Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Editace AC3

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Tudlenedle
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    38

    Možná že jsem , ale v čem bych mohl editovat formát AC3. Potřebuju to rozstřihat a tak různě a v ničem mi to nejde. To to musím převádět do něčeho jiného ? To se mi nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    Citace Původně odesláno od Tudlenedle
    Možná že jsem , ale v čem bych mohl editovat formát AC3. Potřebuju to rozstřihat a tak různě a v ničem mi to nejde. To to musím převádět do něčeho jiného ? To se mi nechce.
    AC3 do WAV , pak Cool Edit Pro , a pak už jen zpět do AC3
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Právě jsem to zkusil střihnout ve Womble mpeg video wizardu bez rekomprese a jde to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    AC3 jde prý dokonce rozstříhat natvrdo jakýmkoliv programem na dělení souborů.

    Tudlenedle
    Co s tím chceš dál dělat? Na co to potřebuješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    7

    Nejaky editor na ac3 by nebol od veci. Napr. vediet si pridat zvuk na jednotlive kanaly, niekedy central je dost po tichu tak jednoducho si tam pridat hlasitost alebo komplet na vsetky kanaly. Existuje nieco take ci to treba rozdelit na waw, pridat hlasitost a znovu spojit?
    Uz ked pisem, aky je najlepsi soft na vyber ac3 s dvd?
    Ja niesom ziaden odbornik tak preto sa vas pytam, ak som napisal hlupost tak sa mi nesmejte \/ . Dakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    cuko
    AC3 z DVD vytáhneš nejlíp DVDDecrypterem nebo programem DGMPGDec. 6 WAVů z AC3 uděláš programem BeLight a tím samým programem zase upravený WAVy můžeš spojit dohromady. K úpravě doporučuju program Audacity.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    7

    Dakujem vlada.

    Som to bez problemov rozdelil na waw, pridal hlasitost a znovu spojil. Lenze ked som to spojil tak zvysena hlasitost sa mi nejako neprejavila. Som to porovnaval v prehravaci Jetaudio, cisto len zvuk a pripada mi to rovnake.
    V BeLight je nieco na nastavovanie hlasitosti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tak toby mě taky zajímalo, dělal jsem AC3 z mpa a ať jsem nastavoval co chtěl, tak AC3 byla vždy mírně slabší než původní mpa. V BeSweetGui to šlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    to mirekv: No kdyz ja prevadel mpa na ac3 v programu sony soundForge - tak mi v nastaveni ukazovalo ze se automaticky nastavi vstupni audio -3db
    Coz by vysvetlovalo to co rikas! Asi je hold AC3 dane nejakym standartem a veskere programy se jim ridi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ide o standardne nastavenie AC3 enkoderov, riesilo sa to tu:

    http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3314
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Další problém je v enkoderu FFMPEG, který využívá BeSweet. Má chybu, která způsobuje mírnou ztrátu halsitosti při konverzi do AC3 (-6 dB). Současná verze FFMPEGu už to má opravené, ještě je nutné, aby to implementoval také BeSweet.

    Zkusil bych FFMPEG GUI (asi umí jenom stereo WAVy) nebo BeHappy (umí i 5.1).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2019
    Příspěvků
    4

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat přes která program jde prodloužit časová osa ve wav souboru? Mám seriál ve full HD rozlišení s anglickým dabingem. Českou verzi jsem našel s horší kvalitou obrazu. Přes program AoA Audio Explorer jsem si z něho proto vytáhl zvuk ve formátu AC3. když jsem ho pak chtěl jako další zvukovou stopu vložit do videa zjistil jsem, že český dabing je kratší a nesedí s obrazem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Uprava sa nerobi predlzenim casevej osi, ale posunutim povodnej stopy na "spravnu" poziciu cez parameter "delay" pri muxe (mkv).
    To znamena, ze povodny subor nieje nutne re-enkodovat. To vsak len za predpokladu, ze sedi dlzka (t.j. ze zdroj nieje zrychleny z 23.976 - >25fps)


    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Entering-an-audio-sync-value-manually-in-MKVToolNix.png 
Zobrazení: 13 
Velikost: 63.5 KB 
ID: 35103

    Co sa tyka spomalenia, pouzi program EACto, parameter slowdown riesi tvoj problem, cize z audia zo zdroja 25p natiahnes audio pre zdroj 23.976p. A nasledne muxnes s originalom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2019
    Příspěvků
    4

    Díky za radu,
    ještě jsem se chtěl zeptat, mám avi video se dvěma zvukovýma stopami, které má kvalitnější zvuk než avi soubor s českým dabingem. Zkoušel jsem z toho prvního avi přes program AoA Audio Explorer vytáhnout českou stopu pro mkv video. Ale pokaždé mi vytáhlo jen anglický dabing. proto jsem si stáhl druhé video a to má ten začátek kratší. Doporučil byste mi jiný program na vytažení zvukové stopy z videa? Porovnával jsem si časy a to první avi se dvěma zvuku sedí více.
    Jinak do té kolonky Delay se udává čas ve kterém se ten zvuk má spustit? Zkoušel jsem to a nefungovalo mi to. Používám program MKVToolNix GUI na vložení zvuku do videa. Všiml jsem si, že je tam i kolonka zpoždění a i ta mi nepomohla. Zvuk se pokaždé spustí se začátkem videa
    Naposledy upraveno uživatelem Rokspier: 20-09-2019 v 21:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Na extrakciu dat z avi mozes pouzit virtualdub/Nandub, pripadne malu historicku utilitku (pouzivam aj ja) AviMuxGui.

    Do kolonky delay sa dava hodnota delay (oneskorenie) v ms, cize hodnota, o kolko ms sa ma audio posunut oproti zaciatku.

    priklad:
    0 je standard = bez posunu
    1000 je 1 sekunda po (audio zacne 1 sekundu po videu)
    -1000 je 1 sekunda pred (audio zacne 1 sekundu pred videom)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih a editace AVI
    Od paveton v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-12-2007, 11:32
  2. Editace DVD Video
    Od tzdenek v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-12-2005, 19:08
  3. DVD střih a editace??
    Od jouda001 v sekci Mastering
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 12-09-2005, 18:02
  4. *.mp4 a editace
    Od killerGBU v sekci Kodeky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 09-06-2005, 20:49
  5. Editace AC 3
    Od LosPablos v sekci Editace audia
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-05-2004, 19:43