Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Set-Top-Box HANDAN CV5000CINX

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Vlastnosti:
    MPEG - 2 video
    MPEG - 1 audio layer 1, layer 2
    MPEG - 2 digital / plně DVB kompatibilní
    Zabudovaný CONAX s jednou čtečkou smart karty

    Automatické nastavení kanálů pro síť CATV
    Možnost automatického skenování frekvence pro systémy konverze QPSK - QAM
    Demodulace QAM
    Video LD kvality, audio CD kvality
    Grafické on-screen menu s plným rozlišením 256 barev
    Instalace Plug & play
    Rodičovský zámek
    Port RS232C pro doplňkové informační služby a aktualizaci ovládacího softwaru IRD
    Funkce obnovení stavu po výpadku proudu
    Ovládání hlasitosti se 64 úrovněmi
    Uživatelsky přívětivé OSG menu a seznam kanálů - třídění / skupina / FAV
    Variabilní režim editace
    Funkce favoritních kanálů
    IR dálkové ovládání
    Funkce paměti posledního kanálu
    Časovač zapnutí a vypnutí, sleep timer, časovač videa
    Variabilní poměr stran 4:3 (celoplošně, na střed, Letter Box), 16:9
    Elektronický programový průvodce EPG pro on-screen zobrazení informací o kanálech
    Podpora DVB titulků
    Podpora funkce titulkování
    Funkce propojení dvou přijímačů pro operační program a přenos dat

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    13

    STB mám od pondělí.

    Obraz po RGB je velmi kvalitní, OSD menu má antiflickering, úroveň výstupního obrazového signálu je dokonce nastavitelná. Pro každou programovou pozici je možno nastavit výstupní úroveň zvuku. Má teletext s velkou pamětí, dekodér však neumí využít TXT informaci o písmech, takže písmena velké abecedy, (které se pomoci těchto řádků do dekodéru nahrávají) jsou bez diakritiky. Pokud přepnete z RGB výstupu na FBAS, změní se jen přepínací signál, RGB signál je na výstupech přítomen dál.

    Po SW stránce je to standardní nedodělek, každý den alespoň jednou při přepínání programů zatuhne a musí se vypnout a zapnout vypínačem na přístroji. Při zobrazování podrobností k pořadům v EPG je někdy nutno krokovat zpět, aby se text v okně objevil. Také při práci v menu se občas z obrazu "vyklíčuje" jeden černý řádek. I ve standby stavu ruší některé (analogové) kanály na připojeném TV.

    PP
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    každý den alespoň jednou při přepínání programů zatuhne a musí se vypnout a zapnout vypínačem na přístroji.
    Tak toto se mě stalo 2x. Mám STB od poloviny dubna.
    někdy stačí krok zpět. A pak to opět funguje krokováním dopředu. Někdy pomůže zmáčknutí jakéhokoli tlačítka na DO.

    I ve standby stavu ruší některé (analogové) kanály na připojeném TV.
    Mohu potvrdit. Ty pořady, které nejsou v digitálu a já je snímám přes koax přes průchod STB, tak jsou rušené. Ne ale všechny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Pokud STB odpojím od napájení, rušení zmizí. Že by zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    V analogu je rušených pouze pár stanic. Určité pásmo. To bych na zdroj neviděl. Spíše nějaká modulace, která ruší určitý rozsah.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Zdravicko vsem !,

    cili jestli tomu dobre rozumim, dostat digitalni video do PC bez decodingu a naslednem encodingu z analogu je nemozne. Je tomu tak ? zkousel nekdo tento STB ve spolupraci s windows MCE? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Výstup je jen v analogu, takže jak píšeš. kvalita záznamu v počítači se mi však jeví poněkud lepší než z klasického analogu - asi méně obrazového šumu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    robin2robin
    Guest

    Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi jak vyresit to, ze mam kabelovku pres setobox, a stale se mi to seka..Celkem dost.. tak trikrat do minuty..Hlavne u kanalu HBO1,2 a cinemy.. Posledni dobou to uz delaji i programy jako je nova atd.. Na info lince me bylo receno po seknuti vytahnout setobox z elektriky aby se resetoval..to vsak vubec nepomaha. kde muze byt chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    STB dodaným kabelem zapojit přímo do účastnické zásuvky. Pokud to nepomůže, volat KC Karnevalu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Na info lince me bylo receno po seknuti vytahnout setobox z elektriky aby se resetoval..to vsak vubec nepomaha.
    A určitě ti řekli, že musí být odpojený 5 minut. (také jsem s nimi měl tu čest diskutovat)
    Chyba nakonec nebyla ani u mě, ani na STB, ale ve špatném přiřazení na tu správnou "linku". (neptej se mě na podrobnosti - neznám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8

    Zdravím

    Dnes mi od UPC nainstalovali tento STB (preavděpodobně. Slovo Handan se nikde nevyskytuje ). Vyvstal mi ovšem jeden problém.
    Doteď jsem měl do TV přiveden, kromě analogoveho signalu kabelovky, z PC videosignal přes redukci cinch-SCART do SCART vstupu v TV.
    Teď mi STB zabralo SCART. Podle technika mělo jít v pohodě napojit ten můj PC výstup do SCARTu v STB, ale to co "ostatním" funguje mě neběží. Je důvodem nějaká ochrana? Jiný "druh" signálu, který generuje PC a DVD (pochybuji, ale nevyznám se v tom).

    Setkal se někdo s obdobným problémem? Co bych mohl dělat špatně?
    Možné řešení? (koupit nějaký "slučovač" 2xSCART-SCART nebo CINCH+SCART - SCART)

    Předem děkuji za rady

    P.S. Jsem dost neznalý problematiky videa a podobných úkazů, tak prosím berte příspěvek s rezervou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Na STB jsou dva SCARTy. Jeden je určen pro TV a tento SCART je plně obsazen., ten druhý SCART je určen pro DVD, Video, apod. a tento již není plně obsazen., v každém případě mu chybí "živé" pozice pro informace z EPG apod.) Jestli nejsou obsazeny i jiné piny, to nevím.
    V balení STB by měl být i manual (já ho měl), jak co propojit.
    Když tak mrkni sem: http://masek.ic.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8

    Manuál tam je jaka co propojit. To co je v manuálu mi ukazoval i technik a tak jsem to i nastavil.

    Odpovídá to i nastavení co máš na svých stránkách
    http://masek.ic.cz/Dvbc/handan1.html

    V podstatě jsou tam dva použitelné vstupy (alespoň podle toho technika)
    1) SCART2 pro připojení videorekordéru (u tebe č.5). Na ten jsem to zkoušel připojit pomocí redukce cinch SCART
    2) video vstup (u tebe č. 3)

    Zkoušel jsem oba u obou černá obrazovka. Pokud vezmu tu redukci cicnch-SCART a připojím ji rovnou do TV, tak obraz mám.
    Zkoušel jsem to s vypnutým STB, kdy by podle technika měl STB propustit signál dál. Při zapnutém jde do SCARTu předpokládám signál z digitálního vysílání a nic jiného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Zkoušel jsem to s vypnutým STB, kdy by podle technika měl STB propustit signál dál. Při zapnutém jde do SCARTu předpokládám signál z digitálního vysílání a nic jiného.
    Signál analogový i digitální ti jde po koaxu do koax vstupu na STB. Z STB jde přes SCART do TV signál digitální, a přes koax z výstupu na STB ti jde do TV signál analogový. Tedy do TV ti jde z STB jeden kabel za SCARTu (digi) a jeden koax (analog). Ten druhý SCART ti jde na "přidruženou" elektroniku (DVD, Video, ...)
    Jakmile vypneš ovladačem STB (zhasne ti zelená kontrolka uprostřed STB), tak v ten moment ti do TV jde pouze koax z STB a po něm analogové vysílání (na TV sleduješ pouze to, co kabelovka nabízí po analogu). Vše ostatní by mělo být vypnuté.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8

    Jo to je celkem jasny. Jak ale dostanu do TV skrz ten Hadan jiny signal než z kabelovky? DVD, PC, videorekordér? Podle technika to není problém a i v zapojení je nakresleno připojení např. DVD. Bohužel mě konkrétní napojení PC tak jak je popasáno v manuálu nefunguje.

    Je možné, že je to způsobeno tím, že do SCARTu přivádím jen videosignál bez zvuku?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Handan DVB-C STB CV-6000 DVR
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 03-07-2019, 19:20
  2. Handan CV-6000 HDD problém
    Od Mambo v sekci DVB-C
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-12-2011, 14:14
  3. DVB: Stream tv z STB HANDAN 6000 DVR cez PC
    Od goldman v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 03:48
  4. Set-Top-Box HANDAN CV7000HD & DCX6000C
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-03-2008, 11:33
  5. Set-Top-Box HANDAN DCX6000C
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 21:46