Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Z kamery do DVD rekorderu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Ahoj,

    mam hodne laicky dotaz. Mam kameru Canon MVX 45i a mam problem s nahranim do pocitace. Grafika mi nestiha a v notasu se neda menit. Ted budu kupovat DVD rekorder a vsiml jsem si ze jsou k mani s firewire. Znamena to tedy ze muzu z kamery nahravat primo do DVD rekorderu a vypalit to na dvd a to vse v maximalni mozne kvalite? Diky problemum s grafikou mohu nahravat jen skrz USB a kvalita je uboha. Souhlasi pocet koliku na kamere s poctem na DVD nebo se musi koupit nejaky novy kablik?

    diky za odpoved, Solarik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Kabel bude podle toho kolik pinů má rekorder.

    Ale v dotazu mě zaujala jiná věc.


    Jak jsi spojil kameru, která má IEEE 1394 FireWire s USB v tom notebooku ??????????

    Mě tady přesvědčují, že na to mám zapomenout.Že to nejde.

    Edit
    Sakra už vidím na jiné fotce, že to má USB výstup na tiskárnu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Spatne jsem to napsal. Kamera ma vystup na USB a na Firewire. Notas to samy. Pokud zapnu usb/usb tak stahuju, kvalita je ale hrozna. Pokud zapnu 1394/1394 tak stahuju s vypadavanim obrazku protoze grafika nestiha. Tak jsem si rikal ze bych tenhle problem mohl obejit, pokud to takhle jde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Je to věc názoru, jakési řešení to je, ale já bych investoval spíč do PC.

    Na druhé straně jsem viděl DVDrekorder za 3400 i s DPH, to zase není takový děs.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    jasny, ale ja to dvd budu kupovat tak jako tak. A porad je to levnejsi nez novej notas

    Takze jeste jednou - je to tak jak se domnivam? Budu moct v maximalni kvalite natahnout film z kamery do dvd a vypalit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od solarik
    Ahoj,

    mam hodne laicky dotaz. Mam kameru Canon MVX 45i a mam problem s nahranim do pocitace. Grafika mi nestiha a v notasu se neda menit. Ted budu kupovat DVD rekorder a vsiml jsem si ze jsou k mani s firewire. Znamena to tedy ze muzu z kamery nahravat primo do DVD rekorderu a vypalit to na dvd a to vse v maximalni mozne kvalite? Diky problemum s grafikou mohu nahravat jen skrz USB a kvalita je uboha. Souhlasi pocet koliku na kamere s poctem na DVD nebo se musi koupit nejaky novy kablik?

    diky za odpoved, Solarik
    Na stahování dat z kamery do PC přes IEEE1394 má grafika asi stejný vliv jako turecký med na potenci (tj. 0)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bi_0810113845u_276.jpg 
Zobrazení: 233 
Velikost: 24.6 KB 
ID: 941   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bi_0810113427u_276.jpg 
Zobrazení: 181 
Velikost: 17.8 KB 
ID: 942  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Uf..... no, mohl bych nekoho pozadat aby mi nejdriv zodpovedel tu zakladni otazku? Dekuji.

    ad. grafika: resil jsem tuhle vec na zdejsim foru pred delsi dobou. Resil jsem ji i na ruznych jinych, venovanych PC. Prosel a okontroloval jsem vsechno co bylo navrhovano a nakonec zustala kontrola kamery a kabliku. Pokusil jsem se to stahnout v prodejne kamer kde to slo. Opravdu uz nevim kde by mohla byt chyba. Posledni co bylo na seznamu je gr.karta, tu vymenit nemuzu.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Napřed si otestuj rychlost HDD, jestli je vůbec schopen ukládat data z DV kamery.

    http://www.sweb.cz/elnc/HDD-speed-test.rar
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Ano, to uz mam za sebou. A tisic dalsich veci. Jeste jednou - nemohl bys nejdriv odpovedet na puvodni dotaz? Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Z kamery to můžeš nahrát na DVD rekordér přes IEEE1394. Kabel se většinou použije 4pin<>4pin. Původní kvalita pochopitelně zachována nebude, protože v kameře je to v DV formátu, zatímco DVD rekordér to nahraje do MPEG-2. Velkým průserem je pak editace, kde v DVD rekordéru akorát vystříháš nějaký pasáže a napíšeš tam název.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    solarik
    Věř tomu co říká Pitomec.
    Možná hloupost, ale zkoušel jsi video natažené do PC nahrát zpět na pásku v kameře? Dochází taky k výpadku snímků?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Nezkousel. Pokud by nedochazelo tak kde by byla chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Pokud by to bylo OK, tak je stahování dat do PC v pořádku a problém je pouze v zobrazování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele solarik
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Takze grafika?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Může být, ale taky na to mají vliv i další komponenty PC (např. RAM - obzvlášť pokud je sdílená grafika, CPU, HDD).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD RAM z HDD rekordéru do PC
    Od Modena v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-08-2007, 20:05
  2. výběr DVD rekordéru
    Od pasta v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-01-2007, 16:20
  3. Zmenšení DVD z rekordéru
    Od PeBo v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2007, 12:34
  4. výměna HDD u rekordéru
    Od arny v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-12-2005, 16:54
  5. 1394 do DVD rekordéru z PC nebo kamery
    Od freegrass v sekci DV/HDV
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-12-2004, 07:05