Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: DEC 2000-T duální zvuk

  1. #16
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    pikousik:
    k bodu 6 - 9.8 pro DVD-Video je maximální hodnota, po přečtení se může někdo domnívat, že je to běžná hodnota na každém DVD. Ta je u každého titulu jiná a obvykle daleko nižší!!!
    k bodu 7 - jestliže bude obraz v rychlejších scénách kostičkovat není možné ho hodnotit nijak příznivě, u analogu můžeš zkoušet příjem zlepšit( omezení šumu a duchů) ale u digitálu je to zbytečné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od pikousik
    3. Soft používám ver.2.16, je tam značka sterea a každým kliknutím myši se cyklicky volí L/P/stereo. Levý nebo pravý kruh se zabarví žlutě. Implicitně je vždy nastaveno stereo i při duálu, předvolba jako u TV tu není, takže vždy ručně.
    Toto mi právě NEFUNGUJE. Ať přepínám jak přepínám, na počítači stále hrajou oba zvuky současně
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    ad kostickovani: Pri datovem toku 3Mb/s to v rychlejsich scenach kostickovat proste musi. Problem je tehdy, kdyz je to hodne pohyblivy soucasne i na stanici s vyssi prioritou (myslim, ze nejvyssi ma u CRa i CDG Prima). To je podle me zasadni nevyhoda digitalu aspon tak jak se u nas vysila. Kdyby misto 5 stanic a 3 radii byly jen 4 stanice (nebo dokonce 3), bylo by to urcite "much better". Ten okem nejvic viditelny rozdil je totiz presne mezi 3 az 5 Mb/s, hm.

    ladau: Ok, mne to taky nefachci. Tvari se to jako ze prepina (kolecka se zabarvujou do zluta), ale fakticky se nedeje nic. Mozna je to verzi firmware (zatim mam puvodni).

    4all:
    1.) Jde nejak zjistit aktualni verze firmware?
    2.) K cemu je (nebo muze byt) dobra virtualni sitovka "vznikla" pri instalaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Předem se omlouvám, nejsem expert-teoretik, jen uživatel-amatér s 19"digi-flat-monitorem a 86cm TV 4:3 kde je všechno vidět. A TV terrestrial používám jen pro sledování na TV (nejde mi tu analog) a zásadně nahrávám z CzechLinku, kde je trojnásobný datový tok.

    Vezmu to odzadu:
    Radeq>
    - aktuální verzi mám v poslední položce nastavení - software update - a je tam DEC2000t Ver 1.11de(Nov 27 2003 14:43:22)
    - virtuální síť STB je v našich podmínkách k ničemu, je to pro datové přenosy. Technik TechnoTrendu mi jí doporučil v registrech odinstalovat. Návod jsem dal někde ve staré diskuzi.
    - dal jsem si práci a na minutových záznamech jsem prošel všechny stanice na CzechLinku, CRa terrestrialu z Cukráku na 25 kanálu a vybrané stanice na UPC a na Astře. CzechLink má kromě Očka datové toky 7-8Mbps a kupodivu vše ostatní včetně terrestrialu se pohybuje 2-3Mbps. Někde ve staré diskuzi jsem dal tabulku všech naměřených hodnot a velice dobře se to dá zjistit přehráním zachyceného souboru přes play DVB karty TechnoTrend PCLine Premium S s HW dekodérem. Takže myslím (vzhledem k datovým tokům), že v kvalitě obrazu i s těmi kostičkami v hodně rychlých scénách není rozdíl mezi sat/terr vysíláním.

    ladau>
    Duální zvuk vím na 100% že funguje na TV přes žluté tlačítko DO, u programu PC si tak jistý nejsem, ještě to vyzkouším jestli ty žluté kruhy vlevo/vpravo skutečně duál přepínají.

    ViKinG>
    bod 6 - máš pravdu, ale vzhledem ke kvalitě obrazu, to asi o moc míň nebude,
    bod 7 - nemluvil jsem o kostičkách v rychlých pohybech, stejných na sat i terr při nízkých datových tocích, ale o nepravidelném výskytu kostiček bez ohledu na obsah vysílaného obrazu, kdy cca 30% obrazovky se rozpadne do pestrobarevných kostiček tak na 0.1 sec. Jakoby výpadek signálu.

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Pikousik: Dik za info. Jen te trochu poopravim, aby to nematlo verejnost : CRa vysila na 25. kanale ze Zizkova, zatimco z Cukraku vysila CDG na 46. kanale.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Radeq> NE, podívej se na stránky CRa, vysílají ze Žižkova i z Cukráku. Na 25.kanále. Vím co chytám, Cukrák 25.kanál, na Žižkov nedohlídnu.

    To all> Teď jsem podrobně prozkoumal duální zvuk. Pokud je DEC jen na TV, ovládá se duál zvuk na DO žlutým tlačítkem. Pokud je spuštěn program na PC, DO nefunguje, duál zvuk na TV se přepíná v programu PC kliknutím na ikonu stereo. Cyklicky přepíná cz/en/cz+en. Zvuk na PC to neovlivňuje, tam je pořád jen CZ (nevím proč). I když se to nahraje (ve všech třech alternativách) pořád je tam jen cz zvuk. Proto jsem si toho dříve nevšiml.

    Docela by mě zajímalo, jestli se vám taky projevují výše popsané kostičky - rozpad obrazu asi v 1/3 ve středu obrazovky, cca na 0.1 sec bez ohledu na obsah vysílání, ale dost zřídka, někdy 1x za hodinu, někdy třeba jen 1x za večer. U satelitního vysílání se to neprojevuje, tam při výpadku signálu obraz úplně zmizí. Toto kostičkování jsem pozoroval i při zkouškách v Praze na Vinohradech, v Hradištku u Štěchovic při přímé viditelnosti na Cukrák (ideální příjem) i v údolí Sázavy, kde Cukrák je za kopcem a chytá se odražený signál.

    Zajímavý poznatek: Mám tu řemeslníky a pokaždé když zapnuli (asi neodrušenou) vrtačku, projevil se mi pokaždé tentýž kostičkový efekt. Že by ty kostičky způsobovalo rušení v síti? Zkusím někdy DEC pustit na autobaterii. Co si o tom myslíte?

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Pikousik: nojo, mas recht, to nebyvalo, asi se neco zmenilo, ale to uz je fuk. Ted to je tak jak jsi rikal.
    Ohledne zvuku na PC musim konstatovat, ze pri dualu to neni "porad jen cz", ale jsou tam oba dva kanaly, coz je hnus fialovej (aby se to dalo poslouchat, musim stahnout mixerem zvuk jen do jedne bedny ). Uz jsem psal i na Hauppauge, aby se zamysleli nad pristim updatem firmware, zda by se DEC nemohl chovat jako vetsina beznych analogovych TV z Koreje, a to, ze by se pri stereu implicitne zapnuly oba kanaly a pri dualu jen prvni (hlavni) jazykova stopa. Zatim bez odpovedi, ale treba to casem vezmou v uvahu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Radeq> mám verzi 2.16, nic jsem pro audio nenastavoval a pořád tam mám při dual jen CZ. Zkoušel jsem to nahrát a při všech 3 alternativách tam mám pořád CZ stopu. Ale přepínáním na PC se mi mění duál na TV správně. Stejně tak mi správně funguje DO když jedu jen na TV.

    Už to vypadá, že mám nějaký bordel ve zvukovce, protože by přepínání duálu mělo fungovat i v PC. Podívám se na to.

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    pikousik: Ruší to i když vyndám trafo pro mobil ze zásuvky

    ps: Pozvi si řemeslníka mě, makám s odrušenou vrtačkou a nad 300.-Kč/hod nejdu, a pozor (né bez DPH!)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Bullback> Dobrá odrušená vrtačka je mi prd platná, ta mi obraz neruší. Za ty 300 Kč/hod se v Evropě neuživíš, daňoví poradci a advokáti berou už teď min. 2000 Kč/hod. Ale já tu mám Ukrajince za 70 a tu neodrušenou vrtačku jsem s nimi vyměnil za dobrou, odrušenou a tu jejich jsem si nechal na zkoušky. Problém s rozpadáváním obrazu na kostičky trvá.

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Radeq, ladau > duální zvuk na PC skutečně nejde přepínat, i když ikony to signalizují, pořád je tam L+P, stereo. I v nahrávce. Je to chyba programu.
    Stejně jako zamrzání při play i time-shift. Snad až další verze ....

    Bullbac > zase si měl pravdu: "Ruší to i když vyndám trafo pro mobil ze zásuvky..."
    Kromě neodrušené vrtačky to kostičkování dělá i přepnutí pokojového termostatu!!! CO S TÍM ???

    Pikousík
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Duální zvuk z DVB-S
    Od pee.tr v sekci Editace audia
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 16:06
  2. Duální zvuk na Nově
    Od peter_01 v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 10:49
  3. Winfast 2000 XP Expert a dualni zvuk
    Od umbro v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-04-2006, 14:00
  4. Duální zvuk
    Od Libca v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 16:31
  5. dualni zvuk
    Od Jackal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-01-2005, 13:38