Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 73

Téma: Canopus vs Adobe

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Měl bych na všechny co vlastní střižny od Canopusu prosbu.

    Bombardujte support Canopusu požadavky na podporu Adobe Premiere Pro2, nebo celého balíku Adobe Prodiction Studio.
    Snad se pohnou a něco tím provedou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Hmmm, bohuzel... tohle musi byt OBOUSTRANNA spoluprace, tj. nestaci popohanet Canopus, aby neco naprogramoval, ale taky popohanet Adobe, aby dodal dostatecne kvalitni a spolehlivou vyvojovou dokumentaci ke svemu programu. Canopus se sveho casu na Adobe dost nastval (s prichodem novych verzi Premiere Pro), protoze Adobe kazdou chvili neco zmenil, prichazely nove a dalsi zmeny, a Canopus tak mohl zacinat s psanim ovladacu porad znovu od zacatku. V takove situaci se daji tezko napsat 100% spolehlive a funkcni ovladace, takze to skoncilo tak jak to skoncilo (alespon prozatim). A ze mezitim Canopus prisel se svym Ediusem a zacal si vice "hrabat" na svem pisecku, je taky jasne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    Zdar Lado,

    podobně jsme dopadli i s kartou DV.now AW, když přestala podporovat AP Pro. Myslím, že se časem obejdeme bez těchto "želez" a PC to budou řešit sw. AP studio doporučuji, šlape jako hodinky.
    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Jenze karta DV.now nikdy nemela svuj vlastni NLE strihovy soft, a byla na Premiere zivotne zavisla. Firma se prodala jinemu majiteli a ten na dalsi podporu kaslal. Jenze Canopus ma svuj Edius, takze na Premiere zas tak zavisly neni... Samozrejme pokud by Canopus ovladace pro AP2 dodal, bylo by to pro nektere lidi fajn, ze...

    A v Adobe by se meli taky poradne chytit za nos a vyladit svou Premieru2. Misto stiznosti na to, ze Canopus neudelal ovladac pro AP2, byste meli bombardovat Adobe, aby JEJICH software fungoval plnohodnotne i BEZ nejake specialni strihove karty - napr. tak jak to umi Edius, s beznym OHCI radicem, v nekolika realtime stopach. Neni to taky trochu o tom, jak je ktery program napsany a optimalizovany? Zatim mi to pripada, ze ani ne tak Canopus je zavisly na Premiere, jako ze spis Premiere, aby se dala poradne a plnohodnotne vyuzit, proste nejakou tu HW podporu (kartu) potrebuje, jinak je z profesionalniho pohledu skoro nepouzitelna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Tak dobře, budu bombardovat Adobe, ale když budu sám, tak je to nanic.
    Je potřeba, aby nás bylo více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Skuste softy co maju vyriesene dlhorocne bezproblemovu podporu, napriklad AvidLiquid, alebo Vegas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od lada
    Měl bych na všechny co vlastní střižny od Canopusu prosbu.

    Bombardujte support Canopusu požadavky na podporu Adobe Premiere Pro2, nebo celého balíku Adobe Prodiction Studio.
    Snad se pohnou a něco tím provedou.
    A proč by s tím něco dělali ? Co by je k tomu vedlo ? Oni radši udělají úplně novou kartu, která bude mít podporu Pro 2. Z toho aspoň budou mít peníze. Canopus si hledí jen svých produktů, a pokud chceš stříhat v Adobe, tak si zaplať.
    Mě to teda taky sere. Raptor RT 2 nepodporuje AP2, takže musím pořád stříhat v AP 1.5
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Nemusis, staci strihat v niecom inom..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Nemusis, staci strihat v niecom inom..
    A v čím ??? Nic lepšího není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Krtek
    A v čím ??? Nic lepšího není.
    AVID, CANOPUS, SONY a az potom niekde na konci toho je ADOBE, takze je a nie ze neni \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    180

    Zajímavý že u Matroxu to jde, na RTX100 už jsou na AP pro 2 ovladače už dlouho...hm
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Kdyz se u nas prodavala karta Canopus DVRaptorRT (ta prvni verze, tedy ne RT2), tak v Japonsku se to prodavalo pod obchodnim nazvem "Premiere Accelerator". V te dobe mel Canopus jen svuj stary software Edit (RexEdit, RaptorEdit, atd.), ktery prestal stacit tempu vyvoje. O nejakem Ediusu se jeste nikomu ani nezdalo. Takze Canopus se vlastne MUSEL spojit s Adobe a s Premierou, aby byly jeho karty vubec celosvetove prijaty, a v podstate to otevrene priznal tim "japonskym" nazvem.

