Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Set-Top-Box HANDAN CV5000CINX

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Pokud je karta spárovaná s receiverem, tak to nelze zaměňovat ani v rámci jednoho operátora (natož jiného).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    gameguru: Ok, to chápu, ale jaký to má v praxi důsledek? Ty problémy předtím rok a půl nebyly, jsou až teď s novým stb. Počítám, že se připojený pc bude chovat vzhledem k stb úplně stejně, jako třeba dvd player a v UPC přece nemůžou čekat, že ačkoliv má jejich stb dva scarty, budou lidi pokaždé přepojovat scart na televizi, když si budou chtít něco pustit. To mi nějak nejde do hlavy, proč to nejede.
    Sry za pozdní reakci, ale nějak jsem já lama zapomněl zatrhnout okamžité odesílání emailu..

    Kdyby to někdo z těch, co tu o tom psali, vyřešil, moc rád bych slyšel jak, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    18

    Možná STB čeká na scartu VCR na pinu 8 napětí 12V. Pokud bude STB ve standby a na tomto pinu bude 12V tak se uvnitř cesta přepne z výstupu STB na scart VCR
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    To by bylo docela logické vzhledem k předchozí debatě, ale jak toho docílit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Dobrý den. Mám tento STB teprve od včera, technik jej zapojil a odešel. Pak jsem zjistil že nefunguje video/DVD přehrávač. Jediné co jde jsou hodiny a převíjení. Kazeta ani DVD se nespustí, ani mechanicky - netočí se.Z jeho návodu jsem zjistil že je tak nastaven v případě výpadku signálu aby se neničila kazeta. Při pokusu o spuštění nahrávky TV nijak nereaguje. Přitom to není vykopávka, mám ho 18 měsíců (abych měl čím přehrávat i starší kazety např. dětí. V návodu k VCR je zapojení antény/kabelu do videa a průchozí do televize, Scartem k televizi. Video má 2 zásuvky Scart, TV také. Ale k televizi je připojen Scart z STB. Mohu zkusit zapojit signál z kabelovky do videa a následně do TV?
    Nebo budu proboha potřebovat třetí Scart kabel?! To už by se mi to snad nevešlo do bytu. Zkoušel jsem všechny AV pozice - AV-1,2,3 AV-S atd. Stále nic. Můžete poradit? V návodu není nic.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mohu zkusit zapojit signál z kabelovky do videa a následně do TV?
    Ano, takhle to propoj. Idealní by ale bylo, z STB zapojit SCART kabel, dodaný k STB, do TV (ze SCART zásuvky určené pro TV) a z druhého SCART na STB do Videa. Chce to ovšem plně obsazené SCART kabely.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 15-02-2008 v 07:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Díky za radu. S tím propojením Scarty jsem to udělal - respektive technik, přesně podle návodu. Televize je na AV-1, video mělo být na AV-2. Tím by se dalo nahrávat z televize i přímo z kabelu (protože když jede video, tak přece používá jen vlastní tuner, TV funguje jen jako monitor, ne? A když jede TV, je video vypnuté. Jenže video STB v tomto zapojení (do externího Scartu videa) neposlouchá a nekontaktuje s televizí. Když u videa přehodím Scarty, jde obraz, ale ne zvuk (asi proto, že AV-2 u videa je zároveň AV-2S pro S-Video a vyžaduje to L+R zvukové kabely, myslím. Prostě snažil jsem se aby mohla jet buď jen televize, nebo video které by svým tunerem ovládalo kanály televize. Jinak to nejde když tento STB zvládá jen dvě věci (jeden tuner) v přímém nahrávání.
    Teď jsem si na analogu v původním nastavení vyzkoušel že video opravdu funguje jak má, a zkusím ještě dvě věci: rozbočkou Scartů u videa použít jen Scart vstup/výstup, externí který zřejmě není plný neobsadím, nebo STB s videem propojit jen anténním koaxiálem a Scarty zapojit z STB a videa do televize. Nahrávky z videa by sice byly horší, ale při kvalitě VHS..
    Rád bych slyšel Váš názor, jestli se tohle tomu STB dá spáchat. A když ne, tak za 150 najmu ten Handan 6000 - mně stačí, já se na HD nechystám.

