Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Adobe Encore - problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Ahojte, mám opět problém s tvorbou menu v Encore.
    1.Ve photoshopu normálně vytvořím menu pro výběr kapitol, s náhledy pro jednotlivé kapitoly, s higlighty /tvar ve tvaru fajfky/, popisem - pro všechny kapitoly to dělám naprosto stejně /kopíruju vrstvy, jenom změním popisy/.
    2. Importuju do Encore, zde highlighty v prvních 3 náhledech vypadají jak maj, v dalších se nezobrazují vůbec. Pokud rozkliknu layers tohoto menu a mrknu na jednotlivé buttony /náhledy/, nelze u prvních tří higlightu zapnout oko /viditelné/, ale pouze zamknout vrstvu zámkem, u těch dalších co nefungujou lze zapnou viditelnost. Jak je to možné, když příprava ve photoshopu proběhla u všech naprosto stejně?
    Dalším problémem je dostat do těchto náhledů pohyblivé video /jednotlivé chaptery/. Mám samozřejmě připravený video, rozkouskovaný na kapitoly, označený framy, odkud má videonáhled začít, zaplý animate buttons, na linkovaný jednotlivý náhledy s odpovídajícími kapitolami - a výsledek? Neaktivní render motion menus, proč? A když nechám vytvořit DVD tak samozřejmě žádný pohyblivý náhledy nemám
    Ve verzi 1.5 sem neměl problém, je možný důvod obtíží, že jsem projekty rozděla v 1.5 a ted to dělám ve 2? Myslel jsem, že si dvojka přizpůsobuje pouze titulky
    díky všem za radu
    mám velkou chuť slavné encore opustit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    evidentně to je nějak podělaná instalace, je to u všech projektů stejně, navíc i problém s transkodem mpa souborů, nikdy předtím nebyl problém
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Co mám ale dělat, když projekty vytvořené ve verzi 2 nejsou zpětně kompatibilní s verzí 1.5. Má te nikdo obě verze nainstalované současně? Jak vám to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od petik
    evidentně to je nějak podělaná instalace, je to u všech projektů stejně, navíc i problém s transkodem mpa souborů, nikdy předtím nebyl problém
    Ano - na to bych to šacoval i já a nebo ještě hádání se nějakých kodeků ve Tvém systému !

    Problémy, které jsi popsal ve Tvém 1. postu jsem nikdy nepozoroval ani u verze 1.5, ani u verze 2 ! Používám na tvorbu menu také Photoshop a nikdy se mi nestalo, že by nějaká vrstva nešla "odemknout", nebo přehodit, nebo že by nešlo vyrenderovat předem připravené pohyblivé menu pro náhled !
    Jediné, co mě teď na verzi 2 štve je to, že DTS sice dám, ale nemůžu poslechnout - to je tak asi vše !
    Co můžu vřele doporučit je následující postup :
    1.reinstal Widlí (formát C )
    2.instalace pouze nezbytných kodeků, žádné ALL IN ONE srágory
    3.instalace pouze Encore 2 (ne spolu s verzí 1.5) a to nejlépe full ISO s potvrzením SN a activ.number
    Počítám, že pak Ti Tvoje projects z verze 1.5 půjdou otevřít i ve verzi 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    S bodem 1 a 3 to bude problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Tak to bude problém asi někde ve mně. Nainstaloval jsem jak iso tak oficiální tryout verzi na druhej počítač s jiným operačním systémem i jinými kodeky a potíže jsou uplně stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    A jaky mas duvod to neudelat v te 1.5 verzi ? Proc si presel na 2.0 ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Jeden poměrně rozsáhlý projekt už mám rozpracovaný ve 2.0 a při otevření v 1.5 to hlásí chybu, nicméně zřejmě bude opravdu rychlejší to vše naimportovat znovu do 1.5 a udělat znova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    chlapi dají se nějak vyexportovat titulky, které byly dělaný až přímo v enore a kapitoly s označením poster framů pro náhledy??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Jestli Encore ma export titulku nevim, ma to nejaky mastering vubec ?, pri vetsim mnozstvi snad udelat DVD na HDD a s toho to vytahnout nejakym ripem

    tu je videt, ze je dobre to delat v tom Subtitle workshopu treba (free), ma primo export do Encore take, ale to ti ted moc nepomuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Tohle byl první projekt, kde jsem titulky dělal rovnouc v Encore, to je pechna - ale ne zas tak velká
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Adobe Encore dvd 2.0
    Od AdDy v sekci Mastering
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 08:58
  2. Adobe Encore CS
    Od AdDy v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-06-2007, 08:08
  3. Adobe encore 1.0
    Od mrtvolkar v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 14:54
  4. adobe encore 1.5 problem uzamčení timeline
    Od sebista v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-03-2006, 10:15
  5. ADOBE ENCORE 2.0 a problém s DTS zvukem
    Od Osvícený v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2006, 15:39