Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Problém s délkou GOP

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    Vzhledem k tomu, že jsem několik let používal stejnou metodu při záznamu DVB-S (SS1, WXP, ProgDVB, projet PVAS, sestříhat Wizard, authorizace TMPGDVDAuthor) nemile mě v poslední době (3-4 týdny?) překvapila hláška z PVAS (a následné problémy při střihu a autorizaci)
    [ Found a GOP with more than 15 pics.
    This is not DVD compliant, but many players accept it.
    See summary for total number at end. ]
    ++ INFO:
    ++ 17 GOP(s) with more than 15 frames were found
    ++ This is not "DVD-compliant"
    ++ It _may_ cause problems in DVD-authoring or
    ++ with some DVD players
    Vypadá to , že takhle upravený to už přichází z éteru.
    Je to problém jen můj? Pokud ne jak jste ho vyřešili? Času mám málo, tak bych uvítal něco již prověřeného.
    Nové instalace na čistý OS jsem již zkoušel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    normal, na dvb-t taky obcas sou delsi gopy nez standardnich 12 (i pres 15), neresim nijak, dokud to funguje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...a opravit to snad umí Womble MVW (pro případ potřeby).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    Kdyby to nedělalo problémy a uměl to opravit Womble, tak to tu neinzeruju. Jenže když to protahnu PVAStrumentem tak to vyhlásí tu hlášku, po natáhnutí do Wizardu to někdy u videa udá nesmyslnou délku u videa, navíc to odmítají autorizační softy vůbec zpracovat. Nejhorší na tom je, že i vizuálně je to plný chyb (zadrhnutí, blikání, artefakty atp.) Přitom Live je to bez chyby.
    ProjektX se taky nechytá.
    To nikdo kdo používá SS1 a Czechlink nemá tytéž problémy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele EXC200
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    7

    WOMBLE to vie - MPEG2VCR ma polozku FIX GOP

    BTW ak mas problem to prehrat na PC tak bude najskor vadna nahravka.

    GOP zmenili ako presli na VBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ViKinG
    S tím mě na Czechlinku taky štvou, vysílali takhle i 2 písaře. Naštěstí i když TDA řve, tak to zvládne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    ProjectX a IfoEdit je bez problémů.Kdyby se o tom všude nepsalo tak jsem to ani nezaregistroval.
    ViKinG
    Zkus změnit player.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    Já to zvládnu nakonec taky ale problém je v tý degradaci videa... (přestože nevim co ji způsobí - vše by teoreticky mělo být bezeztrátové...?)
    EXC200: vadná nahrávka? mám 120cm parabolu a ideální příjem 100Q a trvale nad 90L a hlavně několik let předtím vše naprosto OK.
    Teď si s tím pohráli a místo 7.000 CBR a víc kbps máš s bídou 4 VBR a nestandartní GOP. Zase jsme udělali krok do digitálního Hellu.
    Stejně mi to hlava nebere, teoreticky musíme (z DVB-S, CL) přijímat všichni totéž! Ne že já mám hlavu v pejru a vy nic .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    ViKinG
    Já bych řekl taky,že máš chyby v nahrávce,nic jinýho to být nemůže.
    Zkusil bych přepnout na softmod,graf a jiný player.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele EXC200
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    7

    2 Viking

    1. Pouzivas ProgDVB - pre SS2 je to jeden z najproblemovejsich DVBplayerov (aj ked SS1 s nim ide vcelku dobre ).
    Vobec by som sa ale necudoval ze ProgDVB nezvlada zmeny na czlinku.
    Tiez odporucam skusit iny player - dvbdream, altdvb .. ..

    2. Mam taky pocit ze co sa DVB tyka tak ziaden standart pre GOP nieje.
    (ine to je u DVD)

    3. Ja nevychvalujem zmeny u CZLINKU len pisem ze tieto "problemy" nastali akonahle presli na VBR.

    To ze znizili bitrate nieje kvoli VBR - ale naopak .
    V nizkom bitrate isli uz davnejsie v CBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    EXC200, SS2CZ: OK zkusim jiný player...
    Standart (max 15) GOP je pro DVD nikoliv DVB (ale předtim ho striktně dodržovali a nebyl problem při autorizaci).
    Asi se shodnem že to co bylo (7.000 CBR) bylo lepší (i když u delších filmů jsem musel snížit bitrate aby se vešel na 4,35GB.
    Nemám teď žádný čas si s tim pohrávat proto mi to tak s**e.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    na czlinku nedavno menili kompresory tak tim to mozna bude, naka lejma to tam neumi poradne nastavit, nebo koupili nakej smejd (min pravdepodobny)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jakou má souvislost velikost GOPu s přehrávačem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    mirekv
    S nahráváním během přehrávání určitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    SS2CZ
    Já měl za to, že stream při nahrávání je pevně daný. Vyveď mě z omylu!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zkušenosti s délkou HDMI (DVI) kabelu
    Od xcerv v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 10:47
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 15:18
  3. Problém se skutečnou délkou mpegu
    Od Emtee v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-04-2006, 23:18
  4. problem s delkou/ casem videa ve Vegasu
    Od imported_dark v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-07-2005, 14:55