    A tisíceré díky!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    U té zásuvky SCART na STB pro videorekorder jsou pouze vynechané piny pro EPG. Kdyby jsi sehnal plně obsazený SCART kabel (propojku), mělo by to fungovat, jak je namalováno v tom papírovém návodu (brožurka dodaná k STB)
    nebo STB s videem propojit jen anténním koaxiálem
    Mezi TV a STB by jsi musel rozbočit signál (koax z STB do TV kvůli analogu)
    To přepínání SCARTů by snad mohlo fungovat. Chce to vyzkoušet, nic tím nezkazíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Tak signál rozbočovat nemusím, vstup dám do videa a to je průchozí, od videa k televizi. S těmi Scarty to zítra vyzkouším, hlavně když vím že nemusím otrocky podle návodu. Nevěděl jsem jestli změnu zapojení tenhle STB spolkne.
    Stejně ale nakonec uvážím ten DVR. I když asi ty záznamy na HD budou určitě v nějakém exotickém formátu a např. Bubílkovou si asi nenahraju ani na VHS, natož film přes počítač na DVD.
    Jinak moc děkuju za rady, jsem v tomhle přesně 24 hodin starý nováček. Za digitál jsem ještě minulou neděli považoval foťák a hodinky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    I když asi ty záznamy na HD budou určitě v nějakém exotickém formátu a např. Bubílkovou si asi nenahraju ani na VHS, natož film přes počítač na DVD.
    I tak by se to, bohužel, dalo říci.
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15214
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Tak pane Mašek děkuji moc. Jedno ze zapojení které jste mi poradil (se STB Scart + koaxiál přes VCR do televize) funguje. A ten DVR jsem si objednal a nevím, jsem nováček, ale myslím že jsem slyšel od UPC perličku: Musím si k němu nechat přidělat další zásuvku za 500. Dobře, ale proč? Přece je to taky STB, ne? To se to musí hnát přes ten Handan 5000 - nebo když má dva tunery musí k němu být dva kabely se zásuvkami? Proboha to ne, to už bych v bytě měl elektrárnu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    18

    Pokuď se DVR STB objedná jako druhý STB, tak ho chtějí mít na samostatné zásuvce. Pokud ale budete mít pouze jeden STV (buď DVR nebo CV5000) tak stačí 1 zásuvka. Asi si myslí, že chcete dva STB
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    No legrace je v tom, že mi ten Handan 5000 dali zadarmo v rámci "přechodu na jiné vysílání" (přesně) a asi ho už nechtějí zpátky, což se celkem nedivím. Asi se budu muset nějak dohodnout s technikem přímo u montáže. Nejde mi o tu pětistovku, ale nechci šlapat doma po kabelech a druhou televizi nemám a neplánuju. Když si ho nevezmou, uložím ho třeba pro případ poruchy.
    Neberu ten dvoutunerový STB kvůli harddisku, stejně z něj asi nepůjde nic nikam přehrát. Jde mi o ten druhý tuner aby mohlo jet video-jestli ho to uvidí. Když není pod signálem, nespustí se ani přehrávání, a teoreticky by to jít mělo.

    Tak jsem zjistil že ať to propojím jakkoliv a v jakékoliv kombinaci (přes video do TV nebo dokonce třemi Scarty z STB jeden do videa, druhý do TV a z videa z druhého Scartu do druhého Scartu TV a různá kombinace Scartů ext/vstup/výstup) tak video prostě nejede. Rozjede se - nahrávání i přehrávání - jen při vypnutém STB a začínám se domnívat že je to úmyslně, protože jsem se pokou- šel změnit výstup na RGB nebo PAL, což by prý mělo jít. Buďto to neumím, nebo to spíš nefunguje. Původně jsem se mýlil že to jde - nevšiml jsem si že STB je vypnutý a jde jen analog. Tak ochranářům se konečně podařilo vyřadit i zastaralá videa. Asi v důsledku přejdu na internetovou TV, kde mám víc možností a klasickou TV opustím.
    Naposledy upraveno uživatelem Milan L: 21-02-2008 v 19:01 Důvod: Další pokus a doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Tak jsem viděl starší stb, co ještě dávali u Karnevalu, a jedná se nakonec o něco jiný typ. Ten starší má vpravo dole nápis Conax, vedle toho logo Dolby Digital (neviděl jsem přesně), vlevo nahoře velké logo Karnevalu a pod tím CV-5000 Cinx a dneska jsem si znovu ověřil, že připojené zařízení na VCR scart funguje bezvadně. Náš nynější je CV-5000 Cinx iL a od pohledu vypadá o něco větší - širší. Může se prosím ozvat někdo, kdo má tenhle model?
    Na UPC jsem psal, zatím se neozvali..

    edit - potvrzeno, jedná se jen o výstup. Jdu kupovat rozdvojku..
    Naposledy upraveno uživatelem centos: 22-02-2008 v 11:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    1

    zdravim, mam doma conax cv-5000 cinx od upc a tv kartu winfast DTV2000H. vedeli by ste mi prosim vas poradit ci sa da tento typ conaxu spojit z tymto druhom karty ?

    vopred dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Handan DVB-C STB CV-6000 DVR
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 03-07-2019, 18:20
  2. Handan CV-6000 HDD problém
    Od Mambo v sekci DVB-C
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-12-2011, 13:14
  3. DVB: Stream tv z STB HANDAN 6000 DVR cez PC
    Od goldman v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 02:48
  4. Set-Top-Box HANDAN CV7000HD & DCX6000C
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-03-2008, 10:33
  5. Set-Top-Box HANDAN DCX6000C
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 20:46