PlayTV@P7000
Ahoj, mate nekdo zkusenosti s touto kartou? Ja zatim bohuzel jen ty spatne. Co se tyka HW, tak mam dojem, ze ma malinko lepsi citlivost nez AIW 9800SE, kterou jsem mel pred ni (bohuzel tuner odesel do vecnych lovist). Z hlediska SW je to katastrofa. Pomalu reaguje na prepinani kanalu, obcas zamrzne uplne, spatne ladi,neni moznost rychleho nastaveni parametru kazdeho kanalu zvlast, teletext neumi cesky... Vyrobce HW a ani SW jeste nenabizi zadne upgrade. Zkousel jsem i alternativni SW Chris TV, Borg TV a kopu dalsich z ruskych webu, ale ty neumi zpracovat audio. V ATV2000 je zatim take hluchonema a ani posledni verze ji nedetekuje. Nepodarilo se uz nekomu zvitezit nad touto kartou?
Software pouze pro kutily - prakticky nerozchoditelný.
Proč si nikdo předem nechcete přečíst recenze na produkty, které chcete za nemalý peníz zakoupit.
Proč si nikdo předem nechcete přečíst recenze na produkty, které chcete za nemalý peníz zakoupit.
Ale to vis, ze jsem si to precetl. Neveril jsem, ze to bude takova katastrofa. Jestli jsi to dobre cetl, tak ten tuner neni zese tak spatny a je to (doufam) otazka casu, kdy nektery sikovny autor TV software prida podporu i pro tuto kartu. Treba Mike :-)
Už vidím Mikeho, jak běží vymýšlet software specielně pro tuhle kartu :-E
to SLO: tuner není špatný, ale když chybí schopný software / ovladače, je celý tuner, víš na co.
to SLO: tuner není špatný, ale když chybí schopný software / ovladače, je celý tuner, víš na co.
Nezlob se, ale vidim, ze na foru mas hodne "prispevku" ... Ja jsem se sem obratil pro radu a pomoc ... tohle spise taky nebude tvoje parketa ...
Tuto kartu nevlastním, takže ti k ní nic bližšího neřeknu. Nejsem vševěd.
Ale jestliže profesionálové v oboru napíší takovou recenzi, jakou napsali, a uvedli jedinou možnou náhradu ATV2000, tak to pro mě něco znamená.
Nechci malovat čerta na zeď, ale ty problémy s kartou ti asi zůstanou.
:BB:
Aby sis o mě cosi nemyslel... Mrkni na adresu pod čarou v tomto příspěvku, tam klikni na odkaz, kde jsou odkazy na linky. Tam vyhledej odkaz na diskuzní stránky týkající se pouze televizních karet. Diskuze je vedena v angličtině, ale i tak se dá spousta věcí najít. Pokud tam nic nenajdeš.................
Ale jestliže profesionálové v oboru napíší takovou recenzi, jakou napsali, a uvedli jedinou možnou náhradu ATV2000, tak to pro mě něco znamená.
Nechci malovat čerta na zeď, ale ty problémy s kartou ti asi zůstanou.
Aby sis o mě cosi nemyslel... Mrkni na adresu pod čarou v tomto příspěvku, tam klikni na odkaz, kde jsou odkazy na linky. Tam vyhledej odkaz na diskuzní stránky týkající se pouze televizních karet. Diskuze je vedena v angličtině, ale i tak se dá spousta věcí najít. Pokud tam nic nenajdeš.................
Tu kartu mám taky a :
1.Ta recenze je sice hezká, ale není pravda že nejde pořídit záznam vysílání pomocí HW enkodéru. V orig. softu to "jde" - odzkoušeno.
2.Píše se že možnou alternativní náhradou softu by "mohlo" být ATV2000, nikoliv že je \/
Tuším, že při laborování mi fungovala s FlyTV :-I
Tuto kartu taky mám,recenze jsem taky četl a přesto jsem si jí pořídil, sice se stále se snažím jí rozchodit k obrazu mému,ale zatím se to moc nedaří. :-(
Mimochodem nepsal na tomhle serveru zrovna MIKE recenzi na tuhle kartu?A v textu píše přímo "Podobně lze nakonfigurovat ATV2000 (doporučuji použít verzi alespoň 2.1.0.2, která byla odladěna s touto kartou)" Bohužel mě se to ještě nepovedlo, ale vidím to spíše na moji neschopnost.
Toť asi vše ...
PS: Kdybych vládl angl. slovem i písmem, tak by v prolinku nečetli mejly od nikoho jiného než ode mě. :-D
Čus
1.Ta recenze je sice hezká, ale není pravda že nejde pořídit záznam vysílání pomocí HW enkodéru. V orig. softu to "jde" - odzkoušeno.
2.Píše se že možnou alternativní náhradou softu by "mohlo" být ATV2000, nikoliv že je \/
Tuším, že při laborování mi fungovala s FlyTV :-I
Tuto kartu taky mám,recenze jsem taky četl a přesto jsem si jí pořídil, sice se stále se snažím jí rozchodit k obrazu mému,ale zatím se to moc nedaří. :-(
Mimochodem nepsal na tomhle serveru zrovna MIKE recenzi na tuhle kartu?A v textu píše přímo "Podobně lze nakonfigurovat ATV2000 (doporučuji použít verzi alespoň 2.1.0.2, která byla odladěna s touto kartou)" Bohužel mě se to ještě nepovedlo, ale vidím to spíše na moji neschopnost.
Toť asi vše ...
PS: Kdybych vládl angl. slovem i písmem, tak by v prolinku nečetli mejly od nikoho jiného než ode mě. :-D
Čus
Myslím si, že to s ATV2000 pojede, jen je třeba to správně nastavit, poradil bych jak, zle přesně nevím, protože už ji nemám, doporučuju ale jen tak od boku:
1. Přepnout na overlay
2. Vlozit video filtr Genesis Deinterlacer
3. Nastavit Audio capture device na Genesis Audio Capture
4. V Properties nastavit:
Preview pin na Capture
Encoding na YUY2
Size 720x576
Popis je i na https://www.tvfreak.cz/recenze-pixelview-playtvp7000/815, takže doporučuju přečíst, když budou ještě nějaké problémy, určitě napište a nějak to dáme dohromady
1. Přepnout na overlay
2. Vlozit video filtr Genesis Deinterlacer
3. Nastavit Audio capture device na Genesis Audio Capture
4. V Properties nastavit:
Preview pin na Capture
Encoding na YUY2
Size 720x576
Popis je i na https://www.tvfreak.cz/recenze-pixelview-playtvp7000/815, takže doporučuju přečíst, když budou ještě nějaké problémy, určitě napište a nějak to dáme dohromady
Tuto kartu taky mám,recenze jsem taky četl a přesto jsem si jí pořídil, sice se stále se snažím jí rozchodit k obrazu mému,ale zatím se to moc nedaří.
Ty si peníze vyděláváš, nebo ti je někdo sype oknem na podlahu. Já osobně chci za svojí mzdu (a nemám ji zadarmo) kvalitní a funkční výrobek. Na produkty typu "dodo" (dodělej doma) jsem si už odvyk (za éry národních podniků jich bylo víc, než požehnaně - a nebyl výběr, dnes je).
Ty si peníze vyděláváš, nebo ti je někdo sype oknem na podlahu. Já osobně chci za svojí mzdu (a nemám ji zadarmo) kvalitní a funkční výrobek. Na produkty typu "dodo" (dodělej doma) jsem si už odvyk (za éry národních podniků jich bylo víc, než požehnaně - a nebyl výběr, dnes je).
Právě proto, že peněz nemám mnoho, tak musím volit při koupi HW právě levnější varianty, ikdyž hrozí, že to nebude úplně geniální.Jde o to,že právě při čtení recenzí na tuto kartu, jich spousta odkazovala na řešení problému s alternativním softem a i takřka jistou možnost aktualizace ovladačů právě u tohoto výrobce, kdy tvrdili, že řadu věcí šije horkou jehlou.
Mimochodem jsem jí hlavně kupoval kvůli možnosti HW enkodéru, který je jinak buď u Hauppauge karet o 1000,- až 2000,- dražší nebo převodník A/D za 8.000 od Pinacle tuším.
Čili .... vše je bohužel o penězích .. :-&
Mimochodem jsem jí hlavně kupoval kvůli možnosti HW enkodéru, který je jinak buď u Hauppauge karet o 1000,- až 2000,- dražší nebo převodník A/D za 8.000 od Pinacle tuším.
Čili .... vše je bohužel o penězích .. :-&
Mike, karta se mi nijak neidentifikuje. V setup TV karta se mi objevi jen "internal" a zadne dalsi moznosti k nastaveni. Je to spravne nebo uz tady mam nekde chybu? Ladit pak muzu, ale neulozi se zadny kanal a zvuk stale nejde. Vyse uvedene jsem udelal, ale zatim bez uspechu. Objevuje se mi take casto napis FREEZED.
Měl bych se zastat této karty, přestože na ní většinou nadávám. Ono nic není jen špatné. :-((( Takže: Když se smíříte s tím, že karta na příkazy reaguje pomalu a občas i "spadne" a je nutno restartovat počítač - dálkové ovládání jsem zahodil, protože stisknutí nesprávného tlačítka často znamenalo restart - že přepínání kanálů je nejlépe provádět tak, že zapneme kanál 0 - snímání z videa - a teprve, až karta spolehlivě přepne, navolíme nový kanál, že při záznamu na disk s tabulkou FAT se po dosažení 4GB záznam vypne, pak získáme: :-!!! velmi kvalitní obraz (možností deinterlace nabízí dodávaný program kromě DScaleru asi pět) - mimochodem, málokdy se stane, že televize opravdu kvalitní obraz vysílá - a velmi kvalitní záznam. Jestli to stojí za ušetřenou tisícovku, to se musí rozhodnout každý sám.
K dalším problémům: Programy Open Source pokud vím nepodporují hardwarový enkodér, takže jsou pro tuto kartu jaksi "mimo mísu". Mike ve své recenzi podrobně popisuje, jak program ATV 2000 nastavit a dodává, že se mu nepodařilo rozchodit jedině enkodér.
Slibný je program SageTV. Když jsem z počítače odinstaloval všechny přebytečné kodeky, rozběhl se obraz i zvuk. Tento program je ovšem koncipován hlavně pro záznam pořadů a sledování TV v síti. Nevím, jak moc ho většina lidí využije.
J. H.
K dalším problémům: Programy Open Source pokud vím nepodporují hardwarový enkodér, takže jsou pro tuto kartu jaksi "mimo mísu". Mike ve své recenzi podrobně popisuje, jak program ATV 2000 nastavit a dodává, že se mu nepodařilo rozchodit jedině enkodér.
Slibný je program SageTV. Když jsem z počítače odinstaloval všechny přebytečné kodeky, rozběhl se obraz i zvuk. Tento program je ovšem koncipován hlavně pro záznam pořadů a sledování TV v síti. Nevím, jak moc ho většina lidí využije.
J. H.
Jestli to stojí za ušetřenou tisícovku, to se musí rozhodnout každý sám.
Odpovídám za sebe: nestojí mi to za to. Už z principu.
Já si v práci nemůžu (respektivě nesmím) dovolit zvorat program pro chod stroje. Nechápu, proč jiní si to dovolit můžou a ještě se s tím cpou na trh. To by takhle mohly za chvíli fungovat / nefungovat pračky, televize, ledničky, vysavače, a co já vím, co ještě. :-(((
Odpovídám za sebe: nestojí mi to za to. Už z principu.
Já si v práci nemůžu (respektivě nesmím) dovolit zvorat program pro chod stroje. Nechápu, proč jiní si to dovolit můžou a ještě se s tím cpou na trh. To by takhle mohly za chvíli fungovat / nefungovat pračky, televize, ledničky, vysavače, a co já vím, co ještě. :-(((
Jo, příteli, to budete muset vyhlásit válku USA a vyhrát jí. Nic menšího zjevně firmou Pixel View nehne.
J. H.
J. H.
Nemusím vyhlašovat válku, na to jsem moc líný :-D . Já zajdu ke konkurenci.
Nééé, nechci tu vést debatu na toto téma. To patří do "pokecu". Já to beru tak, že každý je svobodný a tak se rozhoduje. Jest to každého osobní věc.
Nééé, nechci tu vést debatu na toto téma. To patří do "pokecu". Já to beru tak, že každý je svobodný a tak se rozhoduje. Jest to každého osobní věc.
[quote=jano]Měl bych se zastat této karty, přestože na ní většinou nadávám. Ono nic není jen špatné. :-((( Takže: Když se smíříte s tím, že karta na příkazy reaguje pomalu a občas i "spadne" a je nutno restartovat počítač - dálkové ovládání jsem zahodil, protože stisknutí nesprávného tlačítka často znamenalo restart - že přepínání kanálů je nejlépe provádět tak, že zapneme kanál 0 - snímání z videa - a teprve, až karta spolehlivě přepne, navolíme nový kanál, že při záznamu na disk s tabulkou FAT se po dosažení 4GB záznam vypne, pak získáme: :-!!! velmi kvalitní obraz (možností deinterlace nabízí dodávaný program kromě DScaleru asi pět) - mimochodem, málokdy se stane, že televize opravdu kvalitní obraz vysílá - a velmi kvalitní záznam. Jestli to stojí za ušetřenou tisícovku, to se musí rozhodnout každý sám.
J. H.[/quote] Souhlasim, karta neni spatna, jen software je nedodelany. Zatim je venku jen prvni verze a na webu autora HW i SW zatim neni "service pack". Doufam, ze se to brzy zmeni. Pouzivam ji i se Sage TV, signal mam temer kvalitni a pokud neprepinam kanaly, tak je O.K. Muj recept je navolit kanal, zavrit PV center a znovu spustit (zalezitost cca 3s)
J. H.[/quote] Souhlasim, karta neni spatna, jen software je nedodelany. Zatim je venku jen prvni verze a na webu autora HW i SW zatim neni "service pack". Doufam, ze se to brzy zmeni. Pouzivam ji i se Sage TV, signal mam temer kvalitni a pokud neprepinam kanaly, tak je O.K. Muj recept je navolit kanal, zavrit PV center a znovu spustit (zalezitost cca 3s)
PlayTV@P7000 a SageTV 2.0.
Moje pokusy s kombinací této karty a programu probíhaly zhruba takto:
Napřed se mi nepodařilo zachytit vysílání. Místo obrazu se objevila šedá plocha s neurčitými stíny.
Při dalších pokusech se objevil obraz, ale místo zvuku šum. Po odinsalování kodeků, které jsem dříve zkoušel a teď nepotřebuji začal jít i zvuk.
Nakonec jsem zjistil, že obraz i zvuk se objeví jen tehdy, když před spuštěním programu SageTV spustím a zas ukončím program, dodaný s kartou PlayTV@P7000. Zdá se, že se program dokáže s ovladači karty domluvit jen tehdy, když byly už před tím aktivovány jiným programem. Protože mi SageTV nepřirostl k srdci, končím s pokusy.
Všeobecně k problémům s kartou PlayTV@P7000:
Na moje stížnosti mi Prolink neodpověděl vůbec, Alzasoft, u kterého jsem jí koupil sdělil, že jde pravděpodobně o vadný kus. Je to samozřejmě jedna z možností, že jak karta, kterou testoval Mike, tak moje i další jsou vadné.
Druhá možnost je vadný program či ovládače (nebo obojí), ke kterým výrobce zaujal pozici mrtvého brouka.
Třetí možnost je, že se software karty nesnáší s některým jiným programem. Pokud jde o program, běžně instalovaný na českých počítačích, v USA ale neznámý, vysvětlilo by se, proč Američané vůbec neví, o čem mluvíme. Nemyslím, že bych se měl snažit tuto možnost prozkoumat. Ono nakonec může jít o českou verzi Windows nebo DirectX.
J. H.
Moje pokusy s kombinací této karty a programu probíhaly zhruba takto:
Napřed se mi nepodařilo zachytit vysílání. Místo obrazu se objevila šedá plocha s neurčitými stíny.
Při dalších pokusech se objevil obraz, ale místo zvuku šum. Po odinsalování kodeků, které jsem dříve zkoušel a teď nepotřebuji začal jít i zvuk.
Nakonec jsem zjistil, že obraz i zvuk se objeví jen tehdy, když před spuštěním programu SageTV spustím a zas ukončím program, dodaný s kartou PlayTV@P7000. Zdá se, že se program dokáže s ovladači karty domluvit jen tehdy, když byly už před tím aktivovány jiným programem. Protože mi SageTV nepřirostl k srdci, končím s pokusy.
Všeobecně k problémům s kartou PlayTV@P7000:
Na moje stížnosti mi Prolink neodpověděl vůbec, Alzasoft, u kterého jsem jí koupil sdělil, že jde pravděpodobně o vadný kus. Je to samozřejmě jedna z možností, že jak karta, kterou testoval Mike, tak moje i další jsou vadné.
Druhá možnost je vadný program či ovládače (nebo obojí), ke kterým výrobce zaujal pozici mrtvého brouka.
Třetí možnost je, že se software karty nesnáší s některým jiným programem. Pokud jde o program, běžně instalovaný na českých počítačích, v USA ale neznámý, vysvětlilo by se, proč Američané vůbec neví, o čem mluvíme. Nemyslím, že bych se měl snažit tuto možnost prozkoumat. Ono nakonec může jít o českou verzi Windows nebo DirectX.
J. H.
:(( Operovat s touto kartou v počítači jsem vydržel přesně 10dnů. :((
Hlavní výhoda : TV tuner+HW MPEG2 enkodér vzala za své, kyž jsem zjistil, že program neumí naladit současně PAL-BG a PAL-DK normy. Tím pádem v čechách nepoužitelné ... a navíc vykazovala (nebo spíše program) různé chyby v běhu počítače ... občas se resetnul :-& ... (miluju ScanDisk) + problémy při přepínání kanálů ...
Alzasoft dělá mrtvýho brouka, ikdyž tuto kartu několik lidí u nich reklamovalo,ne-li rovnou vrátilo. (Neustále melou dokola, že je asi porouchaná).
Takže jsem rychle jednal ... vzhledem k tomu, že při objednání zboží přes internet (donáškovou službou) je v zákoně možnost toto zboží do 14dnů od převzetí vrátit bez udání důvodu, jsem se sbalil a hurá do Práglu....
Teď jsem majitelem Hauppauge WinTV PVR 250 (tím pádem i o další litr chudší) a doufám, že budu šťastnější.
:-!!! :BB: :-!!!
Hlavní výhoda : TV tuner+HW MPEG2 enkodér vzala za své, kyž jsem zjistil, že program neumí naladit současně PAL-BG a PAL-DK normy. Tím pádem v čechách nepoužitelné ... a navíc vykazovala (nebo spíše program) různé chyby v běhu počítače ... občas se resetnul :-& ... (miluju ScanDisk) + problémy při přepínání kanálů ...
Alzasoft dělá mrtvýho brouka, ikdyž tuto kartu několik lidí u nich reklamovalo,ne-li rovnou vrátilo. (Neustále melou dokola, že je asi porouchaná).
Takže jsem rychle jednal ... vzhledem k tomu, že při objednání zboží přes internet (donáškovou službou) je v zákoně možnost toto zboží do 14dnů od převzetí vrátit bez udání důvodu, jsem se sbalil a hurá do Práglu....
Teď jsem majitelem Hauppauge WinTV PVR 250 (tím pádem i o další litr chudší) a doufám, že budu šťastnější.
:-!!! :BB: :-!!!
Spokojený budeš, to si piš. A chudší o litr nejsi - nekupuji levné zboží, neboť nejsem bohatý. A je to mnohokrát prověřená pravda.
Spokojený budeš, to si piš. A chudší o litr nejsi - nekupuji levné zboží, neboť nejsem bohatý. A je to mnohokrát prověřená pravda.
[quote=slo]Mike, karta se mi nijak neidentifikuje. V setup \ TV karta se mi objevi jen "internal" a zadne dalsi moznosti k nastaveni. Je to spravne nebo uz tady mam nekde chybu? Ladit pak muzu, ale neulozi se zadny kanal a zvuk stale nejde. Vyse uvedene jsem udelal, ale zatim bez uspechu. Objevuje se mi take casto napis FREEZED.[/quote]
jo tam ma byt internal, module na WDM Capture a v menu na okne videa vybrat video zarizeni, ale jak rikam, uz si moc nepamatuju, co jak a kde nastavit, ale pro sledovani TV mi to fungovalo dobre, akorat nahravani asi moc nepujde vzhledem k MPEG enkoderu
jo tam ma byt internal, module na WDM Capture a v menu na okne videa vybrat video zarizeni, ale jak rikam, uz si moc nepamatuju, co jak a kde nastavit, ale pro sledovani TV mi to fungovalo dobre, akorat nahravani asi moc nepujde vzhledem k MPEG enkoderu