Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: AVI z fotaku na DVD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    Mam plne CD s video soub. (AVI) z fotoaparat. Potrbuji z toho udelat DVD s nekolika tituly, aby slo prehravat na DVD stol.prehravacich.

    Ve vegasu ani DVDarchit nejdou tyto soubory vudec otevrit. Narazil jsem na programek FilmMachine a ten pri otevirani AVI souboru hlasi: You have to choose Mediafiles with standard framerates like 23.976, 29.97 or 25 fps.Please choose another AVI/MP4/MOV file.

    CO S TIM???

    Prosim prosim

    Faly
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    To musí být hodně kvalitní video.

    Video z foťáku má většinou 15 fps. Ulož to ve VirtualDUBu do nekomprimovaného AVI a pak ti to Vegas bez problému otevře.



    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    napis aspon neco o typu toho videa nebo aspon z kteryho to je fotaku. Nemel by byt problem to prekodovat pokud mas prislusny kodeky v pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    Zkusil jsem to, ale VirtualDUB pise:

    Couldnt locate decompressor for "XVI" (unknown)

    VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.

    CO DAL???

    Faly

    PS: nekdo proste me budouci tchyni rekl ze to jde, a holt nektery veci nevysvetlis Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    jo ten fotak je SAMSUNG SHD Lens digi max i5

    Diky, Faly
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    faly
    Musíš zkonvertovat Framerate, to je snad z tý hlášky jasný, ne? Takže třeba ve VD nebo AviSynthu to poupravit a potom přes frameserver do MPEG-2 enkoderu. Je to trivialita, když víš jak. Pokud nevíš jak, zkus návod na AviSynth na mých stránkách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    Sorry Vlado, jsem asi fakt tupon. Na tvych strankach jsem sice nasel navod na Avisynth ale jak to upravit - na to jsem neprisel.

    Me ten AVI soubor vubec nejde ve VD otevrit (open video files) natoz pak v nem delat nejakou upravu.

    Diky za tvuj cas a pripadnou pomoc.

    Faly
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    samozrejme ze to jde, jen vedet jak. Dej sem jedno to video, neco zkusime. Z toho samsungu by to melo byt takto:

    Videosekvence
    AVI (MJPEG-4)
    Zvuk : WAV

    Se zvukem nebo bez zvuku (volitelné uživatelem)
    Délka záznamu v závislosti na kapacitě paměťové karty
    Rozlišení : 640x480, 320x240, 160x120
    3x optický zoom, ztlumený zvuk při činnosti transfokátoru
    Snímková frekvence : 30 fps, 15 fps
    Stabilizace obrazu při záznamu videa
    Editace videa (vestavěné funkce): pauza v průběhu záznamu, uložení snímku z videosekvence, střih


    Proste je musis nakym nastrojem predelat do PALu.

    Taky mas mozna blbej dekoder. Na mjpeg pouzivam Morgan multimedia, s nim me vegas pracuje na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    odpuste tuponovi, jak sem umistit video??? Vzhedem k predeslemu obrazku ktery smel mit jen 50kb a je stejne nekoukatelny, jak jsem dostanu 4MB video??

    Diky Faly
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    faly
    Přehrát to video přehraješ? Pokud ano, půjde to přes AviSynth zkonvertovat. Hoď sem informace o videu z programu MediaInfo. Ten Ti vyhodí textový výpis, takže sem nemusíš vkládat obrázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    ten AVI soubor jde bez problemu prehrat ve WinMediaPlayeru v PC

    Info o AVI souboru:
    Complete name : D:\Temp\video\SSL10194.AVI
    File size : 27.9 MiB
    Format : Audio Video Interleave
    Overal BitRate : 1165 Kbps
    PlayTime : 3mn 21s

    Video #0
    Codec : XviD
    Family : MPEG-4
    Info : XviD project
    Codec settings : BVOP
    Bit rate : 1088 Kbps
    Width : 640
    Height : 480
    Aspect ratio : 4/3
    Frame rate : 30 fps
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.118
    Interlacement : [PPF] Picture-per-field
    Chroma : 4:2:0

    Audio #0
    Codec : MPEG-1/2 L1
    Family : MPEG-1
    Bit rate : 64 Kbps
    Channel(s) : 1 channel
    Sampling rate : 22 KHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele pepo
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Diablo
    To musí být hodně kvalitní video.

    Video z foťáku má většinou 15 fps. Ulož to ve VirtualDUBu do nekomprimovaného AVI a pak ti to Vegas bez problému otevře.



    preco velmi kvalitne video, mne fotacik toci 640x480px30fps a to v mjpegu. na gigovec sa vleze 8 minut a da sa to plnohodnotne strihat a dokonca pekne to vizera aj na telke
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    23

    [/quote]

    preco velmi kvalitne video, mne fotacik toci 640x480px30fps a to v mjpegu. na gigovec sa vleze 8 minut a da sa to plnohodnotne strihat a dokonca pekne to vizera aj na telke[/quote]

    Souhlasim, tohle presne potrebuji!!! Prosim porad tvuj postup. Potrebuji to ale ve formatu DVD "tchynin" dotycny prehravac nepodporuje DivX

    Jo a radu vymen tchyni neberu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    i ten 27,9 megovy soubor muzes dat na net. bud nakej upload server
    www.mwgaupload.com
    www.rapidshare.de
    atd.
    nebo freehosting
    www.ic.cz
    www.webzdarma.cz
    www.webovastranka.cz
    atd.

    a protoze to je xvid tak by to fakt nemel byt problem, na to existuje hromada softu vcetne vegasu apod.
    http://www.google.com/search?hl=cs&q...dvd&lr=lang_cs
    http://www.google.com/search?hl=cs&q=xvid+to+dvd&lr=
    http://www.google.com/search?hl=cs&q...tnG=Hledat&lr=
    atd.

    hlavne jestli nemas v pc kodekovy gulas
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    faly
    Co to máš proboha za foťák, aby točil video v MPEG-4 ještě to hlásil jako XviD? Ta komprese zvuku MP1 je taky celkem rarita.

    Každopádně máš několik možností co s tím. Buďto můžeš zkusit můj návod na převod videa na DVD. Nebo můžeš použít program The FilmMachine, který v podstatě pouze automatizuje ten můj návod. Je ale nutné převést video na nějaký standardní framerate. Nejblíž Tvým 30 fps je 29,97 - americká norma NTSC. Většina přehrávačů a televizí by to měla pobrat. Pokud to jsou krátké klipy, nemusel by se snad ani přesynchronizovat zvuk a mělo by stači poladit frekvenci ve VirtualDubu. Mimochodem jakou chybovou hlášku Ti píše VD při otevírání toho videa? Až tohle vyřešíme, řeknu Ti, jak bez rekomprese (a tudíž ztráty kvality) změnit framerate. Nebo jsou na to i jednoúčelový utilitky, pokud se bude VD zdráhat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Změna softwaru ve foťáku
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2012, 14:32
  2. Jaký splitter na MOV z foťáků?
    Od hwjack v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 19:47
  3. Jak střihnat avi klip z foťáku
    Od Paulus v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 15:55
  4. Vegas 6 a MOV z fotaku
    Od V12 v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-10-2005, 12:17
  5. úprava avi souboru z fotáku
    Od ada_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-09-2005, 07:59