Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: DivX & Womble MPEG Video Wizard

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    111

    Cau,
    existuje neco jako "Womble MPEG Video Wizard", ale pro DivX/XviD ?
    Mam jedno DivX video a potreboval bych z nej presne neco vystrihat, takze to nemuzu udelat po I-framech - chtel bych, aby se rekomprimovalo jen tech par framu kolem mista, odkud bude vyseknuta nepotrebna cast.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    rades
    Nevím, jesli je na to přímo nějaký program, ale můžeš to udělat ve VirtualDubu tak, že uložíš video po keyframe, a ten zbytek překomprimuješ a připojíš. Ten Womble to dělá podobně ale najednou.
    Jo, ještě záleží jak ve VDubu stříháš, pokud výsledné video střihem končí, tak můžeš kdekoli mimo keyframe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Jo, ještě záleží jak ve VDubu stříháš, pokud výsledné video střihem končí, tak můžeš kdekoli mimo keyframe.
    ja vim, ze to tak skoro jde, nejsem uplny zacatecnik

    V tom VD bych to umel, ale bylo by to moc pracny - ja myslel neco opravdu pohodlneho, protoze chci strihat nejen na konci a na zacatku, ale i uprostred.
    Google na me po vyplivne milion programu, namatkove jsem par z nich zkousel a zadny neumel to co chci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    rades
    Zkus Avidemux, je to zajímavý program a občas překvapí podobnou funkcí, kterou by člověk nečekal. Ale nezkoušel jsem to, je to na Tobě....

    mirekv
    Podle mě nemůžeš končit střih B-framem, protože by si potom pro něj neměl referenční P-frame.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Pokud používáš B framy, tak jo, ovšem za to bych posílal na veřejně prospěšné práce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    A já zase nechápu, proč by se při stříhu ve VD muselo něco rekomprimovat.
    Od snímku po snímek cut a save as directstreamcopy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Foolproof
    ee, zkus si to! Pokud komprimuješ nebo použiješ frameserver (třeba do enkoderu) tak jo, ale ne na přímou kopii.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Foolproof
    Jakoukoliv MPEG kompresi můžeš bez rekomprese etříhat jenom na pozici klíčovych snímků (začátek). Konec může bejt i na P-snímcích.

    mirekv
    B-frames výrazně přispějou ke zvýšení kvality videa. Používá je i MPEG-2. Že je pár šmejdskych stolnich přehrávačů neumí u MPEG-4 dekódovat přeci neni důvod tu technologii odepsat. Skoro všechny nový DVD ripy mají B-frames a Q-PEL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    to Vlada

    Sakra píše přece "Mám jedno Divx video.....", tak jaké MPG \/ \/

    Edit.

    Nyní jsem si uvědomil, že obdržím přednášku o tom, že DivX je vlastně MPEG4 a pod.
    Neuvědomil jsem si, že někdo může dát interval mezi klíčovýmí snímky takový, že ten střih bude poznat.
    Beru zpět.
    Ano musí se na I frame i když jsou po 5
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Foolproof
    ee, zkus si to! Pokud komprimuješ nebo použiješ frameserver (třeba do enkoderu) tak jo, ale ne na přímou kopii.
    Taky ,že jsem si to zkusil, dělal jsem to stokrát.

    To je přece nejhlavnější plus VirtualDubu, copy,cut split,join a vše bez rekomp.ese
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Foolproof
    Ale co stříháš? Pokud DV nebo nekomprimované, Huffyuv či MJPEG tak to je jasné, tam jsou všechno keyframy ale DivX/Xvid ani náhodou!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    1.Může být každý snímek klíčový i vDivX, proč ne ?
    2. V defaultním nastavení je kolem 60 to je rozumná hranice pro rychlé vyhledávání, já dávám zásadně 25 a fikni to kde chceš (samozžejmě ne uprostřed pohybu) a okem nic nepoznáš i když víš, kde to je.To mají profíci horší škubance.

