Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: ATI Avivo, Divx converter

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    37

    Az sa to sem bojim napisat, ked sa tu preberaju take sofistikovane softy, ale chystam sa pouzit niektory z tychto softov na prekodovanie DVB-S na Divx a potom to pozerat cez stolny DVD player. Ide o to, ze obidva pouzivaju tie "NTSC" rozlisenia (DVD = 720x480 atd). Zaujimave je, ze ked je na vstupe nejake *.avi, napr. DV 720x576, tak nastavia vysledne rozlisenie na 704x576 (DC Home theater profile), takze vysledne video je deformovane - vertikalne pretiahnute. Ked je na vstupe DVB-S 720x576, DC spravi video akoze 720x576 (merane G-Spotom), ale obraz je aj tak pretiahnuty, tzn., ze je to predsa len asi 704x576. AA spravi MPG (Divx) v rozliseni 640x480 a pomer stran je ok, ibaze - robi vacsie subory, ako DC a aj na kvalite obrazu je to rozlisenie vidiet. Cize - DC spravi video s vizsim rozlisenim, trochu lepsou kvalitou a velkost suboru je mensia, ale deformuje obraz (nedrzi aspect ratio (alebo naopak, drzi?)), neviete poradit, co by sa s tym dalo robit? Obavam sa, ze nic, nastavit sa v tom neda nic, ostava asi len cakat, ci vyrobia aj verzie pre Europu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tykoxxo
    Obraz na DVD je vždy deformovaný. Teprve přehrávač ho natáhne na správnou šířku.

    Je to velmi jednoduchá matematika. Obrazovaka (TV, monitor) je 4:3 nebo 16:9. 720:576 = 5:4. To video je tedy natažený na vejšku a podle toho, jestli je 4:3 nebo 16:9, se při přehrávání roztáhne do různý šířky. V prvním případě na 768x576, v druhém na 1024x576.

    Takže pokud nechceš mít video deformovaný, musíš ho převést na rozměr 4:3 - 768x576, 720x540 nebo 640x480.

    Nemusíš čekat vůbec na žádný evropský verze, použij starej dobrej VirtualDubMod, nahrň do něj video, nastav filtry (crop, deinterlace, šum, resize) a zkomprimuj kodekem DivX nebo XviD. Je to v podstatě trivialita.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Tykoxxo
    Presne s tymto som sa stretol aj ja pri pouziti tohoto softu. Jedina moznost je pouzit iny, aj ked pomalsi.

    http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=7672
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    37

    No prave, o tu rychlost mi ide, VD je oproti nim strasne pomaly. Aspon oproti AAvivo, DConv je pomalsi (aj ked rychlejsi ako VD), ale zase vysledok je o trochu lepsi. Totizto - VD nevie naplno vyuzit hyperthreading, CPU sa pri encode vo VD "flaka", ani jedno vlakno CPU nie je na 100%, AA vie vytazit obidve na 100%, DC aspon jedno, to druhe tiez vegeti, ale je to predsa rychlejsie, ako VD. Pritom vo VD mam nastaveny kodek Divx 6.2.2, 2 logical CPU-s, vo vlastnostiach kodeku "enhanced hyperthreading (alebo multithreading?)
    Inak, v tom threade, co nan odkazuje jojto niekto spomina skript .avs. Ak by to teda zobralo *.avs, mozno by sa to dalo nejako oblbnut (predupravou rozlisenia?). Nenapada vas nieco? (momentalne nemozem vyskusat ci to berie .avs)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    To rozlišení neoblbneš vždycky si udělá takový jaký má asi spočítaný proto je tak rychlej. Jediný co sním jde dělat je crop,deinterlaci a mazat logo(avs). Jinak nechápu proč ti nestačí DivX 640x480 když necháš vyšší bitrate tak to vypadá dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Ja som sa s tou deformaciou stretol iba pri prevode mpeg-4 do mpeg-2. Ked boli vstupne subory uz orezane. Pri full PAL (720x576) m-jpeg do mpeg-2 i mpeg-4 bolo vsetko v poriadku. Kukni to na klasickej TV alebo vyskusaj iny prehravac (VLC).
    Skus, pokial nemas, najnovsiu verziu . Mozno nieco riesi ( http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_18963971.html )

    http://www.svethardware.cz/ati-avivo...hlight=0,avivo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jojto
    Pokud nahreješ video z TV jako MJPEG 720x576, tak máš nečtvercový pixely. To nemůže být v AVI v pořádku.

