linku
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1237
    ale nie velmi zrozumitelne to napisal.
    Spominam to ale preto,ze to nemam z vlastnej hlavy, ale zaklad tvoril posledny pristpov na linku hore.
    Vzdy ked na nieco pridem, ako to urobit, sam pre seba pisem navod, aby som nezabudol.
    Kedze viacero z vas sa s tym iste trapi, zverejnim ho.
    Je to detailne a laicke, efekt je vsak splneny a film mi hra krasne Dolby Digital.
    Takze robene to je vo Vegas 6D .

    Presny postup:
    Zacat treba paradoxne od konca...

    Cely projekt zatial v stereo.
    [color=red]DOPLNENE:[/color]
    Neviem z akeho dovodu, ale ked som mal zvuk v MP3, v poslednom nastaveni nie a nie hrat zadne repro, tak som vyrenderoval zvuk z filmu na mpeg 1 layer 2 44100 a 224. Totiz takysom mal predosli zdroj a tam to slo.Nasledne ked som urobil uz z tohoto zdroja este raz to iste, hra to krasne...

    Vytvorenie Laveho zadneho kanalu

    Do vegas z dola potiahnut film s jednou stero zvukovou stopou.
    Vytvorit duplicitu.
    Prvu stopu zvolit kliknut na nu pravim na
    - Channels/Combine
    - Switches/invert phase
    Druhu stopu nastavit na tak, ze na lavo bezca, ktory urcuje center/right/left pretiahnut az na LEFT
    [color=red]DOPLNENE[/color]
    Je potrebne na druhej stope zakliknut este:
    Channels/left only

    Vsetko oznacit potiahnutim z lava do prava a File/render as.../wav

    Vytvori subor, ktory treba premenovat, napriklad lavy zadny.
    Nasledne File/close

    Vytvorenie praveho zadneho kanalu

    Postup presne ako pri lavom, ale bezca potiahnut na RIGHT pri druhej stope a zakliknut channels/right only
    Nasledne File/close

    Teraz je potrebne zase nacitat lavy zadny a klik na neho pravym a Apply Non Real Time Event FX a vybrat Simple Delay
    nasledne potiahnut zvyslych bezcov prvy ulpne hore, druhy uplne dole a nastavit na pravo checkbox na Delay 0,1.

    Klinkutim na OK to vytvory novy subor s nazvom ako tento, ale prida TAKE.teda xxx TAKE.wav
    Presne to iste zopakovat aj s pravym.

    Teraz su zadne reproduktory vytvorene.
    File/Close.

    Nastavit preferencie projektu na AC3 5,1, obraz je jedno, pracujes so zvukom.

    Potiahnut z dola hore film. Klik na lavo na stopu a duplikate. Celkovo duplikovat aby boli spolu 4.

    Prvu stopu treba nastavit
    - Channels/Combine
    - klik na "miestnost" pravim, prve Surround panner, bezca do stredu uplne hore, ostatne vypnut kliknutim na ne./naspodu bezca CENTER nechat na nule/

    Druhu stopu nastavit
    - Chanels/Left
    - klik na "miestnost" pravim, prve Surround panner, bezca do laveho horneho rohu, ostatne vypnut
    - center potiahnut na minimum, uplne do lava

    Tretiu stopu
    - Chanels/Right
    - klik na "miestnost" pravim, prve Surround Panner, bezca do praveho horneho rohu, ostatne vypnut
    - center potiahnut na minimum, uplne do lava

    Stvrtu stopu
    - klik pravim na "miestnost" a LFE only

    Nasledne treba pridat piatu a siestu sopu, to bude pravy a lavy zadny kanal, ten co si si vytvoril, ked bol Delay.
    Je to teda subor s nazvom xxx TAKE.wav
    Tieto treba pridat na poziciu piatej a siestej stopy.

    Piatu stopu
    - klik na miestnost pravim, prve Surround Panner, bezca do laveho zadneho rohu, ostatne vypnut
    - center na minimum
    - klik priamo na stopu a Switches/Invert Phase

    Siestu stopu
    - klik na miestnost pravim, prve Surround Panner, bezca do praveho zadneho rohu, ostatne vypnut
    - center na minimum
    - klik priamo na stopu a Switches/Invert Phase

    Este je potrebne nastavit hlasitost, osobne center, pravy a lavy predny nechavam na nule, LFE davam na +4/vsak ked je vela basov, stisit sa daju/ a zadne davam na +1 z toho isteho dovodu.

    Nasledne je potrebne renderovat /File-Render as.../ typ zvolit AC3, a v custom v poslednom Preprocessing ma byt Line mode a RF mode na NONE, tym sa ziska idealna Dynamika. Ostatne su zafajknute, okrem Digital deemphasis a 3dB atenuation. Teda lahsie mi je napisat co je prazdne, ostatne vsetko je oznacene.

