Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: AC3 na 6 wavu v programu Hypercube Transcoder

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    Ahoj, mam takovy problem. Mam film, ktery ma zvuk v AC3 5.1 jak en tak cz. Kdyz si pomoci vobeditu vytahnu treba english, tak mam na disku tu ac3-ku taky 5.1, ze? Pak spustim program Hypercube Transcoder (o kterem sem se docetl tady) a chci si AC3-ku rozdelit na 6 x mono wav. A tydy nastava muj problem. Pri rozdelovani zvuků program dojede nekam k 68% a skonci svou cinnost (proste se znovu zpristupni tlacitko transcode). Kdyz si pustim nektery z 6 vytvorenych wavu, tak zjistuji ze zvuk je nekolika-nasobne zrychleny. Tohle (s rychlosti) se mi deje i kdyz si spustim ac3 decoder a chci si ac3-ku prevest do cehokoliv. Nevite nekdo proc se to deje nebo co s tim? moc by ste mi pomohli
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    A co takhle BeLight, ten by se Ti nelíbil?

    A k tomu zrychlenému AC3 - jaký používáš přehrávač a DirectShow dekoder? Pokud použiješ přehrávač MPC, tak ten má vlastní AC3 dekoder a mělo by to být O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    to vlada: Promin ted jsem to nepochopil - jak jako prehrávač? Myslis v cem si pak to vytvoreny spustim? no jednak WMP, Vlc, MicroDVD player - a ve vsech to same - jak změnim ten DirectShow dekoder? ten se instaluje treba s Kodekama ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    to vlada: tak kdyz nastavim v tom hypercube transcoder u "processing type" "native processing" namisto "directshow processing" - tak to jede skvěle az do 100% a vysledny wav-y jsou vsechny skvele, ale kazdy z nich ma bezmala 700MB - coz je (si myslim) zpusobene tim, ze prave nepouzivam directshow - je prosim te nekde nejaka nova verze tohohle directshow-u? popripade co mam nainstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Nekomprimovaný wav (mono = jedna stopa) má datový tok kolem 750kB/s (48kHz/16bit), takže výsledné wavy budou samozřejmě veliké. Pravděpodobně jsi to dekódoval správně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Farao
    Přesně tak, DirectShow dekoder je to, čemu většina lidí nesprávně říká kodeky.

    Pokud to hraje blbě i ve VLC a MPC, tak to ale nebude chyba v DirectShow dekoderu, protože tyhle přehrávače mají vlastní AC3 dekoder. Spíš bych hledal problém ve zvukovce. Jinak dekoder zjistíš v každym slušnym přehrávači, když si klikneš pravym myšidlem do obrazu a najdeš tam někde menu "filtry". Jak to najít třeba v MPC popisuju tady (úplně až dole).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Farao
    Ještě pro objasnění - DirectShow je systém Microsoftu, který využívá naprostá většina přehrávačů a plno editorů pro kompresi a dekompresi videa. Pro každý formát potřebuješ filtr. Filtr může být například splitter, muxer, dekoder nebo enkoder. Oproti tomu starší systém VfW používal pro (de)kompresi kodeky. Dnes už VfW používá v podstatě jenom VirtualDub.

    Takže DirectShow nevyměníš, ale můžeš vyměnit DirectShow dekoder. Můžeš používat dekodery z PowerDVD, WinDVD, případně AC3Filter (oficiální a neofifiální) nebo FFDShow. Je jich ještě spousta dalších. Všechny přehrávače, které potom použijí nějaký špatný DirectShow filtr, budou mít problémy. Koukni na tu moji stránku, tam to mám myslím celkem po lopatě popsané.

    S velikostí WAVu je to tak, jak píše leo. Když máš CD, tak má 800MB a vejde se na něj 80 minut hudby (stereo). Takže 700MB je přibližně 140 minut mono zvuku. To by mělo odpovídat, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    to vlada: Ano, ta vysledna velikost sedí - to je v poradku. Hele jeste posledni vec - kdyz si to budu pak zase skladat (do 5.1 - docetl jsem se tady ze se to dela ve vegasu, ktery mam), tak tam uz budu moc ulozit treba rovnou do ac3? cimz si myslim ze by se to opet zmensilo na nejakou tu rozumnou velikost. Funguje to takhle? vite ja jsem spise na to video nez na zvuk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Farao
    Jasný, z Vegasu to uložíš rovnou do AC3 (pokud máš nainstalovanej DVD Architect) a velikost bude zase jako v originále. Ale to už si mohl otevřít ve Vegasu taky rovnou ten AC3 soubor, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Citace Původně odesláno od vlada
    .... Ale to už si mohl otevřít ve Vegasu taky rovnou ten AC3 soubor, ne?
    Vegas umí otevřít AC3? Od kdy?
    Umí uložit do AC3, ne otevřít....


    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    Citace Původně odesláno od Diablo
    Citace Původně odesláno od vlada
    .... Ale to už si mohl otevřít ve Vegasu taky rovnou ten AC3 soubor, ne?
    Vegas umí otevřít AC3? Od kdy?
    Umí uložit do AC3, ne otevřít....


    ide to, ale je to individualne, napr. ja otvaram VOBy priamo z DVD s AC3
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od Diablo
    Citace Původně odesláno od vlada
    .... Ale to už si mohl otevřít ve Vegasu taky rovnou ten AC3 soubor, ne?
    Vegas umí otevřít AC3? Od kdy?
    Umí uložit do AC3, ne otevřít....
    Aha tak to jsem nevěděl. Vim, že neumí třeba m2v. Ale že ani AC3, to mě nenapadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    Citace Původně odesláno od Diablo
    tak potom mi vysvetli, ako otvorim tie VOBy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Citace Původně odesláno od yozefb
    tak potom mi vysvetli, ako otvorim tie VOBy ?
    Blbě.



    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 12:16
  2. Hypercube transcoder - nastavení
    Od stolen62 v sekci Editace audia
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-02-2007, 15:26
  3. Převod MP3 do Wavu pomocí NERA
    Od JarinT v sekci Editace audia
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 12:23
  4. MD do wavu
    Od bosss v sekci Editace audia
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2006, 22:44
  5. Napálení CD z wavů
    Od Akzirk v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-09-2005, 15:47