    Tykoxxo
    Hyperthreading je oblbovačka na lidi. Přečti si o tom třeba na stránkách VirtualDubu. Task Manager třeba hlásí využití CPU 50%, ale ve skutetečnosti už tam žádná rezerva výkonu není. Podívej se například na toto. Jak vidíš ve tabulce dole, DivX, který je optimalizovaný pro multithreading je pomalejší než neoptimalizovaný XviD. Pokud chceš dobrou rychlost, napiš si AviSynth skript, otevři to ve VD v módu Fast Recompress, zvol XviD kodek, nalaď ho pro kompromis mezi kvalitou a rychlostí (výchozí nastavení je pro vysokou kvalitu) a podle mě budeš spokojený. Pokud chceš ještě vyšší rychlost, zkus Nero Recode. Samozřejmě to je opět výměnou za kvalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    vlada
    Problem je samotne Avivo. Ak zachytim video v 720x576 nieje sice 4:3, ale je to norm. pozeratelne. Prehravac i TV si to roztiahne na sirku a vysledok je OK (ako pre koho). To co predvadzalo Avivo, najme z mpeg-4 ASP do mpeg-2 bolo uplne nedodrzanie AR, mozno i nejaky resize. Mysli, ze i Gspot to nejako blbo detekoval, pretoze to bolo pri prehravani totalne pretiahle (na vysku!). Neviem či by Tykoxxo povazoval obraz za doslova "pretiahnuty" z 720x576 na 704x576, resp. 768x576.
    DivX Converter nepoznam, nemozem posudit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jojto
    Pokud nějaký přehrávač roztáhne MPEG-4 video 720x576 na 4:3, tak to dělá špatně. Pokud tam tedy není nastavený nějaký PAR, což ale ignorujou téměř všechny přehrávače a dekodery (kromě VLC, FFDShow a XviDu).

    Máš ale pravdu v tom, že laik to asi nepozná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Proč myslíš? Já když si na svoji kartu nahraju něco v MPEG-4 720x576, tak mi to stolní přehrávač roztáhne na 4:3 stejně jako MPEG-2. MPEG-4 tu informaci o rozměru nese taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Nevíte někdo proč mi nefunguje tento script:
    Chyba je někde s tou barvou 0x010101.
    Kód:
    ConvertToYUY2()
    LoadVirtualdubPlugin("C:\Program Files\Virtualdubmod\plugins\VDMod_Resize.vdf", "_VDMod_Resize",1)
    _VDMod_Resize(640,272,7,640,352,0x010101)
    ConvertToYV12()
    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od mirekv
    vlada
    Proč myslíš? Já když si na svoji kartu nahraju něco v MPEG-4 720x576, tak mi to stolní přehrávač roztáhne na 4:3 stejně jako MPEG-2. MPEG-4 tu informaci o rozměru nese taky.
    To si zkus schválně zkontrolovat programem MPEG4 Modifier. Pochybuju, že to video nějaký PAR nastavený má a také pochybuju, že to stolní přehrávač dokáže načíst. Ale teoreticky máš samozřejmě pravdu a MPEG-4 je schopný nést informaci o PAR stejně jako MPEG-2. Jenže u MPEG-2 to podporuje každý přehrávač, ale u MPEG-4 skoro žádný.

    SS2CZ
    Proč chceš používat resize filtr z VirtualDubu v AviSynthu? AviSynth má filtry vlastní a stejně dobrý, pokud ne lepší. Navíc tomu filtru cpeš video YUY2, jenže filtry VD pracují pouze s RGB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Jo,nechal jsem tam chybu z marných pokusů. (ConvertToRGB()) s tím to taky nejde. Chyba 4line column40.
    Takle to používám protože to jinak neumím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Když jsem chtěl něco narychlo nahrát a zhlédnout, tak jsem použil předvolbu v MMC Home Theatre, což je MPEG-4 640x576 a přehrávač (samo s podporou MPEG-4) mi to v pohodě přehrál.

    SS2CZ
    V Program files>Avisynth 2.5>Docs>english>corefilters maš nastavení a scripty všech interních filtrů v AviSynthu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    mirekv
    Něco jsem tam našel,nevíš vo co gou:
    Kód:
    Note that black RGB=$000000 will be converted to Y=16, U=V=128 if the colorformat of the input clip is YUV, since the default color conversion RGB [0,255] -> YUV [16,235] is used.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DivX plus converter neumi titulky?
    Od homi v sekci Titulkování
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 09:29
  2. Converter
    Od Vladas-cz v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 18:29
  3. Pinnacle Studio / Cuda nebo AVIVO
    Od ICEBOSS v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-03-2010, 20:07
  4. Grafická karta s AVIVO
    Od jkl123 v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-08-2009, 17:37
  5. DivX Converter
    Od Miran25 v sekci Kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2007, 09:16