    Odporucam vopred vyskusat , velmi jednoducho.
    Tento subor treba do DVD Architekta pridat ako podklad v menu, preferencie projektu zvolit na AC3 5,1 a dat vytvorit. On za niekolko malo sekund vytvori strukturu DVD, ktoru napalis na DVD RW, sup do prehravaca a pocuvas, ci si spokojny.
    Vegas mas stale otvoreny, teda ked sa ti zdaju byt niektore kanaly slabe ci silne, detaily opravis a das render zas.
    Ale kedze architekt zvlada aj viacero stop, odporucam pridat aj stereo aj dolby digital.
    Obraz samozrejme zvlast.
    PS: cely tento proces na jeden film mi trva od zapnutia PC po kontrolu v DVD prehravaci cca 30 minut. 15-20 rendering a 10 napalovanie.
    Je to amatersky napisane a robene, iste sa to da vylepsit, budem teda len rad...Je to super, nie perfektne, ale pre moje domace pouzitie dokonale a ked niekto pozre na to, nikdy nezisti, ze to neni origos Dolby Digital, ok, my uz ano, ale myslim cudzieho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Na 5.1 má SONY mocnější nástroje než je Vegas, například ACID Pro.


    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    kukolarik

    a to preco rovnaku otazku trepes dvakrat v sekcii video a potom este aj v sekcii mastering ?

    5.1 v domacich podmienkach , to uz radsej streo a pri prehravani zapnut PL
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Diablo
    Coze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Citace Původně odesláno od Fantas!
    Diablo
    Coze?
    Něco se Ti nelíbí???


    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele kukolarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    100

    acid pro? to je co? co to dokaze? na co je to dobre?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Diablo
    co umi Acid mocnejsiho pro DD5.1 proti Vegasu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Fantas!
    Přečti si třeba Help, ať tady nemusím tapetovat metrem funkcí...


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Nostradam
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    218

    Diablo.
    On Acid Pro umí rozkódovat stereo do 5.1, tak jako DPLII? Na možnost rozkódování pomocí plug-inu DPLII jsem narazil před nedávnem na stránkách výrobce softu CHROME, ale u Acid nikoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Nostradam
    Výrabět 5.1 tím stylem, že z jedný strany tam pustím sterou a z druhý strany mi vyleze (po jednom kliku myšákem) 5.1ch je trošku zcestné. Když už chce někdo dělat tu úchylnost a namixovat ze sterea 5.1, tak si s tím musí pohrát, sledovad pečlivě děj videa a podle toho to rozhazovat ručně do jednotlivých stop.


    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele Nostradam
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    218

    Diablo.
    Výborně, takže jsme se dostali k jádru věci a to, že Acid neumí v této věci nic navíc než Vegas, protože to, co jsi uvedl, umí právě i Vegas, ale chce to samozřejmě si s tím dát tu práci. Dával jsem si před nedávnem dohromady 5.1 z jednotlivých různých monozvuků (ilustrace dobytí vojenského opevnění) z CD s odstraněním origoš zvuku a můžu říct, že to byla drbačka. Na každý záblesk ze samopalu přidat výstřel apod. Zvuky letadel, tanků, granátů, kulometů, svištění kulek, atd. Výsledek stál ale skutečně za to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Nostradam
    presne tak, Diablo si jeste musi precist ten help...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele kukolarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    100

    ludia, hovorite a hovorite, ale si mislim ze neviete o com. Ja som si urobil takto zvuk v jednom filme, akoze pokus a vysledok ma prekvapil. Nie je to sice ono, ale je to super, proste je to 100x lepsie ako nejaky ProLogic ci uz 1 alebo 2, takze odporucam na kusku videa aspon 2 minutovom skusit a potom sa vyjadrit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    kukolarik
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele Nostradam
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    218

    kukolarik.
    Ale vieme, o čom hovoríme a určitě ten zvuk možná bude mít něco do sebe, ale proti skutečnému 5.1, který je tak dělaný na origoš DVD nebo který jsem si dělal z jednotlivých zvuků (palba z levého zadního se svištěním kulek do pravého předního, z levého zadního do levého předního, přelet letadla z pravého zadního do levého zadního se spuštěním střelby ze středu mezi zadními a do toho přeletu z pravého předního palba z kulometu a do toho z levého předního s centrem dělostřelecká palba) to asi nebude to správné ořechové. Jen tak mimochodem, zapomněl jsi v tom svém návodu uvést, do jakého .wav se má udělat render, zda-li mono či stereo .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DTS a Dolby Digital 5.1
    Od alojzo v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 11:04
  2. Zvuk v Dolby Digital
    Od Bomber7255 v sekci DVB-T
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 15:14
  3. DVD Architect vs. Dolby Digital 4.0
    Od TVmaniak v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 02:18
  4. Dolby digital
    Od vodehnal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 14:34
  5. Jak na dolby digital 5.1 ?
    Od RomanS v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 07:26