Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Min. konfig. PC pro přehr. DivX 720x576, 25fps, 2pass, 1Mb/s

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele fricoolinek
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    72

    Jakou minimální konfiguraci by měl mít počítaš, aby na něm šel plynule pustit Divx s výše uvedenými parametry ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    fricoolinek
    Už tak od 250MHz, lépe 400MHz, ovšem kde jsi vzal parametry toho DivX? 720x576 nejsou čtvercové pixely což DivX vyžaduje, jesli 1- nebo 2-pass to je jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    No podle mých zkušeností je na 0,4 Mpix (720x576) při 1 Mbps zapotřebí procesor tak 600 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    no mě na Cyrixu 300 MHz DivX pustit nešel... na Duronu 550 MHz už divx jedou solidně, ale díky slabé grafice (VooDoo Banshee) video občas trhá
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    96

    DoomHammer mas tam Campu ci Shimano ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele fricoolinek
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    72

    Hm, tak já mám Pentium 3, 733 MHz, 32 MB videokarta, 384 MB RAM, 1024x768/16bitů monitor .... a seká se to neuvěřitelně .... Nevíte v čem může být pes zakopán ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    fricoolinek
    Nemáš nějaký codecpack? Chce to nainstalovat čistý DivX kodek nebo FFDShow. Na mém třetím PC Pentium MMX 233MHz některé filmy jdou, některé se mírně trhají.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    fricoolinek
    Ine ovladace ku zvukovke, alebo bordel v kodekoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv, jojto
    Rozbořený DirectShow se nejlíp ověří přehrávačem VLC. Pokud nefunguje ani VLC, je chyba jinde.

    Nejčastější problém bývá asi overlay (ovladače grafiky, DirectX) a DMA. Já jsem měl třeba teď doma počítač - Celeron 566 MHz. Nainstaloval jsem tam Win2000 a nehraje vůbec nic. Přitom tam prý předtím byly Win98 a video hrálo jakž-takž. S Win2000 se mi zatíží CPU na 100% a video seká jako blázen (MPEG-4 i MPEG-2). Jediný co hraje je VCD (MPEG-1), ale to běželo i na 100MHz, pokud si pamatuju. Přitom je všechno nastavený správně, originální ovladače a stejně to nehraje.

    Zkusím tam dát zpátky ty devadesát osmičky a uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jo, zapomněl jsem dodat, že na tom PC mám win98. Ono taky cpát na něj něco vyššího by byla hloupost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Jo, zapomněl jsem dodat, že na tom PC mám win98.
    Vítej v klubu

    2 fricoolinek:
    ono záleží, v čem máš ty videosoubory - v jaké verzi.
    Jestli je máš třeba v šestce a ještě k tomu vychytávky jako QP a pod a snažíš se to přehrát pětkovejma kodekama, tak se ti to bude sekat i na rychlejším stroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    Pětková verze DivX má Q-PEL, GMC (jednobodový) i B-frames. Video vyprodukovaný kodekama DivX 5 a 6 je v podstatě totožný. XviD a LMP4 mají navíc 3-bodový GMC a jinak to je taky úplně stejný. Takže záleží jedině na tom, jak kdo ten kodek při kompresi nastavil.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-06-2006, 12:43
  2. Problem s velikosti pri 2pass u XviD 1.1.0
    Od BindiBiji v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2006, 19:15
  3. přehr.DIVx + 5.1zvuk-jaký???
    Od imported_panda v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 07-03-2006, 11:21
  4. Min. konfig. PC-prehrani DVD
    Od Enrico v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-06-2005, 21:48
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-02-2005, 13:13