    Jenze ted ma Canopus svuj Edius, na kterem tvrde maka. Docela chapu, ze maji zajem predevsim na prodeji SVEHO programu (Ediusu), misto aby podporovali prodej KONKURENCE (Adobe), kdyz ta jim jeste navic haze klacky pod nohy.

    Krtek: urcite necekej, ze Canopus vymysli nejakou specialni novou kartu jen proto, aby fungovala s Premiere 2.0. Nove karty budou, to jiste, ale budou od zakladu postavene tak, aby vyhovovaly Canopusu, tj. predevsim jejich programu Edius, a ne "nejake" Premiéře. Ja si ale nemyslim, ze by u Canopusu byli vsichni uplne blbi - takze tu podporu pro Premiere urcite nehodili uplne za hlavu, protoze spousta jejich zakazniku Premieru pouziva s jejich kartami. Jenze se dost natrapili s ovladaci pro AP1/1.5 (kvuli spatne nebo spise zmatene podpory ze strany Adobe), takze se zrejme rozhodli, ze investovat cas a penize do ovladacu pro novou AP2.0 jim ZATIM nestoji za to - alespon takto jsem to pochopil...

    Videoman: Matrox nema zadny svuj vlastni editacni soft, a prodej jeho strihovych karet je extra zavisly na Adobe. Takze je nutne ty ovladace stuj co stuj vydat, jinak neni na chleba. Otazka je, jak jsou spolehlive a stabilni - to fakt nevim, nezkousel jsem to... At to tu okomentuje nekdo, kdo to pouziva.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Citace Původně odesláno od Krtek
    A v čím ??? Nic lepšího není.
    AVID, CANOPUS, SONY a az potom niekde na konci toho je ADOBE, takze je a nie ze neni \/
    Zajímalo by mě, který z těchto uvedených programů má podporu asi 150 pluginů, jako Premiere
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    InanS:
    A proč by Canopus neprodával kartu na AP ? AP je daleko víc známější a rozšíženější, než Edius. Už jen pro ohromnou podporu pluginů a pro plnou podporu Photoshopu. Už teď dělá Canopus některé programy zvlášť pro Edius a zvlášť pro Premiere.
    A když tu kartu na AP neudělají, tak budou jen sami proti sobě, a lidi budou kupovat Matroxe. A to ještě kdoví jestli. V dnešní době super výkonných PC už hodně lidí ani střihové RT karty neřeší. Všechno vyrendeeruješ za pár sekund i bez karty. Mám Raptora RT 2 a určitě bych se bez něj dnes obešel. V době kdy jsem ale stříhal na P3 750 Mhz byli karty nezbytností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Krtek
    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Citace Původně odesláno od Krtek
    A v čím ??? Nic lepšího není.
    AVID, CANOPUS, SONY a az potom niekde na konci toho je ADOBE, takze je a nie ze neni \/
    Zajímalo by mě, který z těchto uvedených programů má podporu asi 150 pluginů, jako Premiere
    AVID, CANOPUS, SONY VEGAS, ten ich ma dokonca NEOBMEDZENE aj ako SCRIPTY, co nema ziadne soft, a uz vobec nie ADOBE
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Canopus Edius 5
    Od gumidek_oldd v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 16:21
  2. Adobe Premiere Pro 2/Canopus FX Pransition
    Od janci53 v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-07-2007, 14:37
  3. Canopus Edius 4+CZ
    Od Din0 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 10:12
  4. Canopus ProCoder 2
    Od Pitomec v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 21:48