Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: DEC 2000-T duální zvuk

  1. #1
    Guest

    Nedávno jsem připojil přijímač DEC 2000-T a nevím jak si vybrat zvukovou stopu v případě duálního vysílání např. na Nově. Hrajou mi obě jazykové verze současně. Problém mám jak při sledování na TV tak na PC. Má někdo nějaký nápad? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Já to mám doma někde popsáno v návodu (mám ale jiný Sat přijímač), ovšem díky faktu, že to mám k PC připojeno přes S-VHS video (Grundig), tak si zvukovou stopu mohu lehce a elegantně vybrat přepínáním DO ze 4 variant: HiFi Stereo / L kanál / P kanál / Mono.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele riman
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6

    Pokud DEC2000 používá na PC stejnou aplikaci jako WinTV NOVA-t (a někdo to myslím ve starších diskuzích tvrdil), pak stačí kliknout na obrázek sterea (dva spojené kruhy vlevo dole) a zvuk se přepna buď na první a nebo druhý kanál.

    Jinak ve starších diskuzích bylo rozebíráno, že se zvuk na dálkovém ovládání přepíná tlačítkem L a že to funguje až od určité verze firmaware. Doporučuji podívat se tam, dokud ještě fungují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Přepnout to jde ale jen když to není ovládáno přes PC, jinak to nemaká.

    Ještě postřeh, kdo si nahrává muziku tak zjistí že má ve stereu L+P a L (nebo P), uš jsem to zjistil několikrát

    Zkoumal to někdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Guest

    pravdu ma riman. bullback tomu nerozumi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Bullback, musíš uvést u jakých kanálů/stanic. Například u Pro7, Sat1 atd. bych se tomu nedivil =Dolby Digital zvuk... Alespoň se tím pýří... Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    StD: DVB-T, myslím tady v republice, takže toho moc na výběr není. AC-3 zvuk tady není.

    Anonymní je blbec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To už je dáno tou anonymitou, takže to ani nekomentuji. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Bullback

    Mě to na DEC2000t taky nefungovalo, dokud jsem nenainstaloval poslední firmware. U softu jsem měl od začátku poslední 2.16 a tam to šlo.

    Teď mě napadlo, že jsem nezkoušel DO při provozu na PC. Vyzkouším.

    To "hudební" myslíš Óčko? Přimíchaný L do P bych asi nepoznal, protože ve stereu se to trochu prolíná směrovostí mikrofonů.

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Z ČT-2 v Neděli od půlnoci do rána, kvalita je o chloupek lepší cca 5mega, ale něco zase chraptí, a u něčeho jsem si toho všim. U "O" to nevím, tam hrajou mimo moje uši

    Připomělo mi to vysílaání sterea u "normální" televize, tam to takhle prvotně je, možná to zatím nefunguje tak jak má už před vysílačem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    ...sorry, ze vyuzivam tema k dotazu trochu jinemu, ale Mike mi trochu udelal caru pres rozpocet tim, ze smazal stare prispevky (nebo tu snad nekde jsou?) .
    Padlo tu uz kde a za kolik se da sehnat levne DEC 2000-t, ale jsa sklerotik, pamatuju si prdlajs. Muze mi to autor (tusim Pikousik) pripomenout? Diky moc.
    P.S. Pokusy s AverTV DVB-T konecne balim, prodavam ji a chystam se prave na DEC .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Pánové (případně dámy), skutečně mi nejde přepínat duální zvuk při sledování Novy na PC. Na TV to po upgrage firmware již jde (tlačítko L). Pokud v počítači klikám na dva spojené kruhy nic se neděje, slyším pořád oba kanály. Mám verzi 2.16. Má někdo ještě nějaký nápad. Díky Ladau
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    2ladau: ...nojo, to mi taky nejde, ale jeste jsem si s tim moc nehral, takze s tim mozna jeste pujde neco udelat. Jaky aktualni firmware mas?

