Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: WinFast PVR a kabelovka od UPC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Kablo
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    4

    Ahoj,
    kombinace WinFast PVR a kabelovka od UPC mi dělá velké potíže . Podaří se mi naladit dobrý obraz, ale zvuk je na tom opravdu špatně. Hledám nějakou zpřízněnou duši , která používá danou kombinaci bez problémů - pak je problém u mne, nebo potvrzení, že to prostě nechodí a je třeba si např. pořídit jinou kartu .

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mám TV2000XP-Expert a kabelovku Karneval. Zvukový čip mám na základní desce. Zvuk na tv-kartě mám nastaven na Line In.
    Vše funguje k mé plné spokojenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Kablo
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    4

    ... dík za odpověď. Ještě jsem odzkoušel do anténního vstupu dát místo kabelu klasickou anténu. K mému překvapení vše fungovalo, tedy i zvuk (pochopitelně jsem chytal jen čtyři české kanály). Podle toho to zatím vypadá, že problém je skutečně pouze v kombinaci s UPC :-& .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Zavolej servis UPC, předveď jim to, oni to musí opravit. Kabelová televize není zdarma a ty máš nárok na kvalitní signál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Kablo
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    4

    Salámvcelku,
    tak jsem udělal ještě jeden pokus - dal jsem jí k odzkoušení kámošovi, který má taky UPC. Třeba mu bude chodit - pak je problém někde u mě (rušení, zdroj?).

    O výsledku dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ještě jsem odzkoušel do anténního vstupu dát místo kabelu klasickou anténu. K mému překvapení vše fungovalo, tedy i zvuk (pochopitelně jsem chytal jen čtyři české kanály).
    Porucha není u tebe. Ale u UPC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Zavolej servis UPC, předveď jim to, oni to musí opravit. Kabelová televize není zdarma a ty máš nárok na kvalitní signál.
    Omyl - každý kabelový operátor garantuje kvalitu signálu pouze po účastnickou zásuvku (a s úrovní signálu pro jeden TV a jeden R přijímač) a ve smlouvě jsou takové "vychytávky" jako např.: "Provozovatel neodpovídá za schopnost televizních nebo rozhlasových přijímačů přijímat televizní nebo rozhlasový signál dodávaný v kvalitě podle parametrů stanovených ČSN EN 50083."
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    No, to je sice hezký, ale co má Kablo dělat, když tv-kartu zapojí na svoji anténu, a vše funguje v pohodě. A jak to připojí na UPC, má problémy se signálem. (Kablo alespoň nepíše, že by měl nějaké "harakiri" mezi zásuvkou a PC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zrovna u UPC je problém, že všechny kanály jsou rozváděny těsně u sebe (není tam frekvenční mezera jednoho kanálu, jak je tomu např. u Karnevalu), takže shitoidní TV karty si s tím prostě neporadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak to má tedy Kablo smůlu. Já jsem někde slyšel, že by se měla správně ta "mezera" dodržovat. Tady jak není na něco norma, tak se na to se*re.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Dodržování mezery bylo doporučováno někdy v éře společných TV antén "made in Slovakia", kde konvertory a zesilovače TESA-S měly dost velký problémy se selektivitou. Ovšem v dnešní době je to dávno překonaný názor a osobně jsem rád, že UPC to má takto technicky řešený... Protože mám shodou okolností přípojku i od Karnevalu, tak při vzájemným srovnání dopadá Karneval podstatně hůř - právě díky mezerám je většina programů nacpaná v celým UHF pásmu (UPC má v UHF pouze HBO+HBO2+PG, a to ještě na začátku pásma), takže dochází ke kolizi s terestriálními vysílači a s modulátory videorekordérů, sat. receiverů apod. Nehledě na to, že šířit vysoký frekvence (UHF pásmo) na velký vzdálenosti sebou přináší nutnost většího počtu trasových zesilovačů a ty pak zase logicky způsobují větší šum v obraze.

    Kablo ať si koupí VHS videorekordér a z AV výstupu to natáhne do PC - signál pak bude zpracovávat tuner z videorekordéru a ten obvykle problémy se selektivitou netrpí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    [color=red]Dodržování mezery bylo doporučováno někdy v éře společných TV antén "made in Slovakia", kde konvertory a zesilovače TESA-S měly dost velký problémy se selektivitou. Ovšem v dnešní době je to dávno překonaný názor a osobně jsem rád, že UPC to má takto technicky řešený... Protože mám shodou okolností přípojku i od Karnevalu, tak při vzájemným srovnání dopadá Karneval podstatně hůř - právě díky mezerám je většina programů nacpaná v celým UHF pásmu (UPC má v UHF pouze HBO+HBO2+PG, a to ještě na začátku pásma), takže dochází ke kolizi s terestriálními vysílači a s modulátory videorekordérů, sat. receiverů apod. Nehledě na to, že šířit vysoký frekvence (UHF pásmo) na velký vzdálenosti sebou přináší nutnost většího počtu trasových zesilovačů a ty pak zase logicky způsobují větší šum v obraze. [/color]

    Potvrzuji - je to tak. Je zajímavé, že s tímto si dovedly poradit i staré Tesly 428 apod., které měly mf bloky z klasických LC obvodů a to i při rozdílech sousedních kanálů až 10dB!
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. tv-out a kabelovka
    Od stix v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 17:09
  2. WinFast TV2000XP Expert + kabelovka od UPC
    Od Nyny v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-02-2006, 07:26
  3. WinFast TV 2000 XP a kabelovka Karnevalu
    Od kecinzer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 01-06-2005, 21:35
  4. Winfast TV2000 XP, kabelovka a chrceni misto zvuku
    Od Ander v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-03-2005, 15:35
  5. Nova a kabelovka
    Od Whitejoker v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 12-12-2004, 19:15