Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: TV karta pro videostream z průmyslové kamery

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Vstup 1x kompozit, bez audia, bez TV tuneru (když tam bude, tak to pochopitelně nevadí) a k tomu soft s ukládáním do MPEG-4 v rozlišení min. 640x480, 25fps (CZ lokalizace není podmínkou). Samozřejmostí je stabilita aplikace. Co radíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    to zvládne hociktorá novšia TV karta, každá má composite vstup aj s-video vstup, akurát na mpeg4 640x480 potrebuješ CPU aspoň 2,8 GHz a popri tom už nič nerobiť, ale ako píšeš, že to chceš bez audia, tak prípadný výpadok pár snímkov by nemal vadiť

    tu je http://www.lifeview.com.tw/html/prod...v_platinum.htm

    ja osobne mám od LifeView model FLY TV Prime 34, ale táto sa už nevyrába, nástupcom je myslím FLY TV Platinum, keď k tomu dáš soft FLY2000TV, tak by ti to malo šlapať bez problémov, ak by si ju náhodou vzal, tak do nej určite nedávaj orig. soft

    bežne s tou kartou nahrávam z TV aj celú noc v rozlíšení 480x360 25 fps XviD RGB 24, s mojím Athlonom 2000+XP pri vyššom rozlíšení mpeg4 vypadávajú snímky, ale P4 zvládne v poho aj 768x576,

    problémy nie sú, jedine ak popri grabovaní ešte aj sťahujem z netu pomocou modemu

    dúfam, že si z nás s tou TV kartou nerobíš prdel (prečo tam nedáš prevodník?)a že som tu nečmáral zbytočne

    ---------
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Přesně tak mi to taktéž připadá - coby Joke - co pověsím na WDMvideo capture driver, to tam také je. Třeba i tu průmyslovou kameru a grabovat ve Studiu 8 na mé sekundární PCTV Pro (kterou jsem i tu na Bazaru levně nabízel na prodej) - a přes S-video na ní grabuji do 720x576 bez výpadků snímků Mpeg2 prakticky neomezeně - rekord byl nějakých 17 GB, když jsem tuhle zaspal... Mne limitují pouze HDD, což u Terra-systemů Mr. Pitomce jistě nehrozí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Milosbb
    dúfam, že si z nás s tou TV kartou nerobíš prdel (prečo tam nedáš prevodník?)a že som tu nečmáral zbytočne
    HW převodník do MPEG-4 (Canopus MVR-D4000, http://www.syntex.cz/produkt.asp?gui...-7F69678E5D05}) koštuje 40t. bez DPH, což je poněkud mimo zdravý rozum to do toho investovat (pro tento účel). A jiný převodník (do MPEG-4) jsem nenašel - jasně, šlo by to pomocí A/D převodníku do DV a pak softem v RT z DV do MPEG-4, ale to je moc krkolomný řešení. Proto ta TV karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StD
    Přesně tak mi to taktéž připadá - coby Joke - co pověsím na WDMvideo capture driver, to tam také je. Třeba i tu průmyslovou kameru a grabovat ve Studiu 8 na mé sekundární PCTV Pro (kterou jsem i tu na Bazaru levně nabízel na prodej) - a přes S-video na ní grabuji do 720x576 bez výpadků snímků Mpeg2 prakticky neomezeně - rekord byl nějakých 17 GB, když jsem tuhle zaspal... Mne limitují pouze HDD, což u Terra-systemů Mr. Pitomce jistě nehrozí.
    Do MPEG-2 není problém, ale tady je potřeba MPEG-4 (protože ten stream z kamery je potřeba posílat po netu, což u MPEG-2 by bylo náročný na lajnu a koneckonců i díky FUP to nejde).
    Limit HDD tady je - to bohužel nepoběží na tom mým kompu 1x40GB+5x320GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...proto jsem také psal ten Mpeg2 a možno menší formát (VCD/SVCD) a null-problemo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak já to schválně zkusím nechat grabovat přes noc ze Sat-Receivru (na S-video) do Xvidu na to tvé menší vytoužené 640x480, kolik to vyplivne na HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To rozlišení 640x480 je minimum - když to bude 720x576, tak jedině dobře. Pokud to jde porovnat s MPEG-2 takto (abych to nemusel počítat)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    640x480, RGB 24, 25 fps, XviD 1500 Kbps - 1 minuta = 11,2 MB bez audia, to máš cca 700 MB za hodinu