    Závěr - vůbec bych se s tím nes*al, stejně to nikdo neocení.

    Mám takovým způsobem nastříhány desítky klipů a nic rušivého nikdo nepozoroval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od Foolproof
    to Vlada

    Sakra píše přece "Mám jedno Divx video.....", tak jaké MPG \/ \/
    A co Ty si představuješ pod takovým pojmem DivX video? Z mých zkušeností tak laici nazývají video v AVI kontejneru, s MP3 nebo AC3 kompresí zvuku a MPEG-4 ASP kompresí obrazu. Takže to je MPEG-4. Je jedno jestli to je MPEG 1, 2 nebo 4. Struktura je pořád stejná a vypadá asi takhle:

    I,B,B,P,B,B,P,B,B,P,B,B,P,I,B,B,P,B,B,P atd.

    První P snímek je odvozený jako změna od počátečního I. Další P snímek vychází z předchozího P snímku. B snímky jsou zakódované jako změny mezi předchozím a následující P nebo I snímkem. Z toho logicky vyplývá, že video může začínat jedině I snímkem, pokud ne, tak není z čeho ty snímky vypočítat, protože jsou uložené jenom jako změny od předchozího, který ale chybí. Takže video bude jenom změť šmouh až do prvního klíčovýho snímku (I-VOP). Stejně tak je jasný, že musí video končit I nebo P snímkem a ne B-snímkem. Ale tady by se podojily maximálně 2 snímky, takže žádná tragedie. Ale mezi klíčovejma snímkama bejvá v MPEG-4 až 10 vteřin. To je už hodně dlouhá doba.

    Pokud jsem to nevyjádřil dost jasně, doporučuju zkouknout video na http://www.ars-docendi.de/anzeigende...tt/player.html. Je to něměecky, ale stačí koukat na obrázky....

    Edit: Tak pozdě. Už tu máš přednásku o MPEG-4

    K intervalu mezi klíčovejma snímkama - standardní je u MPEG-4 250 pro PAL a 300 pro NTSC. To znamená 10 vteřin. Samozřejmě si může enkoder vkládat I frejmy častějš pokud potřebuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Dobře přednášku jsem vytrpěl, omlouvám se, ale 10 sekund mezi klíčovými snímky, to nemůže být pěkné ani z fotky.

    Už chápu, proč tady k DiVx někteří dávají blijance.

    Ano, je -li interval veliký, vystřihnout ho od I po I, převést na nekomprimovaný formát, umazat těch 38 snímků co mi vadí, zkomrimovat se stejnými parametry jako originál, aby se to dalo připojit, potom připojit.

    A když se to bude promítat, tak všechny upozornit, jak to není poznat, jak jsem dobrej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    [quote="vlada"]
    Citace Původně odesláno od Foolproof
    to Vlada


    K intervalu mezi klíčovejma snímkama - standardní je u MPEG-4 250 pro PAL a 300 pro NTSC. To znamená 10 vteřin. Samozřejmě si může enkoder vkládat I frejmy častějš pokud potřebuje.
    To jsou potom ty, které ani nejdou přetáčet.

    U XVidu je nastaveno default max interval na 300, Avivo má 60, nechápu potom, jak to ,že z Aviva mi vyleze při stejnách parametrech o nějaké 2 % menší soubor a ještě mnohem rychleji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-03-2012, 16:35
  2. Mpeg Video Wizard DVD (Womble) - 16:9 a 4:3
    Od Prcik v sekci Editace videa
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 08-03-2008, 17:15
  3. Womble MPEG video wizard
    Od Shaker v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 09:13
  4. Womble MPEG Video Wizard DVD
    Od Kryl v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-04-2006, 14:06
  5. Womble MPEG Video Wizard - umi to export AC3?
    Od Fantas! v sekci Editace videa
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 31-03-2006, 15:10