Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: AC3 - WAV

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele sebista
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    27

    Prosím poradte jak mam udělat z ac3 znovu wav. musí být na to nějaká utilita???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jak to myslíš "znovu"? Pokud to byl předtím wav, tak opačným postupem(třeba BeSweeatem), ale z 5.1 budeš mít stereo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Převod ac3 i 5.1 umí dost dobře Sonic Foudry Soft Encode postup hlavně ta čast pro demultiplex ac3 a převod do wav je dost dobře popsaná na tehle strance http://dvd.box.sk/index.php?pid=guid&prj=view&rid=8 já sem takhle skusila dokonce převezt ac3 5.1 do DTS (Surcode DVd Pro) a kupodivo to bylo v DTS lepší zvuk než v tom Ac3 .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Postup Demux AC3 5.1 nebo jiné varianty AC3 a převod do *.wav v Sonic Foudry Soft Encode

    Nejdříve natáhneme soubor *.ac3 tak že dáme otevřít jako Dolby digital (decode to PCM) ac3. Po provedení se objeví v Tempu ( je lepší si nastavit předem cestu př. do C:\Temp)
    soubory začínající (A) př. A32.tmp . Tyto jednotlivé soubory jsou streamy toho ac3 souboru a je lepší je překopírovat jinam do adresáře a pojmenovat podle kanálu jako třeba Left Front
    atd. Překopírovat proto protože jak zavřete Soft Encode tak se smažou tempy. Nezapomeňte si předtím zkontrovat nestavení decodéru v Options / device settings . Pro 5.1 by mělo být
    user source nebo 3/2 RCIRr. jinak by vam to neudělalo 6 tempu ( streamu) Pokud máte tyto tempy zkopírované zavřete Soft Encode. Tím se smažou ty v nastaveném Tempu a ty zkopírované zůstanou. (Poz. Nepoužívat mezitím čističe !) Pak otevřeme Soft Encode a natáhneme – otevřít jako RAW jeden z těch uložených př. A32.tmp soubor. Objeví se tabulka „Raw Setting „ a v té nastavíte 1 chaneels a př.podle potřeby ty další. Po potvrzení se objeví ten stream a ten dáte uložit jako Microsoft PCM wave. samozřejmě pod jménem kanálu tak aby jste věděli který to je. Takhle se to udělá se všemi stopamy a tím Vám vznikne z původního *.ac3 5.1 6 wavu PCM . Lépe jsem to neuměla popsat ale třeba se to někomu bude hodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Este som to ani nechcel docitat a hned som ti chcel napisat, ze nedostanes zo SoftEncode 6x WAV, ale iba 1x 6kanalovy WAV a este ze som sa zaprel a docital
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Pro StayMan by €RikŁ€ Já bych to sem nepsala kdyby jsem to neměla vyzkoušený. Když jsem to porvé dělala a cvičně pak ty stopy dala do Surcode DTS a vylez z toho funkční zvuk DTS který běhal i na stolním DVD ( po authorinku v dvdlab- pro čuměla jsem . Kamarádum jsem to pak tady vysvětlovala až mě z toho bolela hlava. Všichni ale uznali že oproti tomu puvodnímu ac3 je ten DTS dokonce i lepší .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No mne sa to hodi hlavne na DVD-Audio, dts by som si uz pravda nechal tak jak je, to mi tiez stravi player, tam nema cenu spekulovat, ale DD5.1 tymto sposobom (inak su aj ine BeSweet apod. ) ziskam prave tie WAVy a sup ho do authoringoveho softu pre DVDAudio, momochodom tiez od Minnetonka

    http://www.minnetonkaaudio.com/news/...derBRONZE.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Pro StayMan by €RikŁ€ Do DVDaudio se taky chystám mám na to naistalovan Wavelab . Uvidím jak to dopadne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ano , aj tam sa da vo verzii 5.0, a inak je ich uz dost pre DVD-Audio. Ja som len tak nahodou si skusil klasicke CD-Audio (*.cda) samorejme cez po grabe ako *.wav (stereo) pomocou toho discWlederu ako DVD-Audio 2.0 a taky je to poznat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Vubec jsem nevedel. ze to takhle lze, diky moc, doted jsem se "patlal" s besweetem
    Odpovídat lze po přihlášení