    2all: jeste bych se zeptal vsech DEC-2000Tistu zda existuje nejaky alternativni soft na zachytavani. Chybi mi hlavne moznost realtime zachytavani do jineho nez nativniho formatu, treba DivX nebo WMV9 resp. v jinem rozliseni. Je mi jasne, ze je pri tom nutna rekomprese, a ze to pozere vic CPU v realtime, ale to mi nevadi. Diky moc za kazdy tip pro Win i pro Linux ...a neptejte se me proc
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Vracim se opet k puvodnimu tematu, i kdyz trochu z jine strany. Lze DEC-2000T nastavit tak, aby prepinal implicitni zvukovy vystup tak jak je to bezne u analogovych pristroju (tj. pri stereu hraje defaultne stereo, pri dualu prvni stopa). Vysila se vubec audio stream s priznakem DUAL nebo je to porad formalne STEREO (je jasne, ze pak by to DEC nemel sanci rozlisit)?
    Diky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    46

    Dlouho jsem tu nebyl, myslel jsem, že je to už vyřešené a uzavřené téma, ale otázky se pořád opakují.

    1. Asi nejlevnější DEC2000t je u Ben-Int v Bráníku, ale vyžadují živn.list, prodají i 1 kus. Stránky http://www.ben-int.cz, přístup k ceníkům: jméno BEN-INT, heslo INTERNET.

    2. Žluté tlačítko na DO pro volbu duál.zvuku funguje až od poslední verze firmware (je tam uvedeno, že je to jen pro Německo, ale není to pravda, je to i pro nás)

    3. Soft používám ver.2.16, je tam značka sterea a každým kliknutím myši se cyklicky volí L/P/stereo. Levý nebo pravý kruh se zabarví žlutě. Implicitně je vždy nastaveno stereo i při duálu, předvolba jako u TV tu není, takže vždy ručně.

    4. Protože soft pro Hauppauge dělali u TechnoTrendu, zkoušel jsem soft pro USB přístroje TechnoTrendu a bohužel nefungují. Přestože naše verze má číslo 2.16 tak jako u DVB sat karet TT, je to strašně chudé a spousta funkcí tam chybí. Tak snad až v dalších verzích.

    5. Asi nejhorší je to s přehráváním zachycených streamů v PC přes SCART do TV. Často a nepravidelně to kostičkuje a po chvíli to zamrzne, i když stream je naprosto dokonalý (PVAStrumento) a v běžných playerech jede bez problémů. Kdo nemá GK s TV-out má smůlu.

    6. Někdo se ptal na realtime do DivX. Nejde, není soft. Ale vysílací datové toky jsou už beztak dost nízké (kolem 2.5Mbps) a kvalita obrazu je jen tak tak (rychlé pohyby už kostičkují), že další rekomprese do divxu rapidně zhoršuje kvalitu (ověřeno). Pro porovnání datový tok DVD 9.8Mbps, CzechLink na sat 7-8 Mbps.

    7. I když je TV terrestrial zatím klasifikován jako pokusné vysílání, nikdo zatím jednoznačně nevysvětlil nepravidelný výskyt kostiček uprostřed obrazu, u satelitu nevídaná věc. Křížová modulace, vliv sousedních kanálů, počasí, odrazy, výpadky a nebo co? Projevuje se to ale i u špičkových stolních přijímačů (Humax) v optimálních příjmových podmínkách (přímá viditelnost). Asi je to věc vnitřních korekcí. I když je to třeba jen jednou za hodinu, dost mi to vadí. Věděl by si s tím někdo rady?

    Jinak ovšem proti analogu (šum, duchy) je to super.

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Duální zvuk z DVB-S
    Od pee.tr v sekci Editace audia
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 16:06
  2. Duální zvuk na Nově
    Od peter_01 v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 10:49
  3. Winfast 2000 XP Expert a dualni zvuk
    Od umbro v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-04-2006, 14:00
  4. Duální zvuk
    Od Libca v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 16:31
  5. dualni zvuk
    Od Jackal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-01-2005, 13:38