    ----------
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak to bych se mohl do 24hod. vejít... Až půjdu spát, tak tam zapnu CNN, pěkně do kolečka dokola zprávičky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Milosbb
    640x480, RGB 24, 25 fps, XviD 1500 Kbps - 1 minuta = 11,2 MB bez audia, to máš cca 700 MB za hodinu
    To by ještě šlo. Teď jenom jestli to zvládne P4-2,26 (přinejhorším se dá samozřejmě vyměnit).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...tak se zatím nezadařilo - zkoušel jsem to grabovat v MPC do Mpeg4 M$ v.1, nevypadl sice ani frejm, ale připadalo mi to stejně nějaké trhané... tak to dnes zkusím znovu a jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Citace Původně odesláno od Milosbb
    640x480, RGB 24, 25 fps, XviD 1500 Kbps - 1 minuta = 11,2 MB bez audia, to máš cca 700 MB za hodinu
    To by ještě šlo. Teď jenom jestli to zvládne P4-2,26 (přinejhorším se dá samozřejmě vyměnit).
    To sa mi podarilo na tom mojom AthloneXP 2000+(1,67 GHz) , vyťaženie na 85-100%, čiže na hrane výpadku snímkov, za tú jednu minútu nevypadol ani jeden, ale to grabovanie išlo bez preview(náhľadu), bez audia a samozrejme všetko vypnuté vrátane rezidentu antivíru a soft FLY2000TV nastavený na prioritu grabovania-realtime. Inak to zachytávam max. 480x360, ako som už písal vyššie. XviD je ešte stará verzia, myslím 0.95, s jednotkovými verziami sú u mňa problémy . A dôležité analógové home video samozrejme uncompressed 768x576.

    Takže P4 2,26 by to mal zvládnuť v pohode, ak sa pri dlhom grabovaní neupečie. Athlon vystúpi pri 100% zaťažení na max. 46°C a tam sa teplota drží.

    -----------------

    ----------------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Aja Aja je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Vstup 1x kompozit, bez audia, bez TV tuneru (když tam bude, tak to pochopitelně nevadí) a k tomu soft s ukládáním do MPEG-4 v rozlišení min. 640x480, 25fps (CZ lokalizace není podmínkou). Samozřejmostí je stabilita aplikace. Co radíte?
    Tohle by mohlo snad vyhovovat:
    http://www.levi.cz/clanek.php?kod=CBZA010
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Aja
    Tohle by mohlo snad vyhovovat:
    http://www.levi.cz/clanek.php?kod=CBZA010
    Jo - podobný karty znám (třeba GV-250), ale je tam malý rozlišení videosignálu (320x240). A karty s normálním rozlišením (GV-600) už zase stojí zbytečně moc, když to jenom pro jednu kameru.

    Ještě jsem našel něco do USB s rozlišením 720x576 a za necelé 2t. (http://www.viakom.cz/kamerove-pc-systemy-usb.php), tak to zkusím u prodejce shlédnout v provozu a uvidíme. Jinak asi ta FLY TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zachytávání nonstop z průmyslové kamery
    Od zweistein v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-06-2018, 19:53
  2. kamery JVC
    Od mirek.sy v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 12:01
  3. Z kamery do PC-která bude lepší karta?
    Od T13 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 22:48
  4. dvd kamery
    Od visa v sekci Videokamery
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-12-2005, 16:28
  5. TV KARTA A FM karta současně
    Od Sevo v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-05-2